Глава или нещо друго?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Глава или нещо друго?
Проблемът е следния водата изчезва около 0,5л на 100, но охладителната течност е чиста и няма газове, по капачката за наливане на масло и щеката има боза и не съм сигурен дали се е качили нивото на маслото. Маркучите са меки и поддържа нормална работна температура, от около 50к я карам и не е минавала средата стрелката.
Доколкота съм запознат при издухала гарнитура или спукана глава маслото влиза в охл. течност поради по-голямото му налягане.
Възможно ли е това да е от глава или нещо друго, примерно спукан блок. Моля някой запознт да ми помогне, преди да ходя при майсторите.
Доколкота съм запознат при издухала гарнитура или спукана глава маслото влиза в охл. течност поради по-голямото му налягане.
Възможно ли е това да е от глава или нещо друго, примерно спукан блок. Моля някой запознт да ми помогне, преди да ходя при майсторите.
Re: Глава или нещо друго?
Опитай да смениш капачката на радиатора и виж отдолу казанчето където влиза в черната пластмаса на радиатора
- dangerous
- младши ентусиаст
-
ммм
1-0,5 на 100 охл.течност отзад трябва да пуши много гъст бял пушек,провери за течове стабилно
2-това с маслото и налягането принципно е вярно но зависи къде е духната гарнитурата,
ако е между там където минава охл.течност и там където маслото се връща от главата в картера(на самотек),(виждал съм го с очите си) се сещаш какво може да стане.Маслото на боза.
На боза обаче като извадиш щеката и там да видиш че е боза.
Това което ти е на капачката е конденз от маслото(Защо ли
)
Така че,първо провери за течове че,после търси духната гарнитурка или каквото и да било
(блок много трудно,глава ако е прегрявана

1-0,5 на 100 охл.течност отзад трябва да пуши много гъст бял пушек,провери за течове стабилно
2-това с маслото и налягането принципно е вярно но зависи къде е духната гарнитурата,
ако е между там където минава охл.течност и там където маслото се връща от главата в картера(на самотек),(виждал съм го с очите си) се сещаш какво може да стане.Маслото на боза.
На боза обаче като извадиш щеката и там да видиш че е боза.
Това което ти е на капачката е конденз от маслото(Защо ли
Така че,първо провери за течове че,после търси духната гарнитурка или каквото и да било
(блок много трудно,глава ако е прегрявана
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
Ходих в дару за проверка на газове в охл с-ма, освен това те огледаха за течове като надуваха с помпа през отвора на разширителния съд при изключен двигател. Накрая казаха, че нищо не виждат, няма течове или друк видим проблем. Относно маслото ми се вижда помътняло, ако не си въобразявам. Пухенето от зад е нормално.
Другото което не ми е много ясно е дали при издухала гарнитура като се отвори се вижда къде точно е пробива?
Другото което не ми е много ясно е дали при издухала гарнитура като се отвори се вижда къде точно е пробива?
- dangerous
- младши ентусиаст
-
ако меши вода в маслото се получава нещо подобно на много разтроен стомах
ей такъв цвят горе-долу
и да с един приятел отваряхме двигател на голф 3 и видяхме къде е правило комшолука,е трява си и известна доза късмет де
и да с един приятел отваряхме двигател на голф 3 и видяхме къде е правило комшолука,е трява си и известна доза късмет де
По тъмничко е, поне за сега. При евентуен ремонт за да се види блока дали той е проблемен, нужно ли е да се сваля и вала?
Много блаагодаря за адекватната помощ.
Много блаагодаря за адекватната помощ.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , тоя разход на антифриз е голям ...ама много ..!!! Ако си правил газов анализ (както казваш , че си ..) не мисли за проблеми с гарнитура или глава (виж си цвета на маслото...) , по скоро имаш теч .... Огледай тройника от зад м/у двигателя и купето , огледай основата на преливника , огледай в нишата на вентилатора на парното (под чистачките ) там може да има теч от връзките м/у клапаните на парното и купето ... (когато тече от там се вижда трудно , защото антифриза се разлива от отводнитените канали под вентилатора ....). Има доста теми в раздел "полезни " по тоя въпрос ...
Уж гледах, разглобих всички пластмаси под чистачките и нщо, от дару и те гледаха пак нищо. Струва ми се, че маслото се е надигнало малко, не съм сигурен. Тя и преди губеш, но много малко. Малко след като взех колата (преди около 50к)смених термостата, но не мисля, че е от там защото взех и нова гарнитура пък и щеше да се види.
- dangerous
- младши ентусиаст
-
ми колега няма да ти меши масло и антифриз,според описанието ти
масленната ти система събира около 4 литра масло+0,500 грама антифриз на 100 километра,картера ти трябва да е пълен до отвора на щеката и освен това маслото почти веднага се пресича когато работи със вода или антифриз.Провери пак навсякъде за течове,след това се насочвай към мотора въпреки,че и аз си мисля че имаш теч от някое незабележимо място(провери и мокета в колата да не е мокър)
масленната ти система събира около 4 литра масло+0,500 грама антифриз на 100 километра,картера ти трябва да е пълен до отвора на щеката и освен това маслото почти веднага се пресича когато работи със вода или антифриз.Провери пак навсякъде за течове,след това се насочвай към мотора въпреки,че и аз си мисля че имаш теч от някое незабележимо място(провери и мокета в колата да не е мокър)
И според мен проблема ти е свързан или с капачката на разширителния съд или теч (може и радиаторчето на парното).
Единственото което не съм видял е радиатора на парното, но мокета не е мокър. да разглобявам ли щялото табло или ако тече от там мокета ще е мокър?
- pisarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 coupe
Здравейте колеги и аз имам пододен проблем с загоба на антифриз но при мен има теч от о- пръстена между казанчето и радиатора.Виждам ,че някой от вас съветват колегата за смяна на капчка на радиатора но какво може да и стане на капачката възможно ли е и при мен да се оправи проблема с смяна на капачка.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
а някой може ли да напише за инфо колко е нормалния разход на антифриз ? Тва винаги ми е било интересно и има ли такъв изобщо предписан ?
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2