отново за AIR BAG
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Re: отново за AIR BAG
Незнам при вас колеги, за кой точно датчик е бил проблема, но при мен е със пасажерската седалка. Изчистват ми грешката и всичко е 6, докато някой не седне на седалката и лампата пак светва. До колкото знам самата система е направена така, че ако има човек на седалката да може да се отвори бега или обратното, ако няма човек да не се отвори. При мен датчика дава много високо съпротивление и да се пооправи времето и ще се оправя това, защото съм много съгласен с колегите, че еърбеците трябва да са в изправност, защото все пак не отговаряме само за собствения си живот! Весели празници на всички !!!
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
И при мен светваше като разместят седялкине, но колегата Иванов ми реши проблема, цялата работа е че се шунтират пиропатроните и въпросния датчик на пасажерската седялка
и то за никакви пари както каза колегата Анзак. Поздрави

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Колеги, не си играйте с личната си безопастност!!! Такива перфекционисти ли сте че ви дразни тая мижитурна лампичка ??? Ако ербега си работи по-добре не се занимавайте с това 

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
и на мен ми свети тази проклета лампа и ще ползвам темата на колегата за да си задам и аз въпроса:
Мой познат ми закачи колата на диагностика с импа и ми каза, че проблема идва от шофиорската седалка. След като изчетох повечето теми свързани с проблема разбрах, че шофиорската седалка няма въпросния проблемен датчик по обясними причини. Другара възможност били лоши връзки... заврях се днес под седлката, манерих само една кутийка, която играе единствено роля за свързване на кабелчето идващо от пода с кабелчето отиващо в нещо което ми заприлича на пиропатрон. Изчистих всички връзки с контактен спрей, рестартирах всички грешки и устройства както е описано тук: E39>Tips & Tricks. Лампата пак си свети!
Грешките на еърбега само с комп. със софтуер ли се чистят?
Дори да не съм направил нищо с днешното си упражнение, има ли нещо друго в тази седалка освен тези кабели, което може да ми е дало проблема?
Мой познат ми закачи колата на диагностика с импа и ми каза, че проблема идва от шофиорската седалка. След като изчетох повечето теми свързани с проблема разбрах, че шофиорската седалка няма въпросния проблемен датчик по обясними причини. Другара възможност били лоши връзки... заврях се днес под седлката, манерих само една кутийка, която играе единствено роля за свързване на кабелчето идващо от пода с кабелчето отиващо в нещо което ми заприлича на пиропатрон. Изчистих всички връзки с контактен спрей, рестартирах всички грешки и устройства както е описано тук: E39>Tips & Tricks. Лампата пак си свети!
Грешките на еърбега само с комп. със софтуер ли се чистят?
Дори да не съм направил нищо с днешното си упражнение, има ли нещо друго в тази седалка освен тези кабели, което може да ми е дало проблема?
- JL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
За датчика на дясната седалка е изписано наистина много и подробно във форума, така че няма смисъл да го повтаряме. Ремонта на датчика излиза около 400 лв. а да се излъже системата, че има работещ датчик е 20 лв. заедно с чистенето на грешката. Аз избрах вторият вариант заради това, че няма да се разтапицира седалката а и цената, разбира се. А при удар по-добре да се отворят и двата бега, отколкото нито един!
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колеги дайте насoка кой я прави тая работа за 20лв да излитам след празниците при него, че ми писна да давам по 100 кинта на псевдоразбирачи за една лампичка мижава
. Не разбирам много много от тия електроники иначе не бих ходил по майстори, но човек не може да знае всичко.....

- JL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
http://www.autopower.se/galleri/frilans ... rbag/7.jpg
Ето това ви спасява мъките,както и 300-400лв.
диод 1N4002, съпротивление 56кOhm и кондерзатор 100pF връзваш ги паралелно и си готов,само трябва да спазиш синият и белият кабел към колата и да си нулираш грешката.
Ако не можеш да се справиш, пиши на ЛС, трябва да са ми е останали 1-2, че направих повече и за приятели.
Ето това ви спасява мъките,както и 300-400лв.
диод 1N4002, съпротивление 56кOhm и кондерзатор 100pF връзваш ги паралелно и си готов,само трябва да спазиш синият и белият кабел към колата и да си нулираш грешката.
Ако не можеш да се справиш, пиши на ЛС, трябва да са ми е останали 1-2, че направих повече и за приятели.
- jikata0202
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 530D
- Мечтае да кара: BMВ M5
ICE написа:Залепи един изолирбанд върху таблото и си готов!E39 написа:Колеги изкам да питам за информация мога ли сам да загася лампата на air bag без да ходя в сервиз и ако може как става. Благодаря.
Имай предвид, че това не е в твоя полза и в полза на пътниците които возиш. Все пак говорим за безопасностт ти/ви.
Успех!
Ха ха, много на място колега.

- jikata0202
- кандидат ентусиаст
-
Колеги във краина сметка,като свети лампичката аербега сработва или не?Че и моята свети. 

Не само по автомивките.Трябва да се внивама да не се стъпва с крак или коляно на седалката да не се слагат тежки неща и така нт.защото се прецаква датчика в седалката.И трябва да се отваря и да се оправи иначе няма да загасне тая лампа каквото и да правиш. 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
това за глупости производствен дефект си е това на БМВ
Барай шишарката Минкеее ....
- jikata0202
- кандидат ентусиаст
-
Кажете работи ли като свети лампичката?В смисъл недаи боже да стане нещо,ще се отвори ли?

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
при удар ако не дефектирал самия блок на еърбега системата пак изпраща сигнали до възглавниците ама 100% гаранция никой не може да ти даде дали всичко ще сработи ако свети лампата
Барай шишарката Минкеее ....
Аз съм правил тая интервенция с елементите на колата си и мога и грешките да изчистя.Ако някой иска да помагам да пише.
- hrpopov217
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i 04, G30 540i
Аз пък съм го правил със смяна на оригинален датчик viewtopic.php?t=112878&highlight=air+bag
и също мога да помагам за тези които изкат да си го прявят със смяна на осезател.
и също мога да помагам за тези които изкат да си го прявят със смяна на осезател.
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4