ЧИП тунинг за BMW E39 525tds

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Re: ЧИП тунинг за BMW E39 525tds

Мнение от **Novobraneca » 18 Дек 2009, 1:28

Чип, права тръба след турбото от край до край и един панелен филтър K&N и си готов колега ;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

Мнение от bera » 18 Дек 2009, 2:29

anzak написа:бер ти ще ме умориш бе колега къде го тоя по голям дизел на бмв с предкамерно впръскване от 2.5 тдс за да му вземеш дюзите и не е ли по лесно да вдигнеш горивото от помпата ................

Ако се уморяваш почини си.
Ако знаеш нещо ще се радвам да споделиш, но явно не знаеш.
Само с вдигане на порцията на горивото е до едно положение, след това практически горивото не може да мине през дюзите за толкова кратко време, трябва да се слагат по големи разпръсквачи. Но това е при VAG ,аз питам при БМВ-ТДС дали са възможни такива интервенции и дали се прави.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 18 Дек 2009, 3:15

Има голяма разлика след чипа.. :)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 18 Дек 2009, 3:27

LUCIFER'S написа:
spacepl написа::) Ама в крайна сметка може ли такива въпроси да задавате - ами ако можеше така швабата защо го е направил иначе - да е с 30 коня по-слабо и да харчи повече :lol: Нали се сещате че една малка армия от инжинери си е правила какви ли не опити с тоя мотор и е решила че това е оптималното му състояние. Да - сигурно може да му се вдигне мощността, но това ще доведе и до неминуемо вдигане на разхода, вариантите това да не е така са два:
1. нарушаваме някой физиче закон който и без тва не знаем.
2. Подобряваме КПД-то на мотора - те ония тъпите в Швабландия кво ли разбират - Бай Иван Енженера сега като го подлепи тоя ТДС и ша му вдигне КПД-ти със поне 45% че и ша остави и още 25% за утре че да има кво да прави, а не да се офлянква и шефа да го гледа на криво че стои без работа.

:yes: "Бай Иван Инженера" великия тунер направо ги разбива швабските концерни.... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Колеги, БМВ е търговска марка ,това не ви е НАСА. В БМВ както и всички други автомобилни заводи всичко е свързано с оптимизиране на печалбата чрез увеличаване на продажбите, на автомобили и части за тях. За НАСА няма да говоря ,там всичко се прави с друга идея различна от търговската и 0,0001% производствен брак.
Пиша този пост защото почти във всяка тема срещам изказвания от сорта на "БМВ инженерите не могат да грешат, те винаги са прави, това е БМВ" ,и теб подобни.
Същите невероятни инженерни мозъци имат шефове, дизайнери, отдели маркетинг и продажби, и всякаква паплач около тях.
Идва шефа и им казва: Е-класата на мерцедес (нашият основен конкурент) ускорява от 0-100 за 5,2 сек и спира от 100-0км/ч за 32метра. Давам ви задача да постигнем 4,9сек от 0-100км/ч и 30м от 100-0км/ч. За целта не искам да слагаме по големи и скъпи спирачни апарати защото това вдига крайната цена на автомобила също така не искам да увеличаваме кубатурата и мощноста на двигателя, защото разхода се качва и никой няма да иска да я купи. Единствения начин е да олекотите конструкцията на колата. От тук идват пластмасовия смукателен колектор, пластмасовите фарове, пластмасовата демферна шайба, пластмаса навсякъде. Правиш компромис с нещо за да постигнеш желаните резултати от към ускорение, управление и разход на гориво. И тая кола след 10 години се саморазпада ,защото е проектирана така от същите тези гениални мозъци. Тези автомобили не са направени да бъдат здрави ,а да бъдат продаваеми. Купил си я веднъж като почне да ти прави проблеми отивай в БМВ сервиза и пак минаваш през касичката да се отчетеш.
Това е идеята хубаво е да я проумеете.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 18 Дек 2009, 4:39

bera написа:
anzak написа:бер ти ще ме умориш бе колега къде го тоя по голям дизел на бмв с предкамерно впръскване от 2.5 тдс за да му вземеш дюзите и не е ли по лесно да вдигнеш горивото от помпата ................

Само с вдигане на порцията на горивото е до едно положение, след това практически горивото не може да мине през дюзите за толкова кратко време, трябва да се слагат по големи разпръсквачи. Но това е при VAG ,аз питам при БМВ-ТДС дали са възможни такива интервенции и дали се прави.
това което казваш е така,но точно за този мотор не съм срещал нищо(не съм и търсил де) а и ми се струва че него харесват много за такива цели,поради това че е предкамерен,трябва да се порови в нета и по-скоро в немските сайтове,може да има тунинг разпръсквачи,но аз незнам от къде може да се поръчат,за ВАГ има много тунинг разпръсквачи за различни мощности,както и буталца за помпата...то затова и има толкова много ВАГ проекти с доста сериозни мощности,в смисъл че части има и цените им не са фрапиращи...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 18 Дек 2009, 11:25

bera написа:

да бе колега ще си почина и ще погледам как обясняваш ти нещата ........ виждам отдава ти се :mhihi:
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 18 Дек 2009, 11:37

