трудно палене студена 2,5tds
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
трудно палене студена 2,5tds
Колеги със застудяването колата ми започна да пали все по трудно сутрин особено през последните дни.Днес и направих диагностика и проблема които показа е "грешка в управлението на времето за подгряване" действително релето подгрява 3 секунди и паленето става мъчително при -13градуса!Доклолкото знам трябва да грее поне 15секунди и след запалване продължава да грее още известно време.Въпроса ми е ако знаете релето вързано ли е към някои датчик от който взима информация или трябва да търся проблема директно в него?
Мерси предварително!!
Мерси предварително!!
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: трудно палене студена 2,5tds
На 3-тата секунда ти гасне лампата ли та мислиш че толкова подгрява?Пробвай да изчакаш всички лампи да изгаснат и тогава да запалиш някъде около 7-8 сек.
Да на третата секунда ми гасне лампата,подгрявам я по 4-5 пъти един след друг и няма резултат пали с редене на цилиндрите и постепенно вдигане на оборотите,като запали глъхне неможе да вдигне обороти и веднага гасне и така 2-3 пъти докато заработи!!!!
- ivan_83
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 TDS
- Мечтае да кара: BMW 318 TDS - 2008 г
- Детайли за колата: Двузонов климатроник
ГОРЕ ДОЛО И АЗ ГО ИМАМ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ,НО ПРИ МЕН МИ ПОДГРЯВА НОРМАЛНО И УСТАНОВИХ,ЧЕ ИМАМ ЗАМИНАЛА ПОДГРЯВАЩА СВЕЩ!ПРОВЕРИ И ПРИ ТЕБ ДА НЕЕ СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ!
Колега, писането с главни букви е неприемливо! Отдели малко време и прочети правилата.
Postman
Колега, писането с главни букви е неприемливо! Отдели малко време и прочети правилата.
Postman
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
светни си плафона даи контакт сутринта и ще видиш кога ще ти изключат свещите като осезателно се промени светлината от плафона. лампата гасне но си погрява.
може да имаш преебани свещи, дюзи,ниска компресия,въздух в системата и тн. почваи ги подред.
може да имаш преебани свещи, дюзи,ниска компресия,въздух в системата и тн. почваи ги подред.
- vladimir8505
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко
- Детайли за колата: Е 53
колега,провери си свещтите парво.да не е някоя изгоряла,и като дадеш да подгрява,се заслушаи кога ше прекасне релето(и дали въобщте "цъка да изключи)и тогава върти 

- borcata bc
- кандидат ентусиаст
-
виж си све6тите
тдс да не запали при -20 срам и позор
тои е саздаден за минусуви температури
тдс да не запали при -20 срам и позор
тои е саздаден за минусуви температури
borcata bc
Всички свещи са здрави,не от тях!Ще пробвам с друго реле ако се оправи добре ако не ще търся проблема по на дълбоко!
И при мен е същото.Онези дни беше - 10 C и подгрявах няколко пъти и 3,4 пъти опитвах да запаля и глъхнеше,та на 5-тия запали и цял ден после няма проблем.Ама ме съмнява калпавата нафта
,защото имаше скреж по прозрачната тръбичка (от филтъра до входа на помпата)!Ето днес беше по-топло и след 2-3 подгрявания веднага заапали без никакъв проблем - няма глъхнене ,няма нищо..
Та като разбереш от какво е или го оправиш непременно да пишеш!

Та като разбереш от какво е или го оправиш непременно да пишеш!

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
То принципно и на първото подгряване трябва да ти пали
. Почнеш ли да грееш по 3-4-8-10 пъти значи имаш проблем и трябва да го решиш, не като мен да го отлагаш и накрая на 31.12 да се влачиш по градския транспорт щото, колата ти не иска да запали и е разглобена пред вас, а ти си измръзнал и мразиш живота.
Поздрави.
И.А.

Поздрави.
И.А.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- evga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E-34 tds комби
Здавейте колеги и аз имам същия проблем с паленето. Подгрявам по няколко пъти , но пали след дълго вътене. Като запали си изрежда цилиндрите и заработва както трябва. Оставям за някои друг 4ас влизам и пали от 4етвърт. Незнам на какво се дължи. Весело посрештане на празниците 

- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Колеги и при мен го имаше същия проблем, огато температурите паднаха под 0 колкото и пъти да я подгрявам палеше с много мъки мотора се тресеше и си редеше цилиндрите, в крайна сметка проблема бешев свещите - 3 изгорели
а миналата година ги бях смнил всичките с някъв БОШ по 9лв бройката ( дадоха ми ги в насипно състояние) които и като нови не ми харесваше как работят. Сега сложих BERU и колата при -15 си пали от 1/4 оборот с 1 подгрев 

12 мнения
• Страница 1 от 1