Поредната петъчна вечер, този път - силно преживяване
Модератори: mitaka7, Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Поредната петъчна вечер, този път - силно преживяване
Действието се развива преди няма и 3-4 часа...
Петък вечер е, и все пак, би следвало да се излиза на някъде, но тъй като всеки му е, я студено, я го мързи да гледа, я ще ляга, я не знам си какво... Реших, вместо да седя и аз у нас, да се поразцъкам малко с колата, че и без това е -8 градуса => лед, сняг.. да покарам с вратите малко, демек
Към 1:20ч. излязох от нас, едвам не умрях от студ, докато стигна до колата, която всъщност беше на 20м от вратата... Както и да е, качвам се, завъртам ключа и гледам, че по данни от борд. комп., останало ми е гориво за 160км, след целия следобед, който пък прекарах на един полигон целия в сняг и лед. (160км изчислени по среден разход 13/100) Потрих ръце и си викам "тамън...
"
Междувременно се видяхме с един приятел за малко и после поех право по магистралата за София, после отбих към Добрич и поех по междуселските пътища там в района... Всичко в пресен сняг, отдолу пък лед, абсолютно никакъв трафик... Направо медно, дето се вика...
По едно време гледам, че един път е затворен (за хората от Варна - пътя от Аксаковска панорама към Кичево), но тъй като бях излязъл точно с цел да си заситя адреналиновия глад, заобиколих ограждението и газ колкото може!
Отначало пътя изглеждаше приличен, дори се чудих за чий, всъщност са решили да го затворят, но по нататък стана страшно, на моменти чак ме побиваха тръпки.. Пътя е прав и доста дълъг, от 2-те страни има полета и от време на време, имаше брутални навявания. Най-стресиращото беше като по едно време проблесна някакъв номер на автомобил, като понабилжих, видях някакъв форд Ford се беше метнал отстрани в канафката, но ме достраша дори да намаля да видя за какво иде реч, а и външната температура показваше -10.5, само видях, че няма хора и си рекох "абсурд да спра" и продължих да се боря с преспите нататък. Всичко беше ОК, като изключим това, че атмосферата и обстановката бяха, като от някой филм на ужасите, докато пътя по едно време, просто изчезна
! Приближих се, така че фаровете ми да осветавят добре и видях, брутална пряспа, поне 50см дълбока и 20-30м дълга... Първата ми мисъл беше да се засиля стабилно и да я "разцепя"
, но втората ми мисъл, непосредствено след първата бе, че съм идиот всъщност...
Още на първите 10м щях да затъна така яко, че с т'ва задно и 10см клиърънс, абсурд да изляза и ще тряя да събуждам някой да ме спасява на това забравено от бога място... Обърнах и тръгнах обратно, видях отбивка за Варна вляво и поех по нея, беше добре разчистена. Излязох на околовръстния път и тъй като ми беше мерак да стигна въпросното с. Кичево, поех към ТВ кулата... Пълна скука, докато не почна баира преди картинг пистата. Нагоре е супер гладък 3-лентов път, отново с пресен снежец, ееекстра...
Точно след картинг пистата има 2 завоя, на по 180 градуса, доооста дълги. Всеки път като минавам оттам, си представям, как един ден, минавайки оттам, гледам напред през страничния прозорец на някоя М-ка
.... Минавам и втория завой и продължавам към Кичево, но нещо ме "гризе" отвътре и ми казва "сега е момента за нещо по-истинско". Обърнах и се спуснах надолу, минавайки по завоя опънах една ръчна да проверя сцеплението какво е и беше просто перфектно, хлъзгаво точно колкото да може да се управлява сравнително лесно автомобила, не някой брутален лед, на който да се завъртя или пък грапаво и сухо, че чак да не ми хване ръчната, хаха
Спускайки се надолу по правата преди завоя, адреналинът ми започна да се покачва доста сериозно. Завоя е доста дълъг и щеше да се наложи да го вляза със бая висока скорост, ако искам да го изкарам целия. Пак обърнах и спрях, казах си "сега ако не го пробвам, тоя завой остава само в мечтите ми".
Вкарах първа и тръгнах да ускорявам, 2-ра, стрелката подминава 40, слагам 3-та и спирам ACS-то в тоя момент, малко след това поглеждам скоростомера отива към 65км/ч (тоя завой и на сухо е супер ужасен да се влиза с голяма скорост), точно преди завоя отнех скоростта до към 55 и на влизане, "shift lock" от 3-та към 2-ра, рязко пускане на съеденителя и много газ... Задницата тръгна доста стабилно, с волана съм контрирал почти на пълен ляв, към 2/3 от завоя започнах да губя градуса на дрифта.. и как се престраших вече не знам, от вътре ми дойде просто, направих това което правя при супер по-бавните дрифтове на лед -> съеденител, ръчна за момент, газта до долу, свалям ръчната и рязко пуснах съеденителя. Може би същата работа щеше да свърши и един по мощен клъч кик, но идея няям при тая скорост как ще се отрази. Както и да е, постигнах си целта, направи ми такъв градус, че се наложи да контрирам с пълен ляв. Вече се видя края на завоя и въпреки, че направих всичко възможно да не ми забие някой камшик на излизане от завоя, успя да ми забие и добре, че пътя е 3 ленти, последва още един дрифт в обратната посока, само че по права отсечка, върнах го и него и като погледах скоростомера преди да сложа на 3-та беше на 60км/ч... Определено ми се напълни душата след цялата работа, за първи път се суркам стабилно настрани с такава скорост и толкова дълго
Ето и нагледно, какво горе-долу представлява завоя ->

