вапрос за оборотомер ????
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
вапрос за оборотомер ????
здравеите така искам да си сложа др оборотомер на е30ката мотора ми е м10б18 карборатор .. имам следния проблем опитах се да зема сигнал от бобината нестаа ... казаха ми от комутатора да сам земел .. но неми от каде точно и кав цвят е кабела моля за помощ .... извинявам се ако има такава тема
... мерси и на колегите предварително дано да продалжава така да се развива форумчето брао

Re: вапрос за оборотомер ????
И аз я правих тая галимация скоро. Ако си си намерил оригинално табло с оборотомер, то е ръг и тръг. Ако пробваш ладов или някакъв друг, баш от бобината се взима сигнал. В нея влизат 2 тънки кабелчета, ако не стане от едното то ще стане от другото. Аз взех сигнал от кабелчето, което е от към корпуса. При тебе незнам дали може да е завъртяна самата бубина. Поне при мене така стана с ладав. Успех 

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- Dafy
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 coupe IS
- Мечтае да кара: Мойта си Е30-ка !
- Детайли за колата: черно e30 купе IS на газ
защо не ползвате оригинален оборотомер само вадиш часовника и бодеш оборотомера ... и тръгва ! И каде ги събирате тия ладовите ... аз на жигулито го бях сложил пред табото зад волана .... и карах само по оборотомер, ама е пълно грозилище !
БМВ има Класа, не някой гроб да го кичите с дърти боклуци !
аз поне гледам да се придържам към класическия вид ... мразя циганиите !

- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
Dafy написа:защо не ползвате оригинален оборотомер само вадиш часовника и бодеш оборотомера ... и тръгва ! И каде ги събирате тия ладовите ... аз на жигулито го бях сложил пред табото зад волана .... и карах само по оборотомер, ама е пълно грозилище !
а ти пичага знаеш ли че некой м10-тки в таблото немат опция за оборотомер да на повечето става тва с часовника иначе сигнала се взима от делкото за заводския оборотомер

Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

- lamas
- мечтател
-
- Кара: Е30 М3 реплика
remaka написа:а ти пичага знаеш ли че некой м10-тки в таблото немат опция за оборотомер да на повечето става тва с часовника иначе сигнала се взима от делкото за заводския оборотомер
колега ако оборотомера не тръгва с поставянето му на мястото на чесовника се сменя и платката която е в долната част на таблото.ИЗПИТАНО
- remaka
- пияния майстор
-
lamas написа:remaka написа:а ти пичага знаеш ли че некой м10-тки в таблото немат опция за оборотомер да на повечето става тва с часовника иначе сигнала се взима от делкото за заводския оборотомер
колега ако оборотомера не тръгва с поставянето му на мястото на чесовника се сменя и платката която е в долната част на таблото.ИЗПИТАНО

Remi Performance Garage

Незнам на кой какво не му тръгва, но на мене със същия двигател само си сложих табло с оборотомер и разходомер, и двете си бачкат. От нямане на какво да правя си правих опити да сложа оборотомера на старото табло за да ми се запази пробега на колата. Сменя се платката, която е под оборотомера, защото иначе трябва да се разпоявят жички на разходомера. И пак всичко работи. А за раходомера, защото знам че няма да повярвате че бачка на карбуратор
. От сега казвам, че никакви кабели и сложнотий не съм правил, и незнам как стана. 

- remaka
- пияния майстор
-
става нали пак има комп затва става виж м10 мех инжекцион с разходомер ше видиш ма на 30 ти февруари и кат ви казвам че има такива без инсталация има ма я нека бат явор кажеluspa написа:Незнам на кой какво не му тръгва, но на мене със същия двигател само си сложих табло с оборотомер и разходомер, и двете си бачкат. От нямане на какво да правя си правих опити да сложа оборотомера на старото табло за да ми се запази пробега на колата. Сменя се платката, която е под оборотомера, защото иначе трябва да се разпоявят жички на разходомера. И пак всичко работи. А за раходомера, защото знам че няма да повярвате че бачка на карбуратор. От сега казвам, че никакви кабели и сложнотий не съм правил, и незнам как стана.

Remi Performance Garage

здравеите днес варзах оборотомера но ми се губят ниските обороти от какво може да е това ... 

- remaka
- пияния майстор
-
а къв е мотора? ако е м10KRuMPeRS написа:здравеите днес варзах оборотомера но ми се губят ниските обороти от какво може да е това ...

Remi Performance Garage

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Изравям темата от прахта малко, но да питам. Като се свали таблото на м10б18карб, има ли начин по който да се разбере, дали ще тръгне табло с оборотомер и разходомер направо или ще трябва допълнителна инсталация. Колата е наборче 09.86.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- hhhman
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30
наи лесния вариянт е да махнеш часовника и на негово място да сложиш оборотомера.савпада на буксата и работи идеално изпитано е лично

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Въпросът е, че един колега ми предлага цяло табло с всички уреди, но ако нямам подготовка на колата за оборотомер, не искам да го притеснявам с тестове. Искаше ми се да знам, като сваля таблото с часовника има ли как да разбера, ако сложа такова с оборотомер дали ще тръгне направо. Един колега ми писа л.с., ако имам синя и жълта букса трябвало да стане, утре ще разглобя и ще видя.
Интересно как стои въпросът и с разходомера, при м10б18 карбуратор, може ли да тръгне изобщо.
п.п. моля някой да коригира заглавието на темата, че тоя "вАпрос" много дразни.
Интересно как стои въпросът и с разходомера, при м10б18 карбуратор, може ли да тръгне изобщо.
п.п. моля някой да коригира заглавието на темата, че тоя "вАпрос" много дразни.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- retro.boy28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно читави М10-ки :D
мойта е 03.86-та и преди няколко седмици и аз сложих оборотомер и разходомер ... всичко си бачка перфектно ... без никакво преправяне ... М10б18 Карб
Дано и при теб да тръгне без проблеми колега ... 

Ентусиазмът е заразен. Ти можеш да започнеш епидемия!!!
deyan-enchev написа:Моята по минимум 2-3 пъти на ден я припалвам БЕЗ акумулатор със Спрей ЕТЪР ... супер яко дъни аванса, ама клапаните са здрави.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2