Добри сервизи в София

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Добри сервизи в София

Мнение от jk » 29 Юли 2005, 21:09

Положението взе да става сериозно вече, така че искам не искам ще трябва да ходя до София и да я оправям. И понеже ми се ще да я свърша цялата работа за един ден (по възможност) реших направо да ви питам и да съм готов от сега.

1. Трябва да си запълня климатика, но ми се струва, че е нещо прецакан та затова искам да ми препоръчате някой качествен сервиз/майстор, който да знае какво прави и ако се наложи да го оправи.

2. Ще мина на диагностика в Камора (двигател, окачване, и т.н... абе всичко да видят) и след като ми кажат момчетата там колко ми е пре***на цялата ходова част ми се ще поне най-важните елементи да ги сменя същия ден щото честно казано вече ме е малко страх да карам (да, дотам я докарах от немърливост :shock:).

Та, да ви питам за читав сервиз където няма да ме одерът както в Камора (всъщност те за такъв род дейност колко взимат, и може ли с мои си части?) и в същото време ще си свършат наистина добре работата. Не казвам да е евтино ама хубаво, тая работа ми е ясно, че не става, ама да е на разумни пари. Чувал съм за Али и Туринг, че са били добри. При Али съм ходил само, когато я взех да ми смени ремъците и маслото и поне от това съм доволен.

И второ -- магазини за части (в случая май по окачването най-вече). Точно пък за окачването не искам да взимам на старо (просто не мога да знам колко е здраво) и затова ми трябват хубави части на хубави пари :lol:

3. Ето какво мисля аз и пишман майсторите, които само са я гледали, че е за смяна: преден и заден амортисьор, шарнири, един преден лагер и още разни работи дето така и не ги запомних.

Но да речем че почти всичко е заминало (да се подготвя за най-лошото) -- колко пари ще струва да го купя и след това да го сменя и за един ден ще стане ли?

Честно казано колата в момента е като някой скапан селски голф-каруца от тия на най-ревностните застъпници на селските нрави и обичаи... крайно време е вече да й отделя и на нея полагащите се грижи, защото чувствам как ми се е ядосала и ще вземе да ми изиграе някой мръснишки номер :mhihi: :twisted:

Еми това е... а пък ако някой му се занимава и се наеме и да ми бъде екскурзовод (пък и да имам второ мнение от разбирач) направо цена няма да има :lol:

Благодаря ви предварително на всичко... поне защото прочетохте чак до тук :lol: :!: :!: :!:

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 30 Юли 2005, 1:23

Ми като не си от София и да ти ги кажа ще ме разбереш ли ..... най - добре един доброволец за екскурзовод и ще се оправиш лесно :lol: :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 30 Юли 2005, 13:47

Така наистина ще е най-добре, ама аз дотам съм я закъсал, че и сам ще пробвам да се оправя. Така, че давайте адресите...

П.С. Струва ли си в Камора да си сменям всички масла и течности или само на скоростите и диференциала?

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 30 Юли 2005, 21:16

Според мен не си струва. Масло се сменя лено и не е нужно да се губят излишни пари по лъскави сервизи. Ако е някъква по-специфична врътня тогава може би е най-добрия вариянт.
Приятелите идват и си отиват, а враговете се натрупват.

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Re: Добри сервизи в София

Мнение от XaMaB » 30 Юли 2005, 22:16

jk написа:2. Ще мина на диагностика в Камора (двигател, окачване, и т.н... абе всичко да видят) и след като ми кажат момчетата там колко ми е пре***на цялата ходова част ми се ще поне най-важните елементи да ги сменя същия ден щото честно казано вече ме е малко страх да карам (да, дотам я докарах от немърливост :shock:).

Мини на диагностика но преди да се хвърляш да сменяш да проверят в другия сервиз кое от всичкото описано е за спешна смяна и кое може и по-късно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 30 Юли 2005, 23:29

OK. Мерси за това -- така и ще направя!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от jk » 31 Юли 2005, 22:24

Ами някое свестно магазинче за части ще ми кажете ли. То се е видяло че за един ден няма да оправя всичко но поне по окачването искам да направя каквото мога... и ако може и някакви ориентировъчни цени да ми дадете за амортисьори, шарнири, биаледки и там още какво често се скапва.

И... за Али какви мнения имате (какво сте чували)?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 01 Авг 2005, 0:23

http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=10
ще намериш имаяме си цял форум за това

Назад към E36