Угасна в една локва Е39 ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Угасна в една локва Е39 ТДС
Привет,значи преди 2 часа се случи така че влязох в една локва дълбока малко под праговете....и колата угасна.
Пробвах на няколко пъти да я запаля,ама само цъка таболото и не иска да завърти.
Избутахме я пак пробвах да я запаля,на няколко пъти завърти и аха да запали и пак греда.
Някой с подобен проблем да се е сблъсквал,и какви са евентуалните последици от тая работа.
Благодаря предварително!
п.с.колата е Е39 525ТДС автоматик
Пробвах на няколко пъти да я запаля,ама само цъка таболото и не иска да завърти.
Избутахме я пак пробвах да я запаля,на няколко пъти завърти и аха да запали и пак греда.
Някой с подобен проблем да се е сблъсквал,и какви са евентуалните последици от тая работа.
Благодаря предварително!
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Re: Угасна в една локва Е39 ТДС
A с каква скорост влезе в локвата и беше ли развълнувана водата. Дано не се е нагълтал с вода двигателя. Ако можеш да си провериш въздуховодите дали са мокри вътре...
ПП Иначе на диагностика веднага ще си покаже. Ако е воден удар - отваряне на двигателя и най-малко 2 клапана за смяна. А кво ще излезе, божа работа. Дизелите много лесно гълтат...
ПП Иначе на диагностика веднага ще си покаже. Ако е воден удар - отваряне на двигателя и най-малко 2 клапана за смяна. А кво ще излезе, божа работа. Дизелите много лесно гълтат...
Последна промяна bmw_n00b на 20 Дек 2009, 15:49, променена общо 2 пъти
- sambeto
- ентусиаст
-
Ами с малка скорост беше,нямаше вълни пред мене,като дръпнах тръбата дето влиза в въздушния филтър като че ли имаше някаква малка влага точно в мястото на снаждане.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
ако е глътнала вода, си у играта
с нормално окачване ли си или с некое по ниско, ужас е ако си с 2рото..
с нормално окачване ли си или с некое по ниско, ужас е ако си с 2рото..
- sambeto
- ентусиаст
-
Нормално е окачването,не е ниско 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Аз те съветвам да не я мъчиш повече. Изтегли я с ниска скорост на удобно място и утре на доктор. Явно че по електрониката няма проблем, щом свети всичко. На диагностиката ще излезе веднага. За тази цел не откачай акумулатора и гледай да не падне през нощта, т.е. в гараж или нещо я паркирай. Дано е нещо малко!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
окъсил си някъде силовите кабели след намокряне. Моят съвет е в гараж да изсъхне, на откачен акумулатор и ако не се оправи лощо. По точно тя клема дето е долу под колата... да ги Е** и БМВтата
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Нищо не си окъсил колега, при 12 волта водата не прави късо. Както каза по-горе колегата- карай на майстор.
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Момци, колегата пише, че въртяла после, ако имаше вода и в 1 цилиндър, изобщо няма да завърти.
Късо няма как да даде.
За мен в нафтата е проблема, студено е, ако има и две капки вода в някоя тръба, замръзва и си оставаш там.
Остави колата в някой топъл гараж, а утре пробвай пак да я запалиш.
Късо няма как да даде.
За мен в нафтата е проблема, студено е, ако има и две капки вода в някоя тръба, замръзва и си оставаш там.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
маречков написа:Момци, колегата пише, че въртяла после, ако имаше вода и в 1 цилиндър, изобщо няма да завърти.
Късо няма как да даде.
не е въртял изобщо в началото, а само е цъкала.... четете наред, а не през ред... и някой ако ми каже, че това цъкане не е от загуба на тоци....
- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
sambeto написа:Привет,значи преди 2 часа се случи така че влязох в една локва дълбока малко под праговете....и колата угасна.
Благодаря предварително!
Аз само предполагам от какво е. Нито съм я чул как цъка, нито как върти, но щом "аха да запали" значи няма нафта.
Стамбе, напиши к`во става.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
маречков написа:sambeto написа:Привет,значи преди 2 часа се случи така че влязох в една локва дълбока малко под праговете....и колата угасна.
Благодаря предварително!
специално за Маречков....
Според мен няма нищо причинено от локвата, просто така се е случило непосредствено. Моето мнение е помпата в резервоара - може да е отказала да работи.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- sambeto
- ентусиаст
-
Сега пак ходих до колата,дадох на контакт,изчаках да подгрее завъртях ключа.....и почти бях сигурен че вече паля,завъртя си....и пак угасна.Така направи и втория път,вече при третия и четвъртия път като дам на контакт стрелката на горивото си се качва до положението дето имам гориво и сама се връща назад.Вече като тругна да паля,само цъкане,присветване на лампи и мигане на фаровете.
Сега ходих до един майстор дето ми го похвалиха в Варна,и като му обясних тия работи,той каза че е почти сигурен че е направила воден удар и по евтино щяло да ми бъде да си купя двигател отколкото да правя тоя.Все пак каза,да пробвам да я запаля утре,понеже ако е станало това с тоя удар вече се е случило и по лошо не може да стане,ама пък ако запаля....си я карам без проблем.
Ако от тая тъпа локва съм си съсипал така брутално колата,ще съм бахти каръка значи!
Сега ходих до един майстор дето ми го похвалиха в Варна,и като му обясних тия работи,той каза че е почти сигурен че е направила воден удар и по евтино щяло да ми бъде да си купя двигател отколкото да правя тоя.Все пак каза,да пробвам да я запаля утре,понеже ако е станало това с тоя удар вече се е случило и по лошо не може да стане,ама пък ако запаля....си я карам без проблем.
Ако от тая тъпа локва съм си съсипал така брутално колата,ще съм бахти каръка значи!

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
sambeto написа:Сега ходих до един майстор дето ми го похвалиха в Варна,и като му обясних тия работи,той каза че е почти сигурен че е направила воден удар и по евтино щяло да ми бъде да си купя двигател отколкото да правя тоя.
абе брато ти каза ли му, че почти е щяла да запали .. и тои после ти е казал че явно 90% е воден удар ? ако е така много лошо

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3