тунинг на 325тд

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

тунинг на 325тд

Мнение от LOU_LOSHIA » 27 Юли 2005, 17:51

имам една 325td ,и искам да ви попитам какъв тунинг по двигателя ще е уместно да спретна ,нещо чип това онова,за да вдигна мощността и дали въобще има смисъл.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 27 Юли 2005, 17:59

един кулер слагаш и нищо повече за да не прецакаш колата

Потребител
Аватар

Мнение от LOU_LOSHIA » 27 Юли 2005, 18:04

аа може да ми се посмеете :roll:
ама какво е това кулер,колко коня вдига и колко струва.....

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 27 Юли 2005, 20:02

Товае е нещото което в TDS-а го има и охлажда топля въздух :mhihi: :mhihi: :mhihi: Зависи какъв е кулера и как ше се настрои,но със сигурност ще е по-добре и за колата и за конете ;)
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от LOU_LOSHIA » 27 Юли 2005, 20:06

//M_Power написа:Товае е нещото което в TDS-а го има и охлажда топля въздух :mhihi: :mhihi: :mhihi: Зависи какъв е кулера и как ше се настрои,но със сигурност ще е по-добре и за колата и за конете ;)

а колко горе долу струва един такъв кулер.

ентусиаст
Аватар

Мнение от //M_Power » 27 Юли 2005, 20:12

Ами не е много скъп ама с поставянето и настройките ще ти излезе двойно може би :roll: Кулера на старо около 150лв и горе долу още толко за поставяне ;)
Три Бири и Турбото да сссвири
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от LOU_LOSHIA » 27 Юли 2005, 20:13

//M_Power написа:Ами не е много скъп ама с поставянето и настройките ще ти излезе двойно може би :roll: Кулера на старо около 150лв и горе долу още толко за поставяне ;)

около 30 коня някъде ли ще вдигне мощността/

Потребител
Аватар

Мнение от LOU_LOSHIA » 28 Юли 2005, 21:02

аре бе хора ,кво става,що никой не ми пише по темата.
аз от вас очаквам мнение по въпроса,знам че разбирате от е36ци,не се излагайте

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 28 Юли 2005, 21:48

Чип и кулер. Друго едва ли ще е уместно да сложиш. Все пак мнения всякакви, това е моето. И не очаквай кой знае какво от дизеляка...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAYRON » 29 Юли 2005, 2:51

Значи кулера верно е 150 лв без проблем имаче ако са ти кът парите моче да намериш и за стотина но по омаслени и без никаква видима гаранция че ще надува.
Ако ти сам не можеш да си го сложиш потърси си някой майстор на който му имаш доверия определено трябва да е дизелджия . Трябват ти два криви маркуча ако не се връзват с твойте и те съветвам да си вземеш нови хубави скоби и почваш. От едната страна на кулера връзвап колекторите/всмукателните/ а от другата турбинката ..
после отиваш на диагностика и донастройка на колата . Има един датчик който мери налягането намира се до левия рог за него се поинтересувай какъв трябва да е и дали твоя ще върши работа. Той подава инфо на екуто за сгъстяването на въздуха и кога да вкл. и изкл. турбинката . Не съм сигурен че само кулера дава 30 коня мисля че и турбината е малко различна с по малки перки като при омегите.
После понеже си охладил въздуха и искаш да постигнеш оптимален ефект ходи някой да ти регулира механично турбината мисля че има механичен начин за регулиране на изпускателната клапа не съм я разглобвал само така знам, майстор ще каже. айде успех

ааа забравих лично мое мнение на това дизелче не е хубаво да слагаш чип ще си имаш проблеми поле големи не е няма да върви повече а риска е повече.

Назад към E36