Свети лампа на таблото
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Свети лампа на таблото
BMW E46 320 D 99 година, значи от време на време светва една лампа на таблото и след известно време гасне ( мисля че беше в лявата част с лампите, най- долу в десния ъгъл ). Значи тя представлява нещо като казанче с течност и вътре се виждат вълнички, свети жълто известно време и след това гасне, струва ми се когато е студена колата го прави по често !! За какво да се притеснявам
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Ниско/нулево ниво на антифриз. Провери за течове и долей.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Dacheff
- Потребител
-
- Кара: E60 530d
- Мечтае да кара: E92 M3
Re: Свети лампа на таблото
Преди да пусна нова тема, ще пробвам дали ще има успех, ако пиша тук първо - да не спамя 
Та значи за това става въпрос
Съжалявам за размера на снимката - това не е моето табло, просто тази намерих в гугъл
Лампичката е жълтата, точно под тази за течността за чистачки - правоъгълника с отвор горе-дясно и вълнообразната линийка в средата. Питането ми е - до сега никога не е светила. Откакто стана -10 градуса при мен, като запаля автомобила свети, може би около минута, след което като се появят индикации, че колата започва леко да загрява - изгасва. Предполагам това е антифриз-лампата... Трябва ли да пипам нещо, или е нормално при такива ниски температури, да свети в началото. Мерси предварително

Съжалявам за размера на снимката - това не е моето табло, просто тази намерих в гугъл

Лампичката е жълтата, точно под тази за течността за чистачки - правоъгълника с отвор горе-дясно и вълнообразната линийка в средата. Питането ми е - до сега никога не е светила. Откакто стана -10 градуса при мен, като запаля автомобила свети, може би около минута, след което като се появят индикации, че колата започва леко да загрява - изгасва. Предполагам това е антифриз-лампата... Трябва ли да пипам нещо, или е нормално при такива ниски температури, да свети в началото. Мерси предварително

Bayerische Motoren Werke...BMW...sonst nichts...
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
да не ти замръзва нещо,антифриза?с антифриз си нали
то би трябвало да е ниско нивото щом ти свети лампата,поне проверили го?

- ReDDcaFFe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d '00
Tази лампа е за нивото на течността в радиатора.Трябва да долееш.А може да имаш теч.При мен капачката беше здала багажа и оттам губеше течност.
because Nothing breaks necks like a Black BMW
- Dacheff
- Потребител
-
Колеги, благодаря за отговорите
Понеже съм сравнително лаик в повечето области от автомобилостроенето, да си попитам - къде се проверяват тези неща? И какво се долива
На един друг приятел със същата кола, пак му свети като е студено, докато не позагрее. Мисълта ми е, че явно не е нормално и от температурите, а нещо все пак си трябва да се пипне. 

- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Колега, гледай сега, вдигаш капака, най-отпред на колата леко вдясно има капачка. Развърташ я и би трябвало да изкочи една малка "пръчка" - това е нивомер, който показва колко антифриз има колата. Ако не изкочи или е много ниско, трябва да долееш.
Като установиш дали нивото е ниско, минаваш на първата бензиностанция и си купуваш 1 бутилка антифриз, съветвам те да вземеш концентрат за всеки случай, щом не знаеш дали е сменян или замръзва. Наливаш бутилката пак на същото място, ако пръчката пак не изплува ти трябва още.
След това те съветвам да следиш тая пръчка през няколко дни да видиш дали нивото спада и ако да, отиваш в бокса
Успех!
Като установиш дали нивото е ниско, минаваш на първата бензиностанция и си купуваш 1 бутилка антифриз, съветвам те да вземеш концентрат за всеки случай, щом не знаеш дали е сменян или замръзва. Наливаш бутилката пак на същото място, ако пръчката пак не изплува ти трябва още.
След това те съветвам да следиш тая пръчка през няколко дни да видиш дали нивото спада и ако да, отиваш в бокса

Успех!
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Долива се антифриз по принцип bmw ползва червен но ти провери какъв цвят е и долей от него.
Наливането става като отвориш капачката на радиатора и доливаш по малко докато не се покаже една бяла пръцича.
На края пръчицата има две топченца гарловината на отвора от кадето наливаш трябва да бъде м/у тях
Наливането става като отвориш капачката на радиатора и доливаш по малко докато не се покаже една бяла пръцича.
На края пръчицата има две топченца гарловината на отвора от кадето наливаш трябва да бъде м/у тях
новият ми номер: 0877787835
- BlackManz
- младши ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: E31
абе хора вие наистина ли не знаете къде се налива антифриза на колата ви
разбирам че е технически форум, но това е прекалено
айде вземете се в ръце и научете от къде се помпят гумите, как се отваря жабката и всички тези жизненоважни неща!
сигурно е излишно за някой да отватят т.нар MANUAL
извинявам се ако съм обидил някой, но не се сдържах

