e90 автоматик или ръчна скоростна кутия?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: e90 автоматик или ръчна скоростна кутия?
MCar написа:По мои наблюдения, наистина с ръчна скоростна кутия се сменят по-бързо и по-оптимално предавките.
За пореден път ще си позволя да цитирам един колега, който беше казал - ти треа да си шибания Шумахер и пак не е сигурно дали ще можеш ръчно да сменяш по-бързо от СЪВРЕМЕННИТЕ автоматици

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
MCar написа:Аз само ще попитам - защо, според данни на БМВ, моделите с ръчни скоростни кутии дават по-добро ускорение и по-нисък разход?Мишу написа:що си мислиш че превключваш по бързо и по оптимално от автоматика незнамтук не става дума за мерцедес 1983год а за последно поколение автоматична скоростна кутия
По мои наблюдения, наистина с ръчна скоростна кутия се сменят по-бързо и по-оптимално предавките.
Колега , остави ги да си живеят в заблуда

Повечето от тях( които са карали маи само автомати ) си мислят , че автоматика има само плюсове

А някои спомена СЪВРЕМЕННИ автомати

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
Нека сме балъци, ние с автоматиците - даваме повече пари за колите, за поддръжка, за гориво - и колите ни са по-бавни и не ги "усещаме", като опитните пилоти.
Ама го оставете момчето да го прецакаме и после да го е яд и да ни псува във форума, че си е купил автомат.
Пък вие си карайте ръчките и се радвайте, че сте по-умни от останалите
И да освен едно Ауди което карах преди, вече карам само автоматици и никакви Аудита!!!

Ама го оставете момчето да го прецакаме и после да го е яд и да ни псува във форума, че си е купил автомат.
Пък вие си карайте ръчките и се радвайте, че сте по-умни от останалите

И да освен едно Ауди което карах преди, вече карам само автоматици и никакви Аудита!!!

- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
Само да се пусне една муха и гледай кво става
Всеки си хвали неговото, което е логично, но и се говорят глупости
На колегата по горе личният му опит показвал че автомата гори по малко(ама БМВ са малоумни и пишат обратното) и върви повече-нема тъкава глупост по никъв случай
Другото е че автоматика е страхотна екстра, но според мен и двете си имат предимства и автора на темата трябва да реши какво иска самия той

Всеки си хвали неговото, което е логично, но и се говорят глупости
На колегата по горе личният му опит показвал че автомата гори по малко(ама БМВ са малоумни и пишат обратното) и върви повече-нема тъкава глупост по никъв случай

Другото е че автоматика е страхотна екстра, но според мен и двете си имат предимства и автора на темата трябва да реши какво иска самия той

- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520Д
Kолега, аз имам такава с ръчна скоростна и да си призная малко съжелявам, че не си вземах автоматик. Да, малко по-скъпа щеше да е подръжката но удобството и удоволствието от карането щеше да е на макс 

neonman написа:Колега , остави ги да си живеят в заблудаТва е втора тема вече в която разни колеги споряд БЕЗ ДА ОТЧИТАТ ФАКТИ
![]()
Повечето от тях( които са карали маи само автомати ) си мислят , че автоматика има само плюсове![]()
А някои спомена СЪВРЕМЕННИ автоматикакво аджеба е т'ва
![]()
имат си технически характеристики и наименования
Ма верно, мноо сме прости - че то твоите ТВЪРДЕНИЯ са си живи ФАКТИ - и малките деца го знаят и само некви комплексарчета могат да спорят по въпроса

Май единственият недостатък на автоматика е, че е по-скъп - но както всички знаят по-скъпото е по-лошо и тия с автомати са пълни безмозъчни идиоти

А тва СЪВРЕМЕННИ автомати са едни неща дето едни им знаят техническите наименования и параметри и се праат на експерти - а другите дето ги имат просто им се кефят

ПС Ей ся четох в АутоБилд, че в Германия от 2015г. щели да забраняват автоматиците, а новите модели на големите концерни вече планирали новите си модели без ABS, DSC и други такива излишни раоти за кръгли идиоти дето нищо не разбират от коли. А също колите щели да излизат фабрично със сликове и залепени по купето поне 10 лепенки на екстри, които ги няма монтирани в автомобила. Следващата стъпка била поетапното изтегляне от пазара на моделите с автоматични фарове, огледала и чистачки, а към края на века най-вероятно ще бъдат въведени ултра-еко-двигателите носещи работно заглавие "Фред Флинтстоун"

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
Баси как се палите и иронизирате мнението на другите
,по-спокойно бе колеги,хората се осланят на това което е написано в т.т. данните,а вие направо на война.В последно време само някакви диви спорове,предно-задно,ръчка-автомат,бяла-черна.Много ясно че автомата е по-скъп,по-глезав и т.н.Ама всеки неговото хваля,то е ясно.

