Поредната петъчна вечер, този път - силно преживяване

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Поредната петъчна вечер, този път - силно преживяване

Мнение от B.Tunchev » 19 Дек 2009, 8:08

Действието се развива преди няма и 3-4 часа...
Петък вечер е, и все пак, би следвало да се излиза на някъде, но тъй като всеки му е, я студено, я го мързи да гледа, я ще ляга, я не знам си какво... Реших, вместо да седя и аз у нас, да се поразцъкам малко с колата, че и без това е -8 градуса => лед, сняг.. да покарам с вратите малко, демек ;)
Към 1:20ч. излязох от нас, едвам не умрях от студ, докато стигна до колата, която всъщност беше на 20м от вратата... Както и да е, качвам се, завъртам ключа и гледам, че по данни от борд. комп., останало ми е гориво за 160км, след целия следобед, който пък прекарах на един полигон целия в сняг и лед. (160км изчислени по среден разход 13/100) Потрих ръце и си викам "тамън... :twisted: "
Междувременно се видяхме с един приятел за малко и после поех право по магистралата за София, после отбих към Добрич и поех по междуселските пътища там в района... Всичко в пресен сняг, отдолу пък лед, абсолютно никакъв трафик... Направо медно, дето се вика... :mrgreen: По едно време гледам, че един път е затворен (за хората от Варна - пътя от Аксаковска панорама към Кичево), но тъй като бях излязъл точно с цел да си заситя адреналиновия глад, заобиколих ограждението и газ колкото може! :mhihi: Отначало пътя изглеждаше приличен, дори се чудих за чий, всъщност са решили да го затворят, но по нататък стана страшно, на моменти чак ме побиваха тръпки.. Пътя е прав и доста дълъг, от 2-те страни има полета и от време на време, имаше брутални навявания. Най-стресиращото беше като по едно време проблесна някакъв номер на автомобил, като понабилжих, видях някакъв форд Ford се беше метнал отстрани в канафката, но ме достраша дори да намаля да видя за какво иде реч, а и външната температура показваше -10.5, само видях, че няма хора и си рекох "абсурд да спра" и продължих да се боря с преспите нататък. Всичко беше ОК, като изключим това, че атмосферата и обстановката бяха, като от някой филм на ужасите, докато пътя по едно време, просто изчезна :shock: ! Приближих се, така че фаровете ми да осветавят добре и видях, брутална пряспа, поне 50см дълбока и 20-30м дълга... Първата ми мисъл беше да се засиля стабилно и да я "разцепя" :mhihi: , но втората ми мисъл, непосредствено след първата бе, че съм идиот всъщност... :lol: Още на първите 10м щях да затъна така яко, че с т'ва задно и 10см клиърънс, абсурд да изляза и ще тряя да събуждам някой да ме спасява на това забравено от бога място... Обърнах и тръгнах обратно, видях отбивка за Варна вляво и поех по нея, беше добре разчистена. Излязох на околовръстния път и тъй като ми беше мерак да стигна въпросното с. Кичево, поех към ТВ кулата... Пълна скука, докато не почна баира преди картинг пистата. Нагоре е супер гладък 3-лентов път, отново с пресен снежец, ееекстра... :) Точно след картинг пистата има 2 завоя, на по 180 градуса, доооста дълги. Всеки път като минавам оттам, си представям, как един ден, минавайки оттам, гледам напред през страничния прозорец на някоя М-ка :mhihi: .... Минавам и втория завой и продължавам към Кичево, но нещо ме "гризе" отвътре и ми казва "сега е момента за нещо по-истинско". Обърнах и се спуснах надолу, минавайки по завоя опънах една ръчна да проверя сцеплението какво е и беше просто перфектно, хлъзгаво точно колкото да може да се управлява сравнително лесно автомобила, не някой брутален лед, на който да се завъртя или пък грапаво и сухо, че чак да не ми хване ръчната, хаха :D Спускайки се надолу по правата преди завоя, адреналинът ми започна да се покачва доста сериозно. Завоя е доста дълъг и щеше да се наложи да го вляза със бая висока скорост, ако искам да го изкарам целия. Пак обърнах и спрях, казах си "сега ако не го пробвам, тоя завой остава само в мечтите ми".
Вкарах първа и тръгнах да ускорявам, 2-ра, стрелката подминава 40, слагам 3-та и спирам ACS-то в тоя момент, малко след това поглеждам скоростомера отива към 65км/ч (тоя завой и на сухо е супер ужасен да се влиза с голяма скорост), точно преди завоя отнех скоростта до към 55 и на влизане, "shift lock" от 3-та към 2-ра, рязко пускане на съеденителя и много газ... Задницата тръгна доста стабилно, с волана съм контрирал почти на пълен ляв, към 2/3 от завоя започнах да губя градуса на дрифта.. и как се престраших вече не знам, от вътре ми дойде просто, направих това което правя при супер по-бавните дрифтове на лед -> съеденител, ръчна за момент, газта до долу, свалям ръчната и рязко пуснах съеденителя. Може би същата работа щеше да свърши и един по мощен клъч кик, но идея няям при тая скорост как ще се отрази. Както и да е, постигнах си целта, направи ми такъв градус, че се наложи да контрирам с пълен ляв. Вече се видя края на завоя и въпреки, че направих всичко възможно да не ми забие някой камшик на излизане от завоя, успя да ми забие и добре, че пътя е 3 ленти, последва още един дрифт в обратната посока, само че по права отсечка, върнах го и него и като погледах скоростомера преди да сложа на 3-та беше на 60км/ч... Определено ми се напълни душата след цялата работа, за първи път се суркам стабилно настрани с такава скорост и толкова дълго :oops: Ето и нагледно, какво горе-долу представлява завоя ->
Изображение

