загряване на двигателя-проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

загряване на двигателя-проблем

Мнение от boti » 19 Дек 2009, 22:53

Колеги, аз пак ще подема старата тема за загряването на бавареца.
Значи на място и по баир си достига оптимума - 90 градуса. След като вървя на равно отива почти в синия сектор и климтроника не грее. смених термостата - съшата работа, пуснах я на диагностика и повече от 62 градуса не загрява. Вярно, че е студ, но по принцип колата трябва да държи 90 градуса, остава ми да сменя и малкия термостат, това ли е стъпката?
Благодаря :)))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Re: загряване на двигателя-проблем

Мнение от Face » 20 Дек 2009, 0:01

boti написа:Колеги, аз пак ще подема старата тема за загряването на бавареца.
Значи на място и по баир си достига оптимума - 90 градуса. След като вървя на равно отива почти в синия сектор и климтроника не грее. смених термостата - съшата работа, пуснах я на диагностика и повече от 62 градуса не загрява. Вярно, че е студ, но по принцип колата трябва да държи 90 градуса, остава ми да сменя и малкия термостат, това ли е стъпката?
Благодаря :)))

Ако се беше зачел малко в други теми щеше да знаеш,че точно малкия се сменя първо!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 20 Дек 2009, 0:08

Добре де колега айде обясни точно каква работа играе малкия термостат за да се сменя първо той.
Аз ходих на доста майстори и секи казва,че малкия не се сменя ако колата достига до нормална работна температура.Той се сменя ако колата не изка да мине синия сектор или загрява много-бавно.Причината е допълнителния 1,2 л.антифриз който се завъртват.
новият ми номер: 0877787835

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '00

Мнение от ReDDcaFFe » 20 Дек 2009, 0:38

marto853. написа:Добре де колега айде обясни точно каква работа играе малкия термостат за да се сменя първо той.
Аз ходих на доста майстори и секи казва,че малкия не се сменя ако колата достига до нормална работна температура.Той се сменя ако колата не изка да мине синия сектор или загрява много-бавно.Причината е допълнителния 1,2 л.антифриз който се завъртват.

1во сменяш по евтиния :mhihi:
because Nothing breaks necks like a Black BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 20 Дек 2009, 0:45

marto853. написа:Добре де колега айде обясни точно каква работа играе малкия термостат за да се сменя първо той.

Има логика да се спазва тази процедура, но е нецелесъобразна от финасова гледна точка, в смисъл цената на ремонта, не на термостатите. а и е малко трудно да се идентифицира кой точно термостат е здал багажа. за това, ако не е изрично потвърдено друго, се сменят двата теростата. Бавното загряване не е задължително да е причинено от термостат. Например колите с автоматична СК загряват по-бавно от тези с ръчна СК. Ако стрелката на температурата играе, а и в случая на колегата - тагава е опрделено термостат(-и) .
А майсторите първо мислят за печалбата и после за всичко останало :mhihi:
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Face » 20 Дек 2009, 0:50

Не мнението ми е на база статистика.При повечето колеги с този проблем на недозагряване е термостат на АГР(малкия).
И отново почти всеки прибягва до смяна на големия(на блока),а той се оказва здрав.
За улеснение на колегите до колкото съм чел,големият се чупи видимо,а малкият просто се разваля и не отваря.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 20 Дек 2009, 11:27

Не при мене когато извадихме големия той излезе на парчета :mhihi: затова съм сигорен,че е бил за смяна а и преди излезна ли на извън градско направо изтиваше.Сега не е така застава на 12 и ако мръдва то е с много-малко.
новият ми номер: 0877787835

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 20 Дек 2009, 12:02

Към колегата pazokolarov
А, защо колите с АТ да загряват по-бавно от тези с ръчна?
Не виждам някаква логика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 20 Дек 2009, 12:17

Аз да питам за Е34 520i16v: Онзи ден пътувах от София до Варна (точно когато беше паднал сняг навсякъде и беше -4 -8'С)... Колата си загрява нормално и стрелката стои на 90'С... Почти не съм спирал през целия път, но от време на време стрелката слизаше малко наляво (без да стига синия сектор) - някъде на средата между синия и 90'С...

