Стърже ми откъм задната гума - идеи ?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
Стърже ми откъм задната гума - идеи ?
Бях пуснал преди тема за това , но каде е
задирането временно изчезна сега отново започна да скърца още по-звучно , след като минах на 18-ки, звука идва откъм едното задно колело , монотонно металическо свистене на пресекулки , при много бавна скорост звука наподобява задиране на пружинка, не е виене от лагер , така че изключвам главина , отзад съм с барабан , който свалях стъргах на струг , после взех малко профила на челюстите с ъглошлайфа , но проблема си остава .. като кача колата на крик и завъртя гумата няма ни-звук , ни-стон , тръгна ли веднага се появява . някой има ли идея или предположение , че с майстора се гледаме като малоумни , възможно ли е да е някакъв тампон или нещо по окачването ? шума е доста силен и в движение се усеща от зяпачи
задирането временно изчезна сега отново започна да скърца още по-звучно , след като минах на 18-ки, звука идва откъм едното задно колело , монотонно металическо свистене на пресекулки , при много бавна скорост звука наподобява задиране на пружинка, не е виене от лагер , така че изключвам главина , отзад съм с барабан , който свалях стъргах на струг , после взех малко профила на челюстите с ъглошлайфа , но проблема си остава .. като кача колата на крик и завъртя гумата няма ни-звук , ни-стон , тръгна ли веднага се появява . някой има ли идея или предположение , че с майстора се гледаме като малоумни , възможно ли е да е някакъв тампон или нещо по окачването ? шума е доста силен и в движение се усеща от зяпачиBMW 318is
Re: Стърже ми откъм задната гума - идеи ?
Ами ти сам си си отговорил,като спомена 18-ките.Със сигурност от тях е проблема.Сложете колата на канал,натовари я отзад и гледай къде опира.
- phantomas
- младши ентусиаст
-
с 15 цола пак скърца , няма как да е от джантата
BMW 318is
Пружини , амортесьори?
Да не ти задържа ръчната?Отзад цилиндърчетата на спирачките , но някои по-запознати колеги да кажат.
На мен се беше получил един металически звук На Е39ката но беше от протекторите на диска стържеха и опираха в спирачния диск,но ти казваш че си с барабани.
Да не ти задържа ръчната?Отзад цилиндърчетата на спирачките , но някои по-запознати колеги да кажат.
На мен се беше получил един металически звук На Е39ката но беше от протекторите на диска стържеха и опираха в спирачния диск,но ти казваш че си с барабани.
- phantomas
- младши ентусиаст
-
Това с ръчната звучи правдоподобно , ако има по-запознати да кажат има ли вариант да е от нея и как да я изолирам
BMW 318is
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
и на мен така ми скърцаше цяла седмица докато го хванем - спекло (направо заварено) каре кардан
п.п. на задна скорост бавничко скърцаше повече, също и при изкачване със задницата на задна скорост
п.п. на задна скорост бавничко скърцаше повече, също и при изкачване със задницата на задна скорост

- phantomas
- младши ентусиаст
-
абе като затворя стъклата усещам шума в купето може и това да е , мерси за варианта ще погледнем и там , вдругиден съм на майстор , давайте още идеи 
BMW 318is
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Колега,аз съм с дискове отзад,но съм имал подобен проблем на другата ми кола.Оказа се закъсано жило на ръчната.След възстановяването му шума изчезна!
....ти нали щеще да пътуваш на някъде и нямаше да си тук след 16-ти!Вчера си ги взех от Бургас!
....ти нали щеще да пътуваш на някъде и нямаше да си тук след 16-ти!Вчера си ги взех от Бургас!

- phantomas
- младши ентусиаст
-
ще проверя и там , пътуването се отложи с 2-3 дена заради ремонти по колата
BMW 318is
- Azereus
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd e46
- Мечтае да кара: 645i cabrio
щом не е от спирачки или главина, остава каре, кардан, диференциал.
В ръка чаша държеше, чашата пълна и равна с люта бяла ракия и още върла магия! 
11 мнения
• Страница 1 от 1