На връщане към нас реших да мина и един път през полигона (за хората от Варна - този на почивка), вече беше станало към 5:00ч. и отивам там и какво да видя, едно Е36 с Плевенска регистрация се спуква от въртеж и си викам "брех, явно не съм единствения луд по тва време" :lol: Покарахме и там 15-20 минути с колегата и си заминахме.
Като цяло, въпреки че излязох сам тая вечер, съм мног доволен... Определно доста си направих шоуто и преди да тръгна по затворения път.
Мислих това да е коментар в темата "Най-силното ви преживяване", но тъй като бая пописах, а и доста странични глупости, реших да постна една тема направо :lol:
И да взема да си лягам аз, че и без това доста дълго стана, стига съм писал, хаха :mhihi:

Поздрави,
Божо ;)
Последна промяна B.Tunchev на 19 Дек 2009, 8:25, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Re: Поредната петъчна вечер, този път - силно преживяване

Мнение от lowshow » 19 Дек 2009, 8:24

да ти са бях обадил ли... да са еба начи :lol:

иначе ЕВАЛА! още малко и аз щи досаждам често :lol: :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 20 Дек 2009, 20:49

Важно е да си правиш кефа :yes: Само по-леко със скоростта при хлъзгането, давай с по-ниска скорост от началото докато посвикнеш да си хващаш колата, че по това което си описал с тия камшици хич не е добре.... Ритъмът е лек, само да не стане сакатлък гледай, че после ще ти е толкова криво че идея си нямаш.... :bchug:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 20 Дек 2009, 22:14

Е...к'во да кажа...Божо... :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 21 Дек 2009, 4:33

Boyadjiev написа:Важно е да си правиш кефа :yes: Само по-леко със скоростта при хлъзгането, давай с по-ниска скорост от началото докато посвикнеш да си хващаш колата, че по това което си описал с тия камшици хич не е добре.... Ритъмът е лек, само да не стане сакатлък гледай, че после ще ти е толкова криво че идея си нямаш.... :bchug:

То, "камшик" не е много точно казано, исках да предотвратя по-скоро 2-рия дрифт, но скоростта ми дойде в повече сякаш. Иначе точно този завой няма как с по-ниска скорост, тя дори и тази ми дойде ниска в един момент, прекалено е дълъг, а и исках да го плъзна с по-големичък градус, което пък, за моите умения, вече е съвсем невъзможно с ниска скорост, точно на този завой.
Иначе и тази вечер покарах доста, а един приятел поснима стабилно и може да сглобя някой клип, като видя кадрите, стават ли :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 21 Дек 2009, 10:29

