Проблеми с модула на централното на вратите.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30-ка на 17-ки
Мечтае да кара: на шефа колата

Проблеми с модула на централното на вратите.

Мнение от tontoni » 20 Дек 2009, 22:13

Колеги погледнах в често случващите се проблеми но не намерих това което имам проблем аз. viewtopic.php?f=8&t=20166&start=30 Днес ми махнаха оригиналната аларма (беше изгубено дистанционното) и ми сложиха нова.Още преди да стане това колата имаше проблеми с централното( така я купих) не реагира никаде нито дясната ,нито лявата, нито багажника се заключваха.Днес ми сложиха новата аларма и ми казаха ,че имам проблеми с модула на централното а не с машинките.Това възможно ли е и колко пари струва такъв модул втора рака за купе?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Re: Проблеми с модула на централното на вратите.

Мнение от stony1 » 20 Дек 2009, 22:39

Нямам идея колко струва такъв модул, но във Варна имам един, който не ми трябва. Сега съм в София и за празниците ще се прибирам във Варна, ако не успееш да си решиш проблема пиши едно ЛС да ти пратя модула.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 coupe

Мнение от pisarov » 21 Дек 2009, 1:27

tontoni написа:Колеги погледнах в често случващите се проблеми но не намерих това което имам проблем аз. http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 6&start=30 Днес ми махнаха оригиналната аларма (беше изгубено дистанционното) и ми сложиха нова.Още преди да стане това колата имаше проблеми с централното( така я купих) не реагира никаде нито дясната ,нито лявата, нито багажника се заключваха.Днес ми сложиха новата аларма и ми казаха ,че имам проблеми с модула на централното а не с машинките.Това възможно ли е и колко пари струва такъв модул втора рака за купе?

Здравей колега можеш ли да споделиш за каква кола става вапрос

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 21 Дек 2009, 2:32

Да, възможно е да е от модула за централно заключване.
Нов е 443.58 BGN примерно :)
Втора ръка е между 40-50 и 150 лв.

Но е възможно и да са машинки. При мен бяха изгоряли всички машинки без тази на резервоара и на багажника :)

Т.е. врътвам да заключва от шоф. врата и се заключват: шоф. врата, багажник и резервоар. Врътвам от пасаж. врата и се заключват: пасаж. врата, багажник резервоар.
Добре, че не послушах пияния майстор да купувам модул.

При теб какво се случва като заключиш от шоф. врата, от пасажерската врата, от багажника ? Коя година ти е колата ? Бушони, мушони гледал ли си ?

пп: Ако се окажат машинки - в никакъв случай не слушай пияния майстор ако ти предложи да ти сложи универсални (фалшиви) машинки. Тук във форума оригиналните машинките вървят по 15-20лв. (а си имат много предимства пред универсалните).
Освен това машинките подлежат и на поправка, но е малко занимавка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 21 Дек 2009, 12:42

А може и да е куцо вързана аларма (както в 99% от случаите).
Тук не можем да измислим какво й е на колата без да почнеш да елиминираш едно по едно.
Не мисля че може да е изгорял комфорта.
Машинките са доста кофти за изваждане от вратата :)... не е невъзможно, но е кофти.
После си я разглоби като пич, виж как работи, тествай, почиствай и смазвай.
Направо същото и с машинките, които ще купиш втора употреба.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 21 Дек 2009, 13:57

Възможно е алармата да не е вързана както трябва , възможно е проблема да е в машинките , възможно е и комфорт модула да се е скапал .... За цените вече ти казаха ... аз искам само да добавя , че скоро ще пусна тема как се ремонтира самия комфорт модул , когато причинява проблеми подобни на твоите и когато не управлява както трябва плафоните .... Но това , когато стане по топличко времето :P

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tontoni » 21 Дек 2009, 14:16

Колата е е36 318 ис купе 1995 година.Не реагира на нищо,като заключвам шофиорската врата нито другата ,нито багажника,същото се случва и с дугата врата и с багажника(капака за резервора не реагира на нито една заключена врата или багажника).Всяко едно нещо си работи само за себе си се едно е без централно.Ако бошона на модула се намира отпред под капака при другите бошони вече проверих и всички са си добре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tontoni » 21 Дек 2009, 20:31

Колеги дали има някои кабел които може да се е прекъснал? :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 21 Дек 2009, 20:52

Аз лично не съм виждал умиращ комфорт модул... Мето да каже какви са признаците.
Обаче докато слагахме една аларма, която да се държи като фабрична (т.е. да вдига стъкла, заключва, пуска и гаси плафони и да не трещи грешка в ZKE модула), успяхме няколко пъти да "постигнем" резултати като при теб.
Освен алармаджията да ти каже как е вързал алармата към заключването, но се съмнявам да го направи. :)
Вариант 2: Пишеш Л.С. на PNR, дали му се занимава и се разбирате, че с него връзвахме на vld алармата и му е най-прясно как се прави (т.е. аз си бърках в носа, докато Павката бачкаше) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 coupe

Мнение от pisarov » 21 Дек 2009, 22:45

tontoni написа:Колата е е36 318 ис купе 1995 година.Не реагира на нищо,като заключвам шофиорската врата нито другата ,нито багажника,същото се случва и с дугата врата и с багажника(капака за резервора не реагира на нито една заключена врата или багажника).Всяко едно нещо си работи само за себе си се едно е без централно.Ако бошона на модула се намира отпред под капака при другите бошони вече проверих и всички са си добре.

Колега на старото ми бмв 316 купе,още като си го взех не ми работеше централното ама грам,и имах проблем със стъклата блокирвахами.Ходих на трима майстори и нищо само дето ми расипаха корите от отваряне и затваряне и накрая смених комфорт модола и сичко се оправи ценрално,стъкла.Модола го взех за 50лв от морга. Аз преди да си купя модол си разглобих моя и имаше едни релета който бяха ступени.Ако изкаж си провери модола намирасе зад жапката.Успех

Назад към E36