Амортисьорчетата на багажника - седан - въпрос

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: ги да спират на пешеходните пътеки.

Амортисьорчетата на багажника - седан - въпрос

Мнение от TheClergyman » 21 Дек 2009, 16:54

Здравейте,

Приятел си смени в Дару Кар амортисьорчетата на багажника и сега е бесен, че не се отваря сам при натискане на копчето от ключа. :conf: :censored: Аз също бях тръгнал натам, сигурен бях че просто на повечето Е39 амортисьорчетата са си остарели и затова багажникът не скача сам, като го отвориш... Та и тук въпросът ми е, това нормално ли е? Чисто нови амортисьори да не могат да повдингат капака на багажника? Трудно ми е да го повярвам, при положение че старите Е-класи от 98-ма имат такива багажници, от БМВ да не са го помислили... :nono: Става въпрос за седаните, при кобмито е различно.

Моля за мнение.

Поздрави.
По-добре да паднеш духом, от колкото да духаш паднал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Амортисьорчетата на багажника - седан - въпрос

Мнение от mad_presley » 21 Дек 2009, 20:40

Нормално е да не се отваря сам колега, кой те е излъгал теб или приятеля ти, че като сложиш нови амортисьорчета и капака ще направи нещо повече, освен да се отключи.
Да беше питал преди да си ги купува и щеше да разбере, че няма да стане неговата работа.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 21 Дек 2009, 20:48

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ама как си вярват хората. Че и беснеят на всичко отгоре. Купил си нови амортисьорчета, а видиш ли колата даже не му отваря вратата, а да не говорим за червено килимче да му постели :kuku:

Що се излагате бре.... Виж на мерцалите кви планки и пружини има и се замисли малко, че тва е съвсем различен механизъм... Амортисьорите са за да не ти пада багажника на главата докато поставяш нещо в него.

ПП Не не... възмутен съм... Ти изобщо знаеш ли как функционира един амортисьор и какви са му функциите независимо къде е сложен... Нема да правя насочени изказвания, ама е срамота да пускаш тема и да се излагаш така и сега предполагам си бесен и затова, че се чувстваш засегнат на интелигентност. Ми сам си си виновен :dunno:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 21 Дек 2009, 22:05

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Бах тая логика аз :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Потребител
Аватар
Кара: ги да спират на пешеходните пътеки.

Мнение от TheClergyman » 21 Дек 2009, 22:24

bmw_n00b написа: ...

Точно ти трудно ще ме засегнеш на тема интелигентост.

Разговорът има за цел да изясним въпроса, защо елементарна закачка като да ти се вдигне багажникът сам, когато го отключиш, не са го помислили за този модел? Да не говорим, че Деу Есперо от 1995 има такъв багажник... даже не се отключва от дистанционно, а от копче в купето. Та ми се стори тъжно за Е39-ките. Бях дълбоко убеден, че причината е само в амортисьорчетата.
Това, което ми направи впечатление е, че е достатъчно багажникът съвсем леко да се повдигне, не повече от педя и съвем сам се отваря. Някой друг слагал ли си е чисто нови, оригинални амортисьорчета, да сподели впечатления?

Друго нещо, на Е34-ките на предния капак амортисоьорчетата издъхват с годините и във форума съм чел, че ги сменят с други, неоригинални и по-високо налягане. Някой дали си е правил експерименти, да сложи други на багажника на Е39-ка? Проблем ли би било да стои постоянно под напрежение, за да може сам да се вдигне при отключване?

А до bmw_n00b, ще те замоля, ако нямаш конкретни идеи или смислени коментари, да си се възмущаваш някъде другаде.

Поздрави.
По-добре да паднеш духом, от колкото да духаш паднал.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 21 Дек 2009, 22:30

с копчето от ключа се отваря багажника ако имаш система за автоматично отваряне ( не съм сигурен дали въобще я има на е39) тя се състои от хидравлична помпа магистрали блокче за управление и т.н или както е на по новите с електромотор май са но замисли се щяха ли бмв да мислят такива системи ако можеше да се мине с 2 амортисьорчета
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 21 Дек 2009, 22:39

anzak написа:с копчето от ключа се отваря багажника ако имаш система за автоматично отваряне ( не съм сигурен дали въобще я има на е39) тя се състои от хидравлична помпа магистрали блокче за управление и т.н или както е на по новите с електромотор май са но замисли се щяха ли бмв да мислят такива системи ако можеше да се мине с 2 амортисьорчета

Няма такава с-ма за Е39, има само в Е38.Аз даже мислех да ти звъня да те питам за твоята, дали няма да ми я продадеш, да си направя уникална екстра на моята :D

Твоята не е ли с пневматика?

