Ключът на запалването се върти безкрайно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Ключът на запалването се върти безкрайно

Мнение от viper » 16 Дек 2009, 2:14

Колеги, вчера паля бънгията, изкарвам я от гаража и решавам да я угася. Да, ама друг път - ключа се върти безкрайно и нищо не може да се направи. Загасих я на скорост и махнах клемата на акумулатора, понеже остана да свети таблото. Някакви идеи от какво се получи това и как се ремонтира?

ентусиаст
Аватар
Кара: Само компоти:)

Re: Ключът на запалването се върти безкрайно

Мнение от santo_bansko » 16 Дек 2009, 3:21

Патроник :yes:
Имах същия проблем на стария компакт и така ставаше като реша да запаля от време на време,превърташе яко :yes:
Вадиш ключа после го слагаш пак и натискаш повече и върти :yes:
За по сигорно си смени патроника :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на баба си фърчилото
Мечтае да кара: Нимбус 2000

Мнение от Pupinator » 16 Дек 2009, 3:55

Аз на скоро имах същия проблем. Закарваш колата на авто ключар и за един ден ти я правят. Аз я закарах на един при Семинарията, на спирката на автобусите, пред унирвеситета... мисля че минно геоложкия ама