Лепене на пластмаса???
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Лепене на пластмаса???
Здравейте колеги, спука ми се пластмасовата част на радиатора, искам да го залепя по някакъв начин, че не ми се дават 300лв за нов радиатор. Спуканото е около 1см. и се чудя дали няма да има някакъв начин да се залепи!
Благодаря Ви...
Благодаря Ви...
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Re: Лепене на пластмаса???
Мойта тройка като я взех, беше лепена пластмасата около разширителното казанче. После като я прегрях минах с нов радиатор, шлайфане на глава, термостат + дреболии. Сам си прецени струва ли си риска да ти замине течността и да дадеш 2 пъти повече пари за ремонт.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Аз си купих моя радиятор оня ден от един приятел с доста голяма отстъпка (платих го малко под 200лв) , ако искаш ще те свържа
- BUHALA
- кандидат ентусиаст
- Кара: E34-M30/B35
Предлагам ти да се насочиш към новото... или втора употреба, но здрав.
Материала от които се правят пластмасовите части по всички радиатори (PA 6 G) известен като "полиамид", в разни сплави и като "полиакрил" означен само с PA - е температуроустоичив материал, лее се под налягане и с технологията на пластмасови заварки е слабо-вероятно да получиш качествена заварка. Има доста хора които казват "Завариха ми го и не е мръднало с години"..... но има повече хора които споделят че всяка седмица ходят да им го лепят, и накрая им писва да се занимават и пак до магазина опират, само дето междувременно качват цената с няколко монтажа и демонтажа и кърпене.
Единственият смислен ремонт които може да бъде осъществен е ако се намери радиатор счупен от другата страна, или със счупена пита и от него да се вземе само страницата. Отварят се многото алуминиеви крачета на питата и се сменя цялата страница - има си гумено уплътнение - може да се ползва допълнително помощ от някакъв силикон при затварянето, заради смачкването на фабричната гума. Ако някои се наеме да ти прави ремонт, или ако ти сам се пробваш - пипаи много внимателно - троши се много лесно - крехък - почти нулева еластичност.
За проби от сорта "намазване отгоре с поксипол" забрави - преминалата през пукнатината вода под налягане ще "повдигне" всяка "замазка"
Материала от които се правят пластмасовите части по всички радиатори (PA 6 G) известен като "полиамид", в разни сплави и като "полиакрил" означен само с PA - е температуроустоичив материал, лее се под налягане и с технологията на пластмасови заварки е слабо-вероятно да получиш качествена заварка. Има доста хора които казват "Завариха ми го и не е мръднало с години"..... но има повече хора които споделят че всяка седмица ходят да им го лепят, и накрая им писва да се занимават и пак до магазина опират, само дето междувременно качват цената с няколко монтажа и демонтажа и кърпене.
Единственият смислен ремонт които може да бъде осъществен е ако се намери радиатор счупен от другата страна, или със счупена пита и от него да се вземе само страницата. Отварят се многото алуминиеви крачета на питата и се сменя цялата страница - има си гумено уплътнение - може да се ползва допълнително помощ от някакъв силикон при затварянето, заради смачкването на фабричната гума. Ако някои се наеме да ти прави ремонт, или ако ти сам се пробваш - пипаи много внимателно - троши се много лесно - крехък - почти нулева еластичност.
За проби от сорта "намазване отгоре с поксипол" забрави - преминалата през пукнатината вода под налягане ще "повдигне" всяка "замазка"
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
BUHALA написа:Предлагам ти да се насочиш към новото... или втора употреба, но здрав.
Колега, неможеш и да си представиш колко си прав! Действително го дадох да го залепят, сложих го днес и веднага започна да тече от спуканото място! Утре ще ходя за нов радиатор, повече няма да си правя експерименти.
- BUHALA
- кандидат ентусиаст
- Кара: E34-M30/B35
divvakka написа:
Колега, неможеш и да си представиш колко си прав! Действително го дадох да го залепят, сложих го днес и веднага започна да тече от спуканото място! Утре ще ходя за нов радиатор, повече няма да си правя експерименти.
Ама пробва - нали?

Трябваше на лично да ти пиша за да ми приемеш мнението на 100% - щеше да спестиш парите и монтажите за тоя ремонт........ имам работилница за пластмасови заварки

Айде - нова година - нов радиатор - и много газ да даваш през 2010
Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