Помощ, акумулатора ми пада всеки ден!!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Помощ, акумулатора ми пада всеки ден!!!!

Мнение от snowbell252 » 25 Дек 2009, 22:47

Здравейте,

Новобранец съм, извинявам се предварително за спама /в търсачката не открих нищо/.
Та проблема ми е. Наскоро се сдобих с BMW 520i 1997 г. Сложих аларма /някаква си българска/. 2 - 3 месеца след това акумулатора ми отказа тотално и финално, дори предния капак не се отвори!!!! Единствено от една фирма дойдоха да ми помогнат, за което си заплатих здраво!!!!!
Та те ми казаха, че алармата ми харчи прекалено много ток и оттам идва проблемът. Смениха алармата с тяхна. ООООО, чудо!! На следващата сутрин пак няма акумулатор. Пак ги викам. коментарът беше, че някакъв си чип от климатроника не се изключвал и той харчел........на по-следващата сутрин так няма акумулатор.Някой знае ли къде мога да отида и да ми направят замерване кое ми харчи толкова ток!!! Ще черпя :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Re: Помощ, акумулатора ми пада всеки ден!!!!

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Дек 2009, 23:45

Добре дошъл колега!
Напиши в търсачката някоя от думите-таралеж,акумулатор,утечка и ще намериш своя проблем.Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 26 Дек 2009, 0:03

snowbell252 написа:Някой знае ли къде мога да отида и да ми направят замерване кое ми харчи толкова ток!!! Ще черпя :bchug:

Можеш и сам,ако не си много вързан в ръцете :mhihi: :mhihi: :mhihi:

1-консумация от самата аларма,не е вързана правилно и компа стой постоянно "буден"
2-дефектирал таралеж
3-дефектирали ел.елементи във самия блок(управлението) на климатроника

Правиш следното:
1-отваряш предна дясна врата и на бутона слагаш една хартия,така че да стой постоянно затворен(да не свети лампата в купето)
2-отваряш жабката,и махаш нейната лампа,за да не свети и тя
3-отваряш бушонното табло
4-отваряш багажника и му щракваш бравата с една отверка,все едно е заключен и лампата в багажника да не свети
5-откачаш амукулатора и закачаш един мултицет за да мериш "A"
6-заключваш колата от КЛЮЧА
7-засичаш 15минути,през това време,консумацията може да ти е 0.7A......0.4A.....
8- като удари 16-тата минута.....компютъра ти заспива.......и консумацията трябва да ти падне на 0.03A максимум.....
9-ако обаче след 16-тата мин....консумацията е още висока......трябва да си търсиш проблема.........
10-викаш некой приятел да гледа отзад мултицета какво показва......
11-отиваш отпред при бушоните и почваш да ги вадиш един по един.......вадиш първия и викаш на човеко отзад......"падна ли консумацията....".......ако НЕ....сваляш следващия.......пак викаш "падна лиииии" ......и те така...докато откриеш вълшебния предпазител.......като го откриеш,се обади пак,та да видиме кво ше те правиме........че така,ако щеш и на Ханс от Германия да се обадиш,няма как да ти помогне

Имай предвид,че Е39 е умна кола.....и трудно се лъже с допълнителна аларма
Трябва да се монтира от човек,който познава тези коли......иначе само главоболия :!:
Важното е да кажеш,на кой бушон ти изчезва консумацията :!:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от snowbell252 » 26 Дек 2009, 15:59

Благодаря на всички за съветите ще следвам инструкциите. Много ми помогнахте, май ще се окаже проблемът с алармата, защото смених две в продължение на 4 месеца. :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от mbogo » 26 Дек 2009, 23:43

Аз имах същия проблем. Алармата е захранена с "+" от кабел на който, ако има консумация, компютъра не заспива.Мисля, че беше червен с черна ивица или обратно, не съм сигурен. Просто преместете плюса на захранвнето на алармата на друг кабел и проблема се решава. Най-сигурно на чисто червен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 04 Яну 2010, 16:01

Колеги, като има проблем, пишете после решен ли е и как. Така темите стават цялостни, и може да помогнат на следващия, който ги чете.
Аз например не знаех, че трябва 16 минути, за да изключи компа. Наскоро си купувах нов акумулатор и в магазина за да му заверят гаранцията, ми мериха утечка - еми дърпа си 0.6А и една, че две цигари време така, докато се отказаха. Кой ти знае, че трябвало да се чака 16 минути. Магазинчето е за акумулатори, не са длъжни да знаят всяка кола каква специфика има. Добре, че се намери един разбирач, та им каза БМВ-тата са така.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 04 Яну 2010, 18:24

snowbell252 написа:май ще се окаже проблемът с алармата

Колега,какво стана с консумацията :?:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от snowbell252 » 09 Яну 2010, 22:43

Извинявам се много за късния отговор .......
Проблема се оказа алармата. Като я махнаха колата си пали :), но пък съм без аларма /ама на този етап не мога да си позволя още 360 лв. за ново обслужване от съответната фирма......./. "Умниците" не ми върнаха парите естествено, само с половин уста ми обясниха къде бил проблема /както беше посочено ...... компютъра не заспива/ ... Та така....Накрая ще отида в Дару кар, аджеба там си разбират от работата........

Потребител
Аватар

Мнение от phanatic » 10 Яну 2010, 4:12

колега виж си задния капак където слагат нита на номера, на мене ми бяха пробили машинката за централното на багажника и като завали се пълни с вода и даваше отечка и за една нощ акумолатора на нула

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 10 Яну 2010, 14:52

snowbell252 написа:Извинявам се много за късния отговор .......
Проблема се оказа алармата. Като я махнаха колата си пали :), но пък съм без аларма /ама на този етап не мога да си позволя още 360 лв. за ново обслужване от съответната фирма......./. "Умниците" не ми върнаха парите естествено, само с половин уста ми обясниха къде бил проблема /както беше посочено ...... компютъра не заспива/ ... Та така....Накрая ще отида в Дару кар, аджеба там си разбират от работата........

Колега, не се изрезвай направо в Дару, а отиди при хора, които наистина разбират от аларми. Тези, които си намерил са някакви нещастници, щом само са ти сменили алармата, взели парите и после "оправяй се". Не, че в Дару няма да ти я оправят, ама ще ти вземат още не малко кинти. Ако нямаш читав човек за тази работа кажи, почти всеки от нас има доверен сервиз извън оторизираните и ще ти даде съвет къде да отидеш ;).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 10 Яну 2010, 22:56

По добре някой читав, проверен майстор, че тия 39-ки са малко капризни към токовете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 10 Яну 2010, 23:37

Съвет от мен най-добре е да намериш инструкция за монтаж на видовете оригинални аларми (DWA като цяло така се водят и конкретни модификации - DWA III, DWA IV, DWA V). Там има и схеми и може да се види кое къде се свързва, от къде се взимат необходимите напрежения (и това което ти е проблем а именно постоянния "+") и да дадеш това упътване на този който ще ти монтира алармата.

Поздрави :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 11 Яну 2010, 16:49

Колега, ако си от София мога да те пратя при много добър алармаджия.
Пиши ЛС ако имаш интерес.
Touring & windsurf club

Назад към E39