В упътванията и разни други сайтове съм чел че е проблем само когато стрелката слезе чак в синия или отиде към червения, но такива отклонения като при мен не са проблемни.

Също така през целия път карах на 4-та или 5-та скорост (т.е. 1300-2000 оборота)... възможно е и затова да се е охлаждала повечко от време на време.

Т.е. щях да питам дали може да е от термостатите... но като го написах и си мисля, че си е наред :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '00

Мнение от ReDDcaFFe » 20 Дек 2009, 17:49

deank написа:Аз да питам за Е34 520i16v: Онзи ден пътувах от София до Варна (точно когато беше паднал сняг навсякъде и беше -4 -8'С)... Колата си загрява нормално и стрелката стои на 90'С... Почти не съм спирал през целия път, но от време на време стрелката слизаше малко наляво (без да стига синия сектор) - някъде на средата между синия и 90'С...

В упътванията и разни други сайтове съм чел че е проблем само когато стрелката слезе чак в синия или отиде към червения, но такива отклонения като при мен не са проблемни.

Също така през целия път карах на 4-та или 5-та скорост (т.е. 1300-2000 оборота)... възможно е и затова да се е охлаждала повечко от време на време.

Т.е. щях да питам дали може да е от термостатите... но като го написах и си мисля, че си е наред :)

ThE BeAsT написа:И от опит и аз да кажа .... че имах прецакани и 2та термостата, знам какво е поведението с 2 развалени, само с малък развален и само с голям развален ... и ако всичко е ок ... та да не влизам в подробности ... ако всички термостати са ок ..... както казаха колегите и при +40 и при -40 си е на 12ч стрелката ... варира температурата, но се хваща само на менюто не се отразява видимо на стрелката :)

;)
because Nothing breaks necks like a Black BMW

Потребител
Аватар

Мнение от boti » 21 Дек 2009, 12:01

Face:
Ако се беше зачел малко в други теми щеше да знаеш,че точно малкия се сменя първо!

Колега, разбирам укора ти, но наскоро я куих, а до този момент не съм имал BMW. Така, че тепърва ще има да се уча, а форума е великолепен начин да се запознаеш предварително с проблема.
Благодаря на всички колеги отзовали се.
Весели коледни и новогодишни празници !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Face » 21 Дек 2009, 15:44

boti написа:Така, че тепърва ще има да се уча, а форума е великолепен начин да се запознаеш предварително с проблема.

:yes:Колега както ти така и всички нови членове на форума имате огромен ресурс от инфорнация,подбрана и класифицирана,използвайте я тя е от нас за вас,безвъзмездно!Аз нямах този късмет...
Весели празници на всички :D
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Chefo83 » 26 Ное 2010, 1:47

Kolegi imam problem smenil s1m termostat visko i vodna pompa no gree za e34 520|24v

KИРИЛИЦА :idea:

Потребител
Аватар

Мнение от par » 06 Апр 2012, 22:04

Здравейте бих искал и аз да се включа с едно въпросче така моя проблем е следния ако карам колата на дълъг път или в града двигателя ми достига оптимална температура но ако попадна в задръстване и нали знаете как е първа - втора започва да загрява и тръгва към червения сектор така според вас това на термостата (малкия или големия) ли се дължи. Ще съм много благодарен ако някои би могъл да ми отговори.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 09 Апр 2012, 10:17

par написа:Здравейте бих искал и аз да се включа с едно въпросче така моя проблем е следния ако карам колата на дълъг път или в града двигателя ми достига оптимална температура но ако попадна в задръстване и нали знаете как е първа - втора започва да загрява и тръгва към червения сектор така според вас това на термостата (малкия или големия) ли се дължи. Ще съм много благодарен ако някои би могъл да ми отговори.

Проблема не е в термостатите...
Каква е колата, какъв е мотора и скоростната кутия ?

Следваща

Назад към E46