Нагреватели огледала

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Re: Нагреватели огледала

Мнение от dbanchev » 23 Дек 2009, 16:14

Тва за огледалата и задните ел стъкла ясно, ама е39 без клима :conf: :dummy: не бях чувал да има такова животно пък и от толко Е39-ки дет съм виждал всичките са били поне с климатик, ако не с климатроник.... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

Мнение от mandorg » 24 Дек 2009, 18:11

И моите не подгряват. Когато брат ми я караше му бяха свалили и двете около симеон някъде. Той си купил от няква морга обаче му казали че не били точно същите и сега не знам дали въобще не подгряват или не са включени просто. Та въпроса ми е как да видя дали са включени и имат ли кабел за подгряване. От къде се свалят. Моите са от най-ръбатите и пробвах с отверка да откача капака на самото огледало ама не става и не посмях да напъвам. Четох за махане на самото огледало ама не знам това дали ми върши работа и ми се струва опасно 100% ще счупа огледалото. Според мен трябва да махна задната пластмаска или цялото огледало и кажете за какъв кабел да гледаме - този който е отговорен за нагряването

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 530D
Мечтае да кара: BMВ M5

Мнение от jikata0202 » 03 Яну 2010, 10:41

За много години колеги.Аз имам реотани на огледалата,но и при мен не работят.Та в този ред на мисли,като има реотани значи ли че имат опция подгряване?И защо не работят?Онзи ден им хвърлих малко сняг,и не се разтопи даже.Как сработват?Има ли някакъв специфичен начин за пускането им. :yes: :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 03 Яну 2010, 10:59

Работят сами под 5 градуса или с копчето за подгряване на задното стъкло ;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Яну 2010, 11:14

jikata0202 написа:....Как сработват?Има ли някакъв специфичен начин за пускането им. :yes: :roll:

Подгряване на външните огледала на E39 (1997)

Подгряването на страничните огледала се контролира индивидуално за всяко от компютърни модули разположени в предните врати по програма използваща стойностите за външната температура подадени от OBC-то.
Мощността е разделена на 4 степени и осигурява 4 различни нива на подгряване.

Изображение

Подгряването не подлежи на ръчно регулиране!

По същия начин се регулира подгряването на пръскалките за измиване на челното стъкло, но без степени (само вкл/изкл).
Те започват да нагряват когато външната температура падне под +3C (тогава се чува и сигнала от гонга) и се изключват при температури над +6C.

И двете функции на подгряване автоматично се изключват ако напрежението на акумулатора падне под 11.4 V и се включват отново когато акумулатора се зареди до напрежение над 12.2 V.

Забележка:
При повреден или откачен сензор за външната температура, когато OBC-то отчита т-ра от -40С подгрева на огледалата и пръскалките работи непрекъснато[/quote]

(от тази тема)

viewtopic.php?f=35&t=166473

Предишна

Назад към E39