На връщане към нас реших да мина и един път през полигона (за хората от Варна - този на почивка), вече беше станало към 5:00ч. и отивам там и какво да видя, едно Е36 с Плевенска регистрация се спуква от въртеж и си викам "брех, явно не съм единствения луд по тва време"
Покарахме и там 15-20 минути с колегата и си заминахме.
Като цяло, въпреки че излязох сам тая вечер, съм мног доволен... Определно доста си направих шоуто и преди да тръгна по затворения път.
Мислих това да е коментар в темата "Най-силното ви преживяване", но тъй като бая пописах, а и доста странични глупости, реших да постна една тема направо
И да взема да си лягам аз, че и без това доста дълго стана, стига съм писал, хаха
Поздрави,
Божо
Петък вечер е, и все пак, би следвало да се излиза на някъде, но тъй като всеки му е, я студено, я го мързи да гледа, я ще ляга, я не знам си какво... Реших, вместо да седя и аз у нас, да се поразцъкам малко с колата, че и без това е -8 градуса => лед, сняг.. да покарам с вратите малко, демек

Към 1:20ч. излязох от нас, едвам не умрях от студ, докато стигна до колата, която всъщност беше на 20м от вратата... Както и да е, качвам се, завъртам ключа и гледам, че по данни от борд. комп., останало ми е гориво за 160км, след целия следобед, който пък прекарах на един полигон целия в сняг и лед. (160км изчислени по среден разход 13/100) Потрих ръце и си викам "тамън...

Междувременно се видяхме с един приятел за малко и после поех право по магистралата за София, после отбих към Добрич и поех по междуселските пътища там в района... Всичко в пресен сняг, отдолу пък лед, абсолютно никакъв трафик... Направо медно, дето се вика...

Вкарах първа и тръгнах да ускорявам, 2-ра, стрелката подминава 40, слагам 3-та и спирам ACS-то в тоя момент, малко след това поглеждам скоростомера отива към 65км/ч (тоя завой и на сухо е супер ужасен да се влиза с голяма скорост), точно преди завоя отнех скоростта до към 55 и на влизане, "shift lock" от 3-та към 2-ра, рязко пускане на съеденителя и много газ... Задницата тръгна доста стабилно, с волана съм контрирал почти на пълен ляв, към 2/3 от завоя започнах да губя градуса на дрифта.. и как се престраших вече не знам, от вътре ми дойде просто, направих това което правя при супер по-бавните дрифтове на лед -> съеденител, ръчна за момент, газта до долу, свалям ръчната и рязко пуснах съеденителя. Може би същата работа щеше да свърши и един по мощен клъч кик, но идея няям при тая скорост как ще се отрази. Както и да е, постигнах си целта, направи ми такъв градус, че се наложи да контрирам с пълен ляв. Вече се видя края на завоя и въпреки, че направих всичко възможно да не ми забие някой камшик на излизане от завоя, успя да ми забие и добре, че пътя е 3 ленти, последва още един дрифт в обратната посока, само че по права отсечка, върнах го и него и като погледах скоростомера преди да сложа на 3-та беше на 60км/ч... Определено ми се напълни душата след цялата работа, за първи път се суркам стабилно настрани с такава скорост и толкова дълго

На връщане към нас реших да мина и един път през полигона (за хората от Варна - този на почивка), вече беше станало към 5:00ч. и отивам там и какво да видя, едно Е36 с Плевенска регистрация се спуква от въртеж и си викам "брех, явно не съм единствения луд по тва време"

Като цяло, въпреки че излязох сам тая вечер, съм мног доволен... Определно доста си направих шоуто и преди да тръгна по затворения път.
Мислих това да е коментар в темата "Най-силното ви преживяване", но тъй като бая пописах, а и доста странични глупости, реших да постна една тема направо

И да взема да си лягам аз, че и без това доста дълго стана, стига съм писал, хаха

Поздрави,
Божо

Последна промяна B.Tunchev на 19 Дек 2009, 8:25, променена общо 1 път
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
Re: Поредната петъчна вечер, този път - силно преживяване
да ти са бях обадил ли... да са еба начи
иначе ЕВАЛА! още малко и аз щи досаждам често

иначе ЕВАЛА! още малко и аз щи досаждам често

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Важно е да си правиш кефа
Само по-леко със скоростта при хлъзгането, давай с по-ниска скорост от началото докато посвикнеш да си хващаш колата, че по това което си описал с тия камшици хич не е добре.... Ритъмът е лек, само да не стане сакатлък гледай, че после ще ти е толкова криво че идея си нямаш.... 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Е...к'во да кажа...Божо... 