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
galant написа:Баси как се палите и иронизирате мнението на другите,по-спокойно бе колеги,хората се осланят на това което е написано в т.т. данните,а вие направо на война.В последно време само някакви диви спорове,предно-задно,ръчка-автомат,бяла-черна.Много ясно че автомата е по-скъп,по-глезав и т.н.Ама всеки неговото хваля,то е ясно.
То в спора се ражда истината

А и нали знаеш кои иронизира ......които няма какво съществено и обосновано да каже

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- galant
- младши ентусиаст
-
Мир колеги,всичко що е БМВ е хубаво,останалото е:въпрос на вкус-казала котката и си облизала г*за.Весели празници 

galant написа:Мир колеги,всичко що е БМВ е хубаво,останалото е:въпрос на вкус-казала котката и си облизала г*за.Весели празници

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
е*аси хората 2 страници, крайности и мерене на ... знания
и никой не посъветва колегата като хората
(незнам и аз дали ше мога но поне ще пробвам
).
И автомата и ръчката имат свойте + и -:
автом:
+ удобство в града
+ оптимална смяна на предавките (за тези които са с два леви крака пък и по принцип
)
- по-висока цена и поддръжка в последствие
ръчка:
+ по-нисък разход (ако знаеш кво правиш иначе + за автомата)
+ по-ниска цена и поддръжка
- кофти ако караш много градско
кое е по-бързо - зависи кой колко може да кара ...
Като цяло смятам, че комбинацията от модерен (актуален) дизел и автоматик е доста добро решение (макар да предпочитам бензин и ръчка
) тъй като дизела е късичък като ход и трябва по честичко да се сменят скорости.
Според мен квото и да избереш ше съжаляваш че не си си взел 330д

(незнам и аз дали ше мога но поне ще пробвам

И автомата и ръчката имат свойте + и -:
автом:
+ удобство в града
+ оптимална смяна на предавките (за тези които са с два леви крака пък и по принцип

- по-висока цена и поддръжка в последствие
ръчка:
+ по-нисък разход (ако знаеш кво правиш иначе + за автомата)
+ по-ниска цена и поддръжка
- кофти ако караш много градско
кое е по-бързо - зависи кой колко може да кара ...
Като цяло смятам, че комбинацията от модерен (актуален) дизел и автоматик е доста добро решение (макар да предпочитам бензин и ръчка

Според мен квото и да избереш ше съжаляваш че не си си взел 330д

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- bweenie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 335i 2008
flame написа:ivan83 написа:Наистина изцяло спортните коли от калибъра на Порше, Ламборгини и Ферари не уважават автоматика и залагат на ръчните скорости.
само че не е точно така...в последно време се произвеждат и много автомати от тези марки.
http://www.cars-bikes.info/d/2252-2/lam ... er-006.jpg
http://1.bp.blogspot.com/__kjL7rUis08/S ... terior.jpg
flame написа:Щом Ферари и Ламборгини (които са последните, които ще сложат автомат) са започнали да ги инсталират - май няма смисъл да спорим кое е по-добрата опция (дори за спортно каране)
Ееее, стига де!
Това, че Ферари и Ламборгини започват да слагат автоматични скоростни кутии, далеч не значи, че те са по-добреи. Просто в днешно време всеки селяк, който има малко повече пари си купува такава кола (Ферари още държат малко или много някакво ниво, но и при тях отиват на зле нещатата), без реално да има уменията да я кара. И, в опитите да намалят броя на смляни Ламборгинита и Ферарита в канавките, компаниите се опитват поне малко да ги пригодят и за не толкова добри шофьори.
Гарантирам ти, че при тях автоматичната скоростна кутия е "екстра", а не е в базовия модел. И друго нещо - всеки един ценител на тези две марки, ще си купи с ръчна скоростна кутия.
И пак ще попитам, като някои хора продължават да спорят - искате да кажете, че данните на БМВ са грешни в характеристиките на моделите ли?