Колега Bera пластмасата отпред и акомулатора отзад са за компенсация на теглото на двигатела отпред и за липсата на тегло отзад, а знаем че се гони съотношение 50:50 което при бмв е легендарно и можеби само Мерцедес го има тоя баланс предница:задница

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Дек 2009, 14:39

spacepl написа::) Ама в крайна сметка може ли такива въпроси да задавате - ами ако можеше така швабата защо го е направил иначе - да е с 30 коня по-слабо и да харчи повече :lol: Нали се сещате че една малка армия от инжинери си е правила какви ли не опити с тоя мотор и е решила че това е оптималното му състояние. Да - сигурно може да му се вдигне мощността, но това ще доведе и до неминуемо вдигане на разхода, вариантите това да не е така са два:
1. нарушаваме някой физиче закон който и без тва не знаем.
2. Подобряваме КПД-то на мотора - те ония тъпите в Швабландия кво ли разбират - Бай Иван Енженера сега като го подлепи тоя ТДС и ша му вдигне КПД-ти със поне 45% че и ша остави и още 25% за утре че да има кво да прави, а не да се офлянква и шефа да го гледа на криво че стои без работа.

Колега аз съм с чип от преди 9 хил км.Разхода преди ми беше около 7.5/100-това за Смолян,смесен разход.В момента разхода ми е около 6.5/100.Нищо друго не съм пипал по колата освен слагане на чипа и разхода падна.Сега да не вземете да ме подигравате че чипа е като на колегата Иванов и от там да ми е малкия разход :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 39 525 тдс 11.98г

Мнение от kalin_peev » 18 Дек 2009, 21:22

Ivo_Borisov написа:

Колега аз съм с чип от преди 9 хил км.Разхода преди ми беше около 7.5/100-това за Смолян,смесен разход.В момента разхода ми е около 6.5/100.Нищо друго не съм пипал по колата освен слагане на чипа и разхода падна.Сега да не вземете да ме подигравате че чипа е като на колегата Иванов и от там да ми е малкия разход :lol:[/quote]

Колега как така ти дава такъв малък разход това немога да го проумея, не казвам че лъжеш просто ми се вижда нереално. С каква скорост караш? Това смесен разход ли е? Ако гледаш борд компютъра мисля че той лъже.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 18 Дек 2009, 22:42

Колега и карането ми е смесено-карам и бързо,карам и спокойно.Но по принцип съм от по спокойните.Разхода ми е засичан и по борда и от резервоара.По принцип си дават малък разход на тоя мотор но при еднакво каране и преди и сега разхода ми е паднал до 1 л.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 19 Дек 2009, 0:02

VRPerformance написа:....

Благодаря, за изчерпателния отговор колега, бъди жив и здрав.

anzak написа:.........

Един от златните лафове на "Батето" Славков е:
"ЕМИ АЗ АКО ЗНАМ ЗА КАКВО ДА ПИТАМ....."
Извода на теб го оставям. Няма нужда да си толкова ехиден. Добър си в ремонта на коли ,но трябва да ремонтираш и характера си. Тука сме хора не дебили да се тровим един на друг, колкото ни е "лесен" живота ,че да си го олесняваме още повече.

spacepl написа:.....

Да така е колега, именно този баланс 50:50 е много важен за управлението,ускорението, стабилността на автомобила за да го постигнеш обаче трябва да направиш компромиси с нещо друго, именно за това говоря, нищо не се губи и нищо не се появява от въздуха.

Ivo_Borisov написа:.....

А?! Сериозно ли колега?! И аз съм чувам такива работи ама все си мисля ,че е някакъв рекламен трик, ако е така и аз ще си сложа чип, 300лв по 1литър Х 2лв на 100км за 15 000км се избиват. Някакви вредни за двигателя ефекти без да настъпваш яко педала, защото съм чувал че турбината заминавала ама аз не съм състезател спазвам ограниченията 80-90км/ч, ускорение и мощност не ме интересуват, само разхода ме удря с тези километри дето навъртам.Ще съм благодарен ако ми дадете съвет за моя конкретен случай.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 19 Дек 2009, 0:44

anzak написа:.........

Един от златните лафове на "Батето" Славков е:
"ЕМИ АЗ АКО ЗНАМ ЗА КАКВО ДА ПИТАМ....."
Извода на теб го оставям. Няма нужда да си толкова ехиден. Добър си в ремонта на коли ,но трябва да ремонтираш и характера си. Тука сме хора не дебили да се тровим един на друг, колкото ни е "лесен" живота ,че да си го олесняваме още повече.
бера като ще цитираме аз пък да те питам чувал ли си лафа 'Кога се научи да калайдисваш кога ти почерня задника '
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bera » 19 Дек 2009, 2:23

anzak написа:бера като ще цитираме аз пък да те питам чувал ли си лафа 'Кога се научи да калайдисваш кога ти почерня задника '

Чувал съм, а ти чувал ли си: "Не питай старило ,а питай патило" ?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 19 Дек 2009, 2:32

Е ся пак ли до спор се стигна? Стига сте се драчили а и колегата Анзак е по старши, а ти колега бера си новорбанец като мене ;) Поздрави и не се дъвчете няма смисъл ;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 19 Дек 2009, 12:02

@Berа - BMW инженера... :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

ПредишнаСледваща

Назад към E39