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Boyadjiev написа:Важно е да си правиш кефаСамо по-леко със скоростта при хлъзгането, давай с по-ниска скорост от началото докато посвикнеш да си хващаш колата, че по това което си описал с тия камшици хич не е добре.... Ритъмът е лек, само да не стане сакатлък гледай, че после ще ти е толкова криво че идея си нямаш....
То, "камшик" не е много точно казано, исках да предотвратя по-скоро 2-рия дрифт, но скоростта ми дойде в повече сякаш. Иначе точно този завой няма как с по-ниска скорост, тя дори и тази ми дойде ниска в един момент, прекалено е дълъг, а и исках да го плъзна с по-големичък градус, което пък, за моите умения, вече е съвсем невъзможно с ниска скорост, точно на този завой.
Иначе и тази вечер покарах доста, а един приятел поснима стабилно и може да сглобя някой клип, като видя кадрите, стават ли

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Gh0s7 написа:Boyadjiev написа:Важно е да си правиш кефаСамо по-леко със скоростта при хлъзгането, давай с по-ниска скорост от началото докато посвикнеш да си хващаш колата, че по това което си описал с тия камшици хич не е добре.... Ритъмът е лек, само да не стане сакатлък гледай, че после ще ти е толкова криво че идея си нямаш....
То, "камшик" не е много точно казано, исках да предотвратя по-скоро 2-рия дрифт, но скоростта ми дойде в повече сякаш. Иначе точно този завой няма как с по-ниска скорост, тя дори и тази ми дойде ниска в един момент, прекалено е дълъг, а и исках да го плъзна с по-големичък градус, което пък, за моите умения, вече е съвсем невъзможно с ниска скорост, точно на този завой.
Иначе и тази вечер покарах доста, а един приятел поснима стабилно и може да сглобя някой клип, като видя кадрите, стават ли
Продължавай да караш, ако имаш желание всичко става с времето все по-добре и по-добре, а в тези прекрасни за мен лично условия по улиците си е пълен кеф

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
В неделя що не дойде?
Имаше голф power. Па що ходиш да караш сам в туй време? 

- Pupinator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на баба си фърчилото
- Мечтае да кара: Нимбус 2000
Много яко преживяване...
With all the money in the world you can't buy my respect !!!
www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Boyadjiev написа:Продължавай да караш, ако имаш желание всичко става с времето все по-добре и по-добре, а в тези прекрасни за мен лично условия по улиците си е пълен кеф
Да, така е, това го знам от друг "екстремен спорт", така да се каже

Иначе от следващата вечер се посъбраха няколко кадъра и ги сглобих в един клип - http://www.youtube.com/watch?v=EQeihwgq5C8 - надявам се да хареса на аудиторията, хаха

Toneloker написа:В неделя що не дойде?Имаше голф power. Па що ходиш да караш сам в туй време?
Дойдох бе, нямаше ви..

Pupinator написа:Много яко преживяване...
Ти си ми познат от някъде...

- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Колеги Toneloker и Gh0s7,
моля ви ако имате въпроси кокретно един към друг, нямащи отношение по темата, да преминате на ЛС
моля ви ако имате въпроси кокретно един към друг, нямащи отношение по темата, да преминате на ЛС

- Pupinator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на баба си фърчилото
- Мечтае да кара: Нимбус 2000
Gh0s7 - Точно в десетката - Drag Racing
. Само че вече нямам толкова време за колелата и съм се отдал малко повече на колите
.

With all the money in the world you can't buy my respect !!!

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Абе цялото MTB ли сме тука бре?
По темата: вече направо изгарям от желание да си взема една е36-ца само за тая цел...пък иначе да си карам джипа
Екстра....една за стрийт, една за FR

По темата: вече направо изгарям от желание да си взема една е36-ца само за тая цел...пък иначе да си карам джипа

Екстра....една за стрийт, една за FR

- bored
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 m52b20
- Мечтае да кара: същата кола с s50
- Детайли за колата: D2 Racing Coilover, ALPINE, DSP Processor, GROUND ZERO components = 2400W.
Ще ме поканиш да снимам, вънка, вътре, студ не ме плаши. 

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2