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 21 Дек 2009, 22:44

Пресли,ами аз ? :conf: Не може да имаш повече екстри от мен :smoke:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 21 Дек 2009, 22:52

ivanov 530d написа:Пресли,ами аз ? :conf: Не може да имаш повече екстри от мен :smoke:

Как пък не те досрамя така да говориш.Не стига, че вече не остана опция, която да се предлага от BMW за Е39 и да не е в твоята кола, ами вече искаш да слагаш и от опциите на другите модели :mhihi:

Стига си я стискал, ами пусни някоя снимка, да могат и другите колеги да оплакнат окото.Индивидуал, масажи, подгреви, блутути, навигации, DSP-та....бааа, няма такава TDS-ka никъде по света :D

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 21 Дек 2009, 22:59

:mhihi: Тихо бе !!! Недей ме издава !!! Има още няколко екстри дето ми остава да и сложа :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 21 Дек 2009, 23:02

mad_presley написа:
anzak написа:с копчето от ключа се отваря багажника ако имаш система за автоматично отваряне ( не съм сигурен дали въобще я има на е39) тя се състои от хидравлична помпа магистрали блокче за управление и т.н или както е на по новите с електромотор май са но замисли се щяха ли бмв да мислят такива системи ако можеше да се мине с 2 амортисьорчета

Няма такава с-ма за Е39, има само в Е38.Аз даже мислех да ти звъня да те питам за твоята, дали няма да ми я продадеш, да си направя уникална екстра на моята :D

Твоята не е ли с пневматика?

беше ама я продадох системата и то е хидравлика не е пневматика
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 22 Дек 2009, 12:26

mad_presley написа:
ivanov 530d написа:Пресли,ами аз ? :conf: Не може да имаш повече екстри от мен :smoke:

Как пък не те досрамя така да говориш.Не стига, че вече не остана опция, която да се предлага от BMW за Е39 и да не е в твоята кола, ами вече искаш да слагаш и от опциите на другите модели :mhihi:

Стига си я стискал, ами пусни някоя снимка, да могат и другите колеги да оплакнат окото.Индивидуал, масажи, подгреви, блутути, навигации, DSP-та....бааа, няма такава TDS-ka никъде по света :D

Колега иванов аз до последно се надявах че някоя 540-ка гласиш, а ти ТДС .. :shock:
маитапи ли се преслав за тдс-а.. :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 22 Дек 2009, 12:36

BMW-E39 написа:Колега иванов аз до последно се надявах че някоя 540-ка гласиш, а ти ТДС .. :shock:
маитапи ли се преслав за тдс-а.. :paranoid:

ти не го гледай че е тдс за сега... той 100% дебне и за екстрата под капака :mrgreen:

По темата 540 имат екстра авто отваряне на багажника
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 22 Дек 2009, 12:39

:mrgreen:
голем измамник е тоя колегата иванов, викам му ела бе пиле ще ти дам черно рекаро за оранжевото, а тои са скръндзи :mhihi:
какво ли ще слага под капака ?

некъв ентусиаст
Аватар

Мнение от Ilko Ivanov » 22 Дек 2009, 14:46

BMW-E39 написа::mrgreen:
голем измамник е тоя колегата иванов, викам му ела бе пиле ще ти дам черно рекаро за оранжевото, а тои са скръндзи :mhihi:
какво ли ще слага под капака ?

Ще трябва и бележки да сложиш в джобчетата на предните седалки че да стане :mrgreen:

П.С. Такъв умреляк 540 няма да си сложа никога...... Той е морално остарял
Като го сменям ще го сменя с нещо по-интересно и по ново ...... :winky:

Следваща

Назад към E39