пак проблем с парното
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- misanthrope
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 ci
пак проблем с парното
работи ми само на 4та степен, това разбрах че е от моторчето но не сам отстранил проблема,
Не духа достатъчно топло на 4 като загрее колата, имам 4увството че като я оставя в место да работи почва прохладно да духа. Колата има газ и гледам че маркучите на изпарителя са захванати за маркучите при парното ако това има някакво значение
От какво ми идва проблема радиаторче на парно или може би не е обезвъздушена като хората?
Не духа достатъчно топло на 4 като загрее колата, имам 4увството че като я оставя в место да работи почва прохладно да духа. Колата има газ и гледам че маркучите на изпарителя са захванати за маркучите при парното ако това има някакво значение
От какво ми идва проблема радиаторче на парно или може би не е обезвъздушена като хората?
- MotorsportPower
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1981 Corvette
Re: пак проблем с парното
Като дигнеш оборотите почва ли да духа топло ?
- misanthrope
- младши ентусиаст
-
има разлика от празен ход и от 2000 об, по топло духа в обороти
- MotorsportPower
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1981 Corvette
а изпарителя, на изхода на парното ли е хванат или и на двата маркуча, паралелно май се казваше.
друго .... има шанс да е позапуше радиатора на парното и от там вентилатора да го охлажда много бързо
друго .... има шанс да е позапуше радиатора на парното и от там вентилатора да го охлажда много бързо
- misanthrope
- младши ентусиаст
-
изпарителя е хванат и на двата маркуча за парното. Имам чувството че много бързо го охлажда вентилатора защото като изключа парното и после като го пусна духа топло в началото и после почва да духа студено
Съвсем възможно е да е от изпаритела.Махни го, покарай на бензин и ще разбереш.Когато водната с-ма на изпаритела е вързана успоредно се получава така, че на водата и е много по лесно да премине през водната риза на изпаритела отколкото през полу или частично задръстените с годините тръбички на радиаторчето.Възможно е и да е запушен радиатора или ел.клапана да е задръстен и да не отваря докрай.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- misanthrope
- младши ентусиаст
-
проблема не е решен, сутринта като я запалих като загрее и съм в движение в обороти духа топло, пак не е достатъчно топло но все пак топло, както спра на светофара в място и почва да духа студено ,после като тръгна и покарам малко се затопля
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
А имаш ли достатъчно течност в охладителната система и обезвъздушена ли е както трябва 

- misanthrope
- младши ентусиаст
-
течност имам , обезвъздушаването на м20 как е най правилно - развърташ болта за обезвъздушаване който ако не се лъжа стои кадето влиза водата в двигателя ,пускаш парното на 4 и форсираш докато не спре да изкарва балончета ли ?
sundera86 написа:проблема не е решен, сутринта като я запалих като загрее и съм в движение в обороти духа топло, пак не е достатъчно топло но все пак топло, както спра на светофара в място и почва да духа студено ,после като тръгна и покарам малко се затопля
Това подкрепя моята теория, просто когато си в обороти помпата прави по голям дебит и водата успява да минава и през радиаторчето на парното и да го загрява!
Пробвай това с изпаритела!Свържи го последователно на парното или го махни за проба и покарай на бензин.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- misanthrope
- младши ентусиаст
-
Мармот написа:sundera86 написа:проблема не е решен, сутринта като я запалих като загрее и съм в движение в обороти духа топло, пак не е достатъчно топло но все пак топло, както спра на светофара в място и почва да духа студено ,после като тръгна и покарам малко се затопля
Това подкрепя моята теория, просто когато си в обороти помпата прави по голям дебит и водата успява да минава и през радиаторчето на парното и да го загрява!
Пробвай това с изпаритела!Свържи го последователно на парното или го махни за проба и покарай на бензин.
как се свързва последователно, сега излизат два маркуча от изпарителя и единия влиза в долния другия в горния маркуч за радиаторчето за парното, аз как трябва да ги вържа за да е последователно ?
Единия маркуч от мотора директно в радиаторчето, маркуча излизащ от радиаторчето във входа на изпаритела, изхода на изпаритела към останалия свободен маркуч отиващ към мотора.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
загрее колко, на 12 ли...
- misanthrope
- младши ентусиаст
-
Мармот написа:Единия маркуч от мотора директно в радиаторчето, маркуча излизащ от радиаторчето във входа на изпаритела, изхода на изпаритела към останалия свободен маркуч отиващ към мотора.
кой маркуч е входяшия на парното долния ли ?
загрява си на 12
- Alexbmw
- Кукуригуууу
-
- Кара: Луда Баба Яга
- Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга
А колата грее ли????
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2