Така SMG не е автоматик, и не е с 2 съединителя - и както съм казвал преди в кола която не е от "М" поделението, и не е М версия на SMG е страшно дърво в ежедневието (автоматичен режим) и докато загрее маслото вътре, включва като неопитна ученичка - меко, меко...направо да ти призлее от придърпване. Според МОЙТО скромно мнение и допир с нея - е гадна.
Второ колите с кутий с двоен съединител, са от съвсем друго измерение - никой и нищо не е по-бързо от тях!!!
По въпроса за Порше и Ферари, ако четете малко и се поинтересувате, вече почти изцяло залагат на двойносъединителните кутий. А ИКОНАТА Порше 911 Турбо, с PDK (двоен съединител) кутията прави от 0-100 за 3.4 сек. официално (3.1 сек. неофициално с Launch Control) и 3.7 сек. с ръчна кутия и ТРЕНИРАН пилот. Не съм Валтер Рьол и съм сигурен, че под 4.0 сек. немога да падна с ръчна кутия и въпросното Порше. Но пък съм убеден, че ВСЕКИ един от нас, ще прави 3.4 сек. или по-добро с автоматика и то ВСЕКИ ПЪТ. Изводите си ги правете сами (аз явно съм слаб шофьор).
А относно хидротрансформаторните кутий, тези със 6 или повече предавки (еле пък новата на ZF с 8 степени), превключват по-бързо от всеки един човек, освен супер тренираните тест пилоти. По лошото ускорение идва от това че неможе да са тръгне, "душманки" ')
Второ колите с кутий с двоен съединител, са от съвсем друго измерение - никой и нищо не е по-бързо от тях!!!
По въпроса за Порше и Ферари, ако четете малко и се поинтересувате, вече почти изцяло залагат на двойносъединителните кутий. А ИКОНАТА Порше 911 Турбо, с PDK (двоен съединител) кутията прави от 0-100 за 3.4 сек. официално (3.1 сек. неофициално с Launch Control) и 3.7 сек. с ръчна кутия и ТРЕНИРАН пилот. Не съм Валтер Рьол и съм сигурен, че под 4.0 сек. немога да падна с ръчна кутия и въпросното Порше. Но пък съм убеден, че ВСЕКИ един от нас, ще прави 3.4 сек. или по-добро с автоматика и то ВСЕКИ ПЪТ. Изводите си ги правете сами (аз явно съм слаб шофьор).
А относно хидротрансформаторните кутий, тези със 6 или повече предавки (еле пък новата на ZF с 8 степени), превключват по-бързо от всеки един човек, освен супер тренираните тест пилоти. По лошото ускорение идва от това че неможе да са тръгне, "душманки" ')
- galant
- младши ентусиаст
-
Ей голям спор голямо нещо!Аз да ви кажа имам и автомат Е90 и ръчка Е60 и в която и да се кача ми е добре.Автомата в града е доста по-добре от ръчката,в извънградски режим лично за мен е без значение с каква кутия ми е колата.Относно превключването на предавките не мисля че автомата е бавен,но ако си добър драйвер(каквито са тест пилотите на фирмата)времето на ръчката ще е по-добро.Не смятам че в публикуваните данни на автомобилите ни са писали наизуст глупости,все пак са правени доста изпитания и е вземато и написано най-доброто,което неозначава че аз мога да го постигна но явно е факт.Относно разхода с автомата и ръчката разликата ще е минимална и едва ли е решаващ фактор.За подръжката е ясно и едва ли трябва да се дъвче наново.Колегата питаше какво да си вземе а вие почнахте-Ферарита,Ламбота,богати-бедни и т.н. неща които едва ли са в същноста на въпроса му.Ако все още колегата пуснал темата я чете ще му кажа че ако става въпрос за нова кола,която ще пърка повече градско и не е състезателна натура да грабва автомата,ако е противоположно на това кето изредих ръчката е по-добрият избор.Колеги,не се настрижочвайте така един на друг бре,празници са,дайте да се съберем и да ги пробвате колите и после падналия(загубил спора) бегом към "хоримака" и по-едно за всички
да му дойде акъла в главата.Стискайте ръцете и не се нагрубявайте за глупости.По горе писах,БМВ да е бре момци,ръчка,автомат,с краката на земята тип Флинстоун пак ще е арно