ЧИП тунинг за BMW E39 525tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: ЧИП тунинг за BMW E39 525tds
Безбожно скъпоniksana написа:(преди 80лв и след това 80 лв. = 160 лв) Според мен е безбожно скъпо.

- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Колега слагай чипа разлика ще усетиш,казвам ти го защото сам се возил както вече споменах преди това на тоя мой познат бавареца му е 525тдс автоматик беше му 143 коня и ми сподели,че не му харесва как върви тромаво е и действително си беше, вози ме и ненамерих разлика от мойта 520-ка само кадето вади по друг звук,и още тогава говореше,че иска да го чипоса с надеждата да стане по мощтно и се е свързал с човек който слага такива чипове,свалил е компиютъра на колата и му го е пратил по EKONT за чипосване после си му го е върнал обратно по EKONT чипосан и са си му го сложили и един ден ме видя и ме качи и ме пита усешташ ли разлика и го настапваше разлика имаше бая беше му станало към 160-170 коня.Слагай чипа колега няма да съжаляваш разлика ще усетиш

VRPerformance написа:Безбожно скъпоniksana написа:(преди 80лв и след това 80 лв. = 160 лв) Според мен е безбожно скъпо.
![]()
![]()
и цената е 80лв,а не 2х80лв....
Цената е 80 лв на закачане на колата към ДИНО-то. Много ясно, че първо ще я закача без чипа, а след като го сложа и с него, за да видя разликата. Затова уравнението е 160лв ако всичко работи както трябва. Ако трябва пак да се препрограмира чипа още 80 лв. и така всеки път.
ПС: става въпрос за единствените сервизи предлагащи Дино тест -> http://www.heed-auto.com/index.php?opti ... &Itemid=74 и http://www.prospeed.bg/pages/dyno_faq.html
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
niksana написа:VRPerformance написа:Цената е 80 лв на закачане на колата към ДИНО-то. Много ясно, че първо ще я закача без чипа, а след като го сложа и с него, за да видя разликата. Затова уравнението е 160лв ако всичко работи както трябва. Ако трябва пак да се препрограмира чипа още 80 лв. и така всеки път.
ПС: става въпрос за единствените сервизи предлагащи Дино тест -> http://www.heed-auto.com/index.php?opti ... &Itemid=74 и http://www.prospeed.bg/pages/dyno_faq.html
Явно не си ходил по такива места и не знаеш за какво става въпрос.Когато отидеш в сервиз с дино тест, цената на диното си е включена в чипа.Пример, който съм го виждал с очите си е при Тони (@kelesha) от Варна.Слага ти колата на диното и започва да рови из софтуера, докато не нагласи съотношенията.Пускат се поне 5-10 теста на дино, докато се докара перфектно софтуера и цената за 530d, 525d е 500лв всичко.Накрая си имаш разпечатка "преди" и "след".
80лв то струва, ако отидеш просто да си тестваш колата колко коня е реално.И тези сервизи, които си дал съсвем не са единствените в БГ, които има дино.
И един съвет, евтино и хубаво съществува само в приказките за червената шапчица

Я иди при @v-max, да видиш какви диви чипове слага, ще станеш конкурентен на голф 2-ки 1.4 карбуратор

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Дали тоя TDS ще издържи толкоз на тормоза колкото се изписа....? Дино мино чипаджиии разни абе всичко е бошлав работа.... железата заминават... иначе тези мотори щяха да си излизат с такава мощност
То ако беше така аз до сега щях да си върна 100 пъти чипа след като го ремапнаха...
стига сте хвърчали 

То ако беше така аз до сега щях да си върна 100 пъти чипа след като го ремапнаха...

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Самолет и мечтае да кара подводница
LUCIFER'S написа:... иначе тези мотори щяха да си излизат с такава мощност

Моторите не излизат с тази мощност, защото има и пазарна политика, има и БМВ марка имунитет, като не се пуска мотора в цялата му сила. Германеца има на предвид, че ще се кара от всякакви типове, които ще я карат с некачествено масло и още куп некачествени части, и утре като се чупи колата ще кажат - БАВАРЕЦА се счупи, не може да носи на бой. Как германеца да я пусне мотора с всичкия му потенциал в употреба, като особено в Италия ще го счупят за 2 месеца, даже са много?

- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
anzak написа:bera написа:anzak написа:пък и ти за какво ти е сервиз със щангата пред блока ги правиш помпите нали така беше казал
Нещо си в грешка, имам 25м гараж по-добре оборудван от някои малки сервизи, каквото мога и не ме мързи си правя сам.
ахами аз даже и гараж нямам така че с тоя 25 метра гараж оборудван май ти си монтьора
Запиши си още един лаф за сборника дето ще издаваш "Грозен не гонен бяга"
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Laverita написа: Дай ми и една 318is M42 с кованите бутала и биели да и направя един кръг и ще ти я върна за основен ремонт![]()
Всичко е относително
![]()
Моторите не излизат с тази мощност, защото има и пазарна политика, има и БМВ марка имунитет, като не се пуска мотора в цялата му сила.
Да значи си наясно с истинския тунинг на двигател щом ми говориш за кована карантия. А такава карантия който слага, ще набие ризи, ще сложи и други лагери на коляновия вал, ще сложи и друга маслена помпа, с охлаждане на маслото с радиаторче, ще сложи и друга водна помпа с по голям дебит, ще сложи и по-голям воден радиатор, ще портне главата, ще сложи и по големи клапани, ще сложи и спортни валове и т.н. турбо и т.н. и тогава не е всичко относително и този двигател държи на зор

По другото което съм подчертал в поста ти пазарна политика заради пробега заради издръжливостта на двигателя....няма да го пусне в цялата му сила, защото това не са състезателни коли, на които след всяко състезание се прави основен ремонт

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Колега напълно съм съгласен с теб
В темата стана дума, че това Е39 ще върви с по-добре с чип, отколкото без. Малко я разширихме и навлязохме в истинския спорт
Винаги има какво да се добави, но нали говорим за едно чипосване, не за сериозно туниг изпъленение 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
bera написа:anzak написа:bera написа:anzak написа:пък и ти за какво ти е сервиз със щангата пред блока ги правиш помпите нали така беше казал
Нещо си в грешка, имам 25м гараж по-добре оборудван от някои малки сервизи, каквото мога и не ме мързи си правя сам.
ахами аз даже и гараж нямам така че с тоя 25 метра гараж оборудван май ти си монтьора
Запиши си още един лаф за сборника дето ще издаваш "Грозен не гонен бяга"
Абе ей бухал ако искаш може да се видим да сравним кой е по грозен а хем да те видя какъв научен капацитет си Господин Инженере
и не че нещо ама работил съм монтьор преди години да от там знам повечето работи и не виждам нищо срамно в това само че сега само двата ми амортисьора на С-класата са колкото умрялата ти ТДС-ка Господн Инженере и не аз си пръскам дюзите с дезодорант и ги лепя с канаколит и поксипол после за да спестя някой лев
Барай шишарката Минкеее ....
bera написа:... Запиши си още един лаф за сборника дето ще издаваш "Грозен не гонен бяга" ...
anzak написа:... Абе ей бухал ако искаш може да се видим да сравним кой е по грозен а хем да те видя какъв научен капацитет си Господин Инженере ...
Мисля си, че подобни постове нито помагат на този който греши а си види грешката, нито на тези които, очакват да научат нещо да разберат кое е правилно или поне а имат база за преценка
Изобщо във форума се наблюдава все по-голяма нетърпимост към чуждото мнение
Или само така ми се струва ....
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега докато ги има такива като тоя дето до оня ден питаха как да си лашнем виското и днес вече много остроумничат ще има и такива ситуации извинявам се на колегите ако съм ги обидил с малки изключения тук са точни момчета
Барай шишарката Минкеее ....
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
tsb_bg написа:bera написа:... ................ ...anzak написа:... ...... ...
.....
Изобщо във форума се наблюдава все по-голяма нетърпимост към чуждото мнение
Или само така ми се струва ....
Абсолютно не е така, изобщо няма да търпя изказвания като твоето което съвсем не отговаря на обективната истина и въвежда новите потребители в една заблуда за нашата сплотеност, колегиалност и приятелско отношение, както и вътрешна тревога и угриженост за проблемите на колегите (да не забравиме и любов към ромите)

- Laverita
- кандидат ентусиаст
-
Не съм този, който пусна темата, но мисля, че е време някой от модераторите да се намеси и да я заключи. Пък и най-важото, което интересуваше колегата инициатор на темата, вече го научи
Нещо нещата не вървят на добре, за съжаление

Нещо нещата не вървят на добре, за съжаление

60 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4