Чаткане ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Чаткане ?
Здравейте колеги ! Предния ден закарах колата на автомивка, понеже беше цялата в лед и да я измият. От вчера сутринта не е карана колата (след автомивката) и днеска вечерта (преди около 30 мин) излязох с колата. До 1500 оборота макс докато загрее и после лека полека в период 10-15 мин бавничко каране, че да стопли всичко. Отворих прозореца и чувам от задната лява част (около гумата някъде) се чува едно чаткане, когато се даде газ. С увеличаване на оборотите (скоростта) чаткането се засилва. На свободна не го прави като се подаде газ, а само на скорост. И от тук вече съм в безизходица. Някой да му се е случвало подобно нещо? На мен ми се струва все едно нещо е разкачено. През дупки като се минава не се усеща, само когато се подаде газ. Благодаря
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Чаткане ?
Може нещо да опира в джантата и там да чатка.Провери като вдигнеш на крик и върти гумата.На друга кола така ми е опирало жило на ръчна.Може да е нещо подобно 

- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
От страната която се чува "чаткането", опипай цялата гума. Случвало ми се е на два пъти това, като втория беше оня ден. Причината и двата пъти беше забита рапидка в гумата.
Колеги таман се връщам от сервиз. Няма абсолютно нищо. Винаги така става
Като се закара на сервиз и изчезва. Ако се появи пак, ще пиша ако се разбере от какво е 

- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
колега,малко не те разбрах,казваш че на изключена не "чатка" ама изключена имаш в предвид колата да е в движение по инерция или спряла ???

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Провери си топлинния щит, предпазната ламарина, която върви около кардана! В задната част, към дифа, ухото се къса и при оопределени условия се търка/допира/дрънка по кардана. Ще го познаеш, ако кардана е лъснат някъде, там където ламарината се е допирала до самия кардан. И да напишеш когато решиш проблема!
Успех!
Успех!

Ами засега изчезна, след като махнахме леда от вътрешната част на джантата. Ще видя тия дни ако се появи пак и на момента ще отида ако продължи. По закона на мърфи винаги тей става
когато се кара на сервиз/майстор/ изчезва проблема 

7 мнения
• Страница 1 от 1