разбирам че е технически форум, но това е прекалено

айде вземете се в ръце и научете от къде се помпят гумите, как се отваря жабката и всички тези жизненоважни неща!
сигурно е излишно за някой да отватят т.нар MANUAL

извинявам се ако съм обидил някой, но не се сдържах

- Dacheff
- Потребител
-
Благодаря, колеги! А относно последния пост - разбирам те. И аз се дразня, когато хората не отбират от елементарни неща, но на мен техническите въпроси по автомобилите не са ми хоби. Разбирам от много неща по колите, с които обаче съм се сблъсквал лично
А антифриз не съм си доливал досега, но след това и него ще го знам
И аз се нервирам когато хората питат елементарни неща, свързани с компютри например, ама
Весели празници

Здравейте,
Честито рождество Христово на всички!
И сега да мина към въпроса си , за да не отварям друга тема понеже и моя въпрос е свързан с подобен проблем. Значи да кажа какво ми се случи първо. Попринцип нямам проблем с антифриза или с течове. Миналата година смених антифриз и до началото на този месец (декември) всичко беше както трябва - нивото беше толкова колкото трябва (както показва нивометъра) и не беше паднал и милиметър от както сам го сменил. Преди 2 дни се прибирам от Пловдив към София и всичко си беше нормално, но сутринта като запалих колата светна лампичката индикация за ниско/нулево ниво на антифриз. Веднага изгасих колата и проверих нивото.. и за мое съжаление нивомера беше ниско долу и всичко беше напълно сухо. Та въпроса ми е.. Възможно ли е за 1 вечер да изтече толкова антифриз при положение че преди да спра колата нямаше никакви проблеми и с нищо колата не е показала че губя антифриз (както казах до началото на месеца нивото беше на МАХ) а за да светне лампичката е нужно да падне нивото само с 4-5 см.. а при мен нивомера е съвсем долу. Колата е БМВ 318и '99г .Естествено ще влизам в бокса да проверя за теч но то си е било повече от теч. За съжаление навън всичко беше мокро и нямаше как да забележа дали е текло от колата.
Честито рождество Христово на всички!
И сега да мина към въпроса си , за да не отварям друга тема понеже и моя въпрос е свързан с подобен проблем. Значи да кажа какво ми се случи първо. Попринцип нямам проблем с антифриза или с течове. Миналата година смених антифриз и до началото на този месец (декември) всичко беше както трябва - нивото беше толкова колкото трябва (както показва нивометъра) и не беше паднал и милиметър от както сам го сменил. Преди 2 дни се прибирам от Пловдив към София и всичко си беше нормално, но сутринта като запалих колата светна лампичката индикация за ниско/нулево ниво на антифриз. Веднага изгасих колата и проверих нивото.. и за мое съжаление нивомера беше ниско долу и всичко беше напълно сухо. Та въпроса ми е.. Възможно ли е за 1 вечер да изтече толкова антифриз при положение че преди да спра колата нямаше никакви проблеми и с нищо колата не е показала че губя антифриз (както казах до началото на месеца нивото беше на МАХ) а за да светне лампичката е нужно да падне нивото само с 4-5 см.. а при мен нивомера е съвсем долу. Колата е БМВ 318и '99г .Естествено ще влизам в бокса да проверя за теч но то си е било повече от теч. За съжаление навън всичко беше мокро и нямаше как да забележа дали е текло от колата.
- S.D.W
- Е46 Fanatic
-
- Кара: Старата Дрифтачка
- Детайли за колата: При изключено ASC колата се превръща във кола от старата школа (старата Дрифтачка)
Dacheff написа:Преди да пусна нова тема, ще пробвам дали ще има успех, ако пиша тук първо - да не спамя
Съжалявам за размера на снимката - това не е моето табло, просто тази намерих в гугъл![]()
горната лампа е че нивото на течноста за чистачките е намаляло! а лампата под нея е за намаляло нивото на охладителната течност-антифриз
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
BMW_GAZARA написа:горната лампа е че нивото на течноста за чистачките е намаляло! а лампата под нея е за намаляло нивото на охладителната течност-антифриз
Имаме познал

Si non confectus, non reficiat.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3