Какви зимни гуми да си взема за е36?
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ceco_83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 М54Б22 '01
Какви зимни гуми да си взема за е36?
Колеги какви зимни гуми да си взема и какъв размер?Аз карам е36 318 тдс.Ровех се в гугъл и намерих един тест на ADAC за гудиар уг7+ ако има някой да има впечатление от тези гуми моля да ми каже добри ли са.Мерси предварително
Последна промяна ceco_83 на 26 Окт 2009, 11:29, променена общо 1 път
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Re: Какви зимни гуми да си взема за е36?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Ами аз миналата година си взех чисто нови бриджстоун-много съм доволен от тях! 

- ivcho_fen
- кандидат ентусиаст
-
Мен ако питате аз съм със Мишели Алпин А3,и тази гума толкова много се държи на пътя просто няма мърдане.Обаче си е малко скъпичка.Моят размер е 185/65r/15 и миналата година дадох 290 лв за двете.Нарочно съм се мъчил да е парзалям обаче неиска,просто се даржи перфектно на пътя.Сега тази гума при мен на работа е около 170 лв бройката.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Съжалявам че малко се отклонявам от темата,но лятни гуми имаш ли?Може ли на Л.С. да ми пратиш ценова листа? 

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
ivcho_fen написа:Мен ако питате аз съм със Мишели Алпин А3,и тази гума толкова много се държи на пътя просто няма мърдане.Обаче си е малко скъпичка.Моят размер е 185/65r/15 и миналата година дадох 290 лв за двете.Нарочно съм се мъчил да е парзалям обаче неиска,просто се даржи перфектно на пътя.Сега тази гума при мен на работа е около 170 лв бройката.
Аз съм със същия модел, размерът е 195х65х15 зимни гуми, много добри са, но има и по-добри от тях. За нашите климатични условия mishelin alpin A3 са подходящи, но при каране само в сняг и студ nord frost са незаменими. Трудно се намират на нашия пазар, защото не са толкова търсени и имат прекалено мек протектор, колата не е стабилна с тях когато се кара при по-високи температури. Цената на мишлена беше около 120 лв. на брой с отстъпката.
- ceco_83
- кандидат ентусиаст
-
Nasko_325TD написа:Ами аз миналата година си взех чисто нови бриджстоун-много съм доволен от тях!
колега какав по точно бриджстон
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не мисля, че ще караш този тдс на ръба на възможностите на която и да е гума, така че всяка смислена марка ти върши работа, от Сава до екзотиките. От там нататък се съобразяваш с цената, която можеш да платиш. Аз лично не съм доволен от Алпин А3, особено за цената му. Но понеже едната гума ми я рязаха с нож и е правена, сега не мога да ги продам, а ще трябва да си продам Гудрича от двата комплекта, който за доста по-ниска цена се държи еднакво, ако не и по-добре. Ако търсиш бюджетна гума, Дебица и Барум са много добри, корейските Нексен и подразделенията им също. От високия клас Мишлена не си заслужава парите (освен в екзотичните размери 18' и нагоре), разумна покупка са Дънлоп и Конти. Има доста теми, разрови се, но не мисля, че има еднозначен отговор, въпрос на вкус и финанси е.
Never mistake motion for action...
- ceco_83
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:Не мисля, че ще караш този тдс на ръба на възможностите на която и да е гума, така че всяка смислена марка ти върши работа, от Сава до екзотиките. От там нататък се съобразяваш с цената, която можеш да платиш. Аз лично не съм доволен от Алпин А3, особено за цената му. Но понеже едната гума ми я рязаха с нож и е правена, сега не мога да ги продам, а ще трябва да си продам Гудрича от двата комплекта, който за доста по-ниска цена се държи еднакво, ако не и по-добре. Ако търсиш бюджетна гума, Дебица и Барум са много добри, корейските Нексен и подразделенията им също. От високия клас Мишлена не си заслужава парите (освен в екзотичните размери 18' и нагоре), разумна покупка са Дънлоп и Конти. Има доста теми, разрови се, но не мисля, че има еднозначен отговор, въпрос на вкус и финанси е.
Колега аз точно към дънлоп 3d и континентал wintercontact ts830 сам се орентирал мерси за коменартите

- Miloshov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Touring & X-series E70
Да остане намо дънлоп или 3d или wintrespons или M3, или Vredestein
- djarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
- Мечтае да кара: E92 M3
НАЙ ЖЕЛЕЗНИ СА 185/65/15 това е зимна гума за мен цепи мрака 

Синьо бяло в черен кръг и три букви главни !
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Аз съм карал доста с UG7 преди години и бях много доволен. Справяха се доста по-добре от сегашните ми Bridgestone Blizzak, но няма много база за сравнение, защото бяха доста тесни 14ски на кола с предно.
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