Gh0s7 написа:
Boyadjiev написа:Важно е да си правиш кефа :yes: Само по-леко със скоростта при хлъзгането, давай с по-ниска скорост от началото докато посвикнеш да си хващаш колата, че по това което си описал с тия камшици хич не е добре.... Ритъмът е лек, само да не стане сакатлък гледай, че после ще ти е толкова криво че идея си нямаш.... :bchug:

То, "камшик" не е много точно казано, исках да предотвратя по-скоро 2-рия дрифт, но скоростта ми дойде в повече сякаш. Иначе точно този завой няма как с по-ниска скорост, тя дори и тази ми дойде ниска в един момент, прекалено е дълъг, а и исках да го плъзна с по-големичък градус, което пък, за моите умения, вече е съвсем невъзможно с ниска скорост, точно на този завой.
Иначе и тази вечер покарах доста, а един приятел поснима стабилно и може да сглобя някой клип, като видя кадрите, стават ли :)

Продължавай да караш, ако имаш желание всичко става с времето все по-добре и по-добре, а в тези прекрасни за мен лично условия по улиците си е пълен кеф :yes:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 21 Дек 2009, 23:34

В неделя що не дойде? :mhihi: Имаше голф power. Па що ходиш да караш сам в туй време? :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на баба си фърчилото
Мечтае да кара: Нимбус 2000

Мнение от Pupinator » 22 Дек 2009, 0:50

Много яко преживяване...
With all the money in the world you can't buy my respect !!!

www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 22 Дек 2009, 7:39

Boyadjiev написа:Продължавай да караш, ако имаш желание всичко става с времето все по-добре и по-добре, а в тези прекрасни за мен лично условия по улиците си е пълен кеф :yes:

Да, така е, това го знам от друг "екстремен спорт", така да се каже :) Иначе улиците са пълен кеф, да.. Доволен съм аз, много! :lol:
Иначе от следващата вечер се посъбраха няколко кадъра и ги сглобих в един клип - http://www.youtube.com/watch?v=EQeihwgq5C8 - надявам се да хареса на аудиторията, хаха :)

Toneloker написа:В неделя що не дойде? :mhihi: Имаше голф power. Па що ходиш да караш сам в туй време? :shock:

Дойдох бе, нямаше ви.. :) А иначе мисълта, че можеш да се метнеш в някоя канавка и никой да не те намери с часове, вдига адреналина малко :lol:

Pupinator написа:Много яко преживяване...

Ти си ми познат от някъде... :conf: MTB? :)

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 22 Дек 2009, 9:17

Колеги Toneloker и Gh0s7,
моля ви ако имате въпроси кокретно един към друг, нямащи отношение по темата, да преминате на ЛС :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на баба си фърчилото
Мечтае да кара: Нимбус 2000

Мнение от Pupinator » 22 Дек 2009, 10:59

Gh0s7 - Точно в десетката - Drag Racing ;). Само че вече нямам толкова време за колелата и съм се отдал малко повече на колите :).

:bchug: :bchug: :bchug: :bchug: :bchug:
With all the money in the world you can't buy my respect !!!

www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

Изображение

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 23 Дек 2009, 8:23

Абе цялото MTB ли сме тука бре? :)
По темата: вече направо изгарям от желание да си взема една е36-ца само за тая цел...пък иначе да си карам джипа :)
Екстра....една за стрийт, една за FR :driving: :ok: :bchug:
Изображение

I wanna leave you far behind....

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 m52b20
Мечтае да кара: същата кола с s50
Детайли за колата: D2 Racing Coilover, ALPINE, DSP Processor, GROUND ZERO components = 2400W.

Мнение от bored » 23 Дек 2009, 20:20

Ще ме поканиш да снимам, вънка, вътре, студ не ме плаши. :)

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 03 Яну 2010, 15:41

Браво колега,това което сам можеш да си напраш сам-никой не може да ти го направи :mhihi:

че кое викаш беше Плевенската 36-ца,че те там от луди по-луди :mhihi:

ИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Tunchev » 03 Яну 2010, 22:13

bozukov_a написа:Браво колега,това което сам можеш да си напраш сам-никой не може да ти го направи :mhihi:

че кое викаш беше Плевенската 36-ца,че те там от луди по-луди :mhihi:

ИзображениеИзображение

Не, не, някакво тъмно синьо, седан май.. или купе, забравих... :)
п.п. За много години на всички, м/у другото! :lol:

Следваща

Назад към Страхотни истории