INSPECTION ? ? ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
INSPECTION ? ? ?

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
Инспекшъна светва горе-долу на 2 смени на маслото - някъде около 20-24000км. Показва, че трябва да минеш през сервиз да попрегледат колата - ей така профилактично. Има определени списъци със неща дето се проверяват на всеки инспекшън и на всеки втори такъв. Не е зле да се прави тоя преглед, ама ако не ти се дават пари просто си плащаш там 5-10 лв. да ти нулират надписа и това е.
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Dimitar написа:Инспекшъна светва горе-долу на 2 смени на маслото - някъде около 20-24000км. Показва, че трябва да минеш през сервиз да попрегледат колата - ей така профилактично. Има определени списъци със неща дето се проверяват на всеки инспекшън и на всеки втори такъв. Не е зле да се прави тоя преглед, ама ако не ти се дават пари просто си плащаш там 5-10 лв. да ти нулират надписа и това е.
не съм забелязъл такова нещо минал съм близо 70 хил. км и сега за първи път ми светва, не излъгахте за 2 път (първият път беше лант сондата ) и го нолираха ама сега от какво е .... нали имало някакви батерий в таблото може ли да е от тях .... и газта има ли нещо общо с тая работа

- Dimitar
- старши ентусиаст
-
За втори път - инспекшъна светва не защото има проблеми, а за да отидеш на профилактичен преглед. Ако приемем, че колата сега започва експлоатацията си, започват да святкат в следния ред:
10-12000 км - ойл сървис
20-24000 км - ойл сървис и инспекшън 1
30-36000 км - ойл сървис
40-48000 км - ойл сървис и инспекшън 2
после всичко се повтаря.
Разбира се километрите варират и зависят от много неща, но не за това сега е темата. В общи линии са около тези цифри.
Ойл сървисите и инспекшъните се нулират от едно и също место, като разликата е само във времето необходимо за нулиране. Може при някой от ойл сървисите да са ти нулирали и инспекшън - ей та за всеки случай. В крайна сметка това са индикатори за обслужване и нямат нищо общо пак казвам със възникнал проблем, което не изключва възможността при светнал инспекшън да имаш и записани грешки от ламбда сондата - просто така се е случило. Ако ти е интересно мога да пост-на и списъците със нещата дето се правят на всеки инспекшън.
[steeN] ти е дал един линк - ако ти се чете - там си пише за какво става въпрос
.
10-12000 км - ойл сървис
20-24000 км - ойл сървис и инспекшън 1
30-36000 км - ойл сървис
40-48000 км - ойл сървис и инспекшън 2
после всичко се повтаря.
Разбира се километрите варират и зависят от много неща, но не за това сега е темата. В общи линии са около тези цифри.
Ойл сървисите и инспекшъните се нулират от едно и също место, като разликата е само във времето необходимо за нулиране. Може при някой от ойл сървисите да са ти нулирали и инспекшън - ей та за всеки случай. В крайна сметка това са индикатори за обслужване и нямат нищо общо пак казвам със възникнал проблем, което не изключва възможността при светнал инспекшън да имаш и записани грешки от ламбда сондата - просто така се е случило. Ако ти е интересно мога да пост-на и списъците със нещата дето се правят на всеки инспекшън.
[steeN] ти е дал един линк - ако ти се чете - там си пише за какво става въпрос

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
Мда ама това е кола на 200 хил. км.
знам ли ...
Ми дай ги тез неща, че утре ще я карам на диагностика... да знам за какво да им досаждам на майсторчетата ....

Ми дай ги тез неща, че утре ще я карам на диагностика... да знам за какво да им досаждам на майсторчетата ....

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
- Терзийски
-
поклонник на E36
-
Така се и оказа, светнала от нищо
..... изгасих я и майстора докато отида да си взема едно кафе решил да ми направи и реглаш на газта
......лелелелелел щях да го убия
...... била бедна сместа и той я обогатил
......това става вчера и днес след обяд минах 100 км. И зареждам 14 на 100
..... тоя си е за пребива не направо....и от там обратно в сервиза където ми сложиха газта
...да я обеднят
и са ще видим какво ще стане ......е какво да стане 11 л. На 100

10 мнения
• Страница 1 от 1