Въпрос за климатик?
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
Въпрос за климатик?
Здравейте колеги, имам едно питане, понеже с колегата "Славянко" се заиграхме с един климатик, та въпроса ми е:
Каква е разликата между компресора 2,5 бенц и 2,5 ТДС освен последната цифра на каталожния номер!
Идеята е: клима от 525 бенц дали ще стане на тдс?
Моля всеки от вас който се е сблъсквал с подобнен проблем, да даде мнение!
Благодаря предварително!
Каква е разликата между компресора 2,5 бенц и 2,5 ТДС освен последната цифра на каталожния номер!
Идеята е: клима от 525 бенц дали ще стане на тдс?

Моля всеки от вас който се е сблъсквал с подобнен проблем, да даде мнение!
Благодаря предварително!

Re: Въпрос за климатик?
Ako пасва захващането ,поне според мен няма причина да не стане.
Само за информация-мап сензора от е290 тд и тдс е напъно съвместим,единствената разлика е ,че при еднакво налягъне мап-а на тдс дава 0.1 волта повече.
Така ,че колите може и да са доста различни,но ползват доста еднакви фирми за частите си
Само за информация-мап сензора от е290 тд и тдс е напъно съвместим,единствената разлика е ,че при еднакво налягъне мап-а на тдс дава 0.1 волта повече.
Така ,че колите може и да са доста различни,но ползват доста еднакви фирми за частите си

by ''kompleksa''
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Ще използвам темата да попитам нещо за климатика...
Сега в този студ като се цъкне копчето със снежинката и клапите са врътнати докрай на червено (тоест мах топло да духа) климатика ще топли ли? Или той служи само за охлаждане през лятото?
Сега в този студ като се цъкне копчето със снежинката и клапите са врътнати докрай на червено (тоест мах топло да духа) климатика ще топли ли? Или той служи само за охлаждане през лятото?
Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
///MILEN написа:Компресора може и да стане но останалите неща не
Колега какво имаш в предвит?
Според мен единствената разлика която има е именно в компресора, заради оборотите на двигателя или по-скоро фи-то на самата шайба. Ама само според мен

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Diavollo написа:Ще използвам темата да попитам нещо за климатика...
Няма, колега. Не е на този принцип - само охлажда - не обръща цикъла. То реално си ми духа пак топло, но от радиаторчето за антифриза, не от климата... само където ми намалява мощността.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Може и изобщо да не се включи. Под определена температура и да цъкаш снижинката няма да пусне компресора. Поне така съм чувал.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- E34 - Fanatic
-
-
- Кара: 313tds
Zubcho написа:Може и изобщо да не се включи. Под определена температура и да цъкаш снижинката няма да пусне компресора. Поне така съм чувал.
То това е май само за климатроника и ако температурата е -11С.

- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
Кое точно от останалите неща няма да стане///MILEN написа:Компресора може и да стане но останалите неща не

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
E34 - Fanatic написа:Zubcho написа:Може и изобщо да не се включи. Под определена температура и да цъкаш снижинката няма да пусне компресора. Поне така съм чувал.
То това е май само за климатроника и ако температурата е -11С.
Моя климатик под 5 градуса външна температура не се включва въобще. Също така тогава не работи и копчето за циркулация на въздуха в купето.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
А аз да примомня ,че климатика трябва да се пуска от време на време по 4-5 минути за да няма проблеми като се стопли.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
11 мнения
• Страница 1 от 1