Разглобяване подлакътник

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Разглобяване подлакътник

Мнение от Делян » 21 Дек 2009, 22:03

Здравейте колеги,предполагам има начин да се разглоби подлакътника т.е. кожената част от стойката.Изглежда има някакъв пиниз,но нещо не мога да го разбера,а ме е страх да не счупя нещо.Някой ако знае нека сподели.Мерси.

ПС:Търсачката не можа да ми отговори точно на това питане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Re: Разглобяване подлакътник

Мнение от sa_hellrot » 21 Дек 2009, 23:01

От долу , колега, пластмасата има 2 или 3 тапички май под тях има винтчета.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 21 Дек 2009, 23:11

Интересува ме от самата "панта" ,дето "тялото" се вдига и смъква,как става разглобяването.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 21 Дек 2009, 23:19

Знами ако искаш да манеш фуниите дето държат самия подлакътник имат вътре в тях едни като контри огледай ги добре отвътре .Мисмя с една малка отверка ги повдигаш и дърпаш.Ако не е това конкретизирай се
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Дек 2009, 1:34

ако разбираш английски, дай мейл да ти пусна един .pdf

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Дек 2009, 9:45

Да точно тия фунии искам да махна,аз видях вътре контрите,понапънах ги леко ,ама не се прибират та да освободят фуниите.Явно трябва по силничко да ги пробвам.
liloff написа:ако разбираш английски, дай мейл да ти пусна един .pdf
Ами долу горе се оправям,ама не ми е перфектен.Мерси за информацията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 22 Дек 2009, 11:27

Или се натискат или се повдигат разгледай ги внимателно
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 22 Дек 2009, 14:12

махаш първо пластмасата около задния пепелник после малката пластмаса под "пантата" и после ще видиш че като е пуснат подлакътника остават дже много малки цепнатини. Именно през тях се бърка с отверка или каквото там може и се натискат тези конусовидните пластмаси които държат подвижната част.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Дек 2009, 14:33

Довечера като се прибера ще го пробвам,че го взех сглобен,но изваден от барчето и за да го вкарам обратно трябва да го разглобя от "пантата",другия вариянт беше както каза един колега,само тялото да разглобя,но трите капачки явно някой ги залепил като ги е слагал и сега нямат махане....Подлакътника е от кола с десен волан и сега ще го приспособявам на моята.Един колега,който е слагал ми обясни,че за да стане фабрично трябва да сменя барчето и стойката,но ще излезе доста скъпо.Вчера разгледах и прецених,че мога да го направя като изрежа задната част на моето и го съединя със задната част,от това с десния волан.Това ще стане лесно и без да си личи почти,само като смъкна моето барче ще видя как да завия стойката за купето,че няма да паснат дупките и болтовете,но мисля че ще го измамя някакси:).Знам че доста хора ще кажат ама няма да стане оригинално,е няма ама като много знаят да ми дадат техни пари,да го направя както искат те.Мисля да направя снимки как е станало,някой друг ако иска да има подлакътник за 25лв. макар и малко псриспособен да му е полезна иформацията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330ci ZHP
Мечтае да кара: без значение к'во е63

Мнение от DA HUSTLA » 22 Дек 2009, 14:35

Dpy написа:Интересува ме от самата "панта" ,дето "тялото" се вдига и смъква,как става разглобяването.

самата панта се разглобява като се махне пепелника отзад, там под него има едно или две винтчета , развиваш ги и после се изваждат двете странични пластмаси дето са около пантата и после ще видиш как се изважда самия подлакътник... не е сложно , сваля се бързо и лесно.
... 'cause pussy is pussy and baby you're pussy for life

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Дек 2009, 14:51

Благодаря за съветите!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 22 Дек 2009, 20:13

Току-що успях да го разглобя благодарение на вашата помощ.Най-близо до истината беше
Kris написа:махаш първо пластмасата около задния пепелник после малката пластмаса под "пантата" и после ще видиш че като е пуснат подлакътника остават дже много малки цепнатини. Именно през тях се бърка с отверка или каквото там може и се натискат тези конусовидните пластмаси които държат подвижната част.
Само дето подлакътника не трябва да е пуснат,а вдигнат и наистина има 2 малки процепчета от всяка страна,само се натиска с тънка отвертка и фуниите се освобождават и е готово.Като се постопли ще мисля за поставянето.Мерси още веднъж и весели празници на всички!

Назад към E36