Проблем с датчика за накладките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3-ка Black Edition
Мечтае да кара: много неща...
Детайли за колата: много черна....

Проблем с датчика за накладките

Мнение от PiMPi » 18 Дек 2009, 19:42

Колега какво се прави като свети гадната лампа за накладките ? Преди време светваше от време на време смених задните накладки (въпреки, че се оказа, че не е трябвало) и сега свети постоянно и супер ме дразни ! Предните се сменявани преди 2-3 месеца. На задно дясно колело имам един кабел за ABS(предполагам) и още един който е отрязан няма нищо на него и никъде не беше закачен, а просто беше мушнат в накладката ? Ако там е трябвало да е датчика за тия накладки някой има ли го на снимка какво представлява и откъде се купува ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с датчика за накладките

Мнение от BaHka » 19 Дек 2009, 18:15

Отиваш с Ауто + и си вземаш преден и заден датчик за износване на накладките, слагаш ги и си готов. На предно ляво и задно дясно се слагат. Няма ли датчик, няма угасяне на лапмата.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d
E46 3.0i
Е60 545i

Мнение от Biogame » 19 Дек 2009, 18:40

[quote="BaHka"]Отиваш с Ауто + и си вземаш преден и заден датчик за износване на накладките, слагаш ги и си готов. На предно ляво и задно дясно се слагат. Няма ли датчик, няма угасяне на лапмата.[/quotа
А да попитам и аз нещо,на 1.6 отзад съм с барабани,вярно ли е че и на двата барабана има датчици.Защото аз мисля че отзад нямам датчик за накладките.
Извинявам се че ползвам на колегата темата.
:driving: :dunno: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320i

Мнение от bimer » 19 Дек 2009, 19:06

Biogame написа:
BaHka написа:Отиваш с Ауто + и си вземаш преден и заден датчик за износване на накладките, слагаш ги и си готов. На предно ляво и задно дясно се слагат. Няма ли датчик, няма угасяне на лапмата.[/quotа
А да попитам и аз нещо,на 1.6 отзад съм с барабани,вярно ли е че и на двата барабана има датчици.Защото аз мисля че отзад нямам датчик за накладките.
Извинявам се че ползвам на колегата темата.

това е правилният начин,а може и да се побългари като оголиш двете жички и ги вържеш на късо и ще спре да свети.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Дек 2009, 19:53

Ае обръщайте повече внимание на Полезните теми и ползвайте търсачката... вместо просто да изтърсите банално питане...

Назад към E36