'Джоб' под борда
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
'Джоб' под борда
Здравейте, не знаех как да нарека въпросната част, затова я наричам 'джоб'-а под борда, или часовника, номер 8 на схемата

На въпросната пластмаса отгоре има изрязан кръг, който си мислех, че не може да е заводски така, но струва ми се, че и на схемата се вижда това изрязано кръгче. Преблема е, че в зимно време оттам влиза топъл въздух(при пуснато парно, съответно лятото студен от климатика) и телефона и запалката, които оставям там направо прегряват. Въпроса ми е - нормално ли е това, дали някой въздуховод някъде изпуска въздух и той излиза оттам? В жабката също е много топло зимата и студено лятото, т.е. и там влиза въздух, който според мен би трябвало да си минава по въздуховодите? Някой сблъсквал ли се е със същото?

На въпросната пластмаса отгоре има изрязан кръг, който си мислех, че не може да е заводски така, но струва ми се, че и на схемата се вижда това изрязано кръгче. Преблема е, че в зимно време оттам влиза топъл въздух(при пуснато парно, съответно лятото студен от климатика) и телефона и запалката, които оставям там направо прегряват. Въпроса ми е - нормално ли е това, дали някой въздуховод някъде изпуска въздух и той излиза оттам? В жабката също е много топло зимата и студено лятото, т.е. и там влиза въздух, който според мен би трябвало да си минава по въздуховодите? Някой сблъсквал ли се е със същото?
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
Re: 'Джоб' под борда
колега аз имам същия проблем,нямам си на представа от какво е
но според мене не е нещо кои знае какво за да се занимаваш да го оправяш 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Пусни се софия-пловдив и остави една вафла в тоя джоб,после със сламка ще я вадиш
От личен опит тва
Иначе са си заводски тези дупки ии не,споко нямаш пробив в въздуховодите..така си е фабрично,нали има радиатор зад таблото

От личен опит тва
Иначе са си заводски тези дупки ии не,споко нямаш пробив в въздуховодите..така си е фабрично,нали има радиатор зад таблото

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Тая дупка е заводски там.През нея бъркаш та да избуташ борда и евентуално да му смениш крушките.И при мен се нагрява силно там, но определено така е нормално.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
И при мен си грее оттам, но пък тая "дупка" е единствения начин за сваляне на борда, без да нараняваш таблото с отверка...
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Според мен от там си прави циркулацията на въздуха за измерването на температурата. И това е най удобното място да излиза засмукания въздух от климатроника, както и за изваждане на борда, съответно климатроника.
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
///МарТо , отдавна не слагам Фафли там, че още на Пазарджик си търся сламка
fedoracore (Марто) , не съм свалял ЦД-то, но предполагам, че грее, след повече време в колата май малко си променя цвета на дисплея (в червено) , а това ми се е случвало на друга кола с развалено цд, което прегряваше и дисплея ставаше червен. ( При теб така ли си беше?)
Определено не смятам, че прави циркулация от там, ами си духа, но чак пък и в жабката да ми е топло..? Не знам дали има връзка, но винаги ми се е струвало, че от средните (по височина) отвори духа по-слабо в сравнение с тези на предното стъкло и в краката

fedoracore (Марто) , не съм свалял ЦД-то, но предполагам, че грее, след повече време в колата май малко си променя цвета на дисплея (в червено) , а това ми се е случвало на друга кола с развалено цд, което прегряваше и дисплея ставаше червен. ( При теб така ли си беше?)
Определено не смятам, че прави циркулация от там, ами си духа, но чак пък и в жабката да ми е топло..? Не знам дали има връзка, но винаги ми се е струвало, че от средните (по височина) отвори духа по-слабо в сравнение с тези на предното стъкло и в краката
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
и при мен грее цд-то, но само ако съм пуснла парното и струята минава през централната духалка...
иначе как се маха подложката на въпросното 'джобче' - понапънах я и не щеше да излезе, може би малко по-силно е трябвало да дръпна?
иначе как се маха подложката на въпросното 'джобче' - понапънах я и не щеше да излезе, може би малко по-силно е трябвало да дръпна?
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

Дупката е идеална за монтаж на диоди за осветяване на този джоб ... но решение според мене е да е лепне 1 лента от това сивото тиксо здравото и готово.Съмнявам се топлия въздух да разтопи лепилото..
И при мен грее яко в джоба,в жабката не съм забелязвал.
При мен грее,мислех че не е нормално,явно си е така.На другата ми кола беше това сд,тогава си беше ок.Иначе си бачка и няма смущения от топлината.fedoracore написа:а сд-то грее ли
- Любо /ba1_hu1/
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 325 tds Touring
- Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >
Мисля, че няма е36-ца която да не е или "фризер" или "микровулнова" тоя джоб
Иначе, с диодите е перфектното място, и ако я запълниш, пак ще си е по-топло там... За жабката мисля, че не е много нормално да напича толкова много /виж малко да, но ако е много може и някой въздуховод да се е откачил и да духа повече зад таблото от колкото от пред/.
А с шоколад направо си го сипваш в чаша

А с шоколад направо си го сипваш в чаша

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
Пенеже има отгоре дупки на климатроника ,на който се нахлузва самото табло
твърде вероятно е да изпуска малко от въздушната струя и да отива към дупката .
Пробвал ли си да увеличаваш или намаляваш вентилатора за да видиш ?
твърде вероятно е да изпуска малко от въздушната струя и да отива към дупката .
Пробвал ли си да увеличаваш или намаляваш вентилатора за да видиш ?

- spens_82
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: бмв М3,M5,X6
- Детайли за колата: E60 530D 218коня
- guns3
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318ис
- Мечтае да кара: //М-Без Значение
При мен е същото (сега зимата е яко топло) а и във Е36ци на приятели го има същият момент!!!! А и точно отзад е радиатора на парното!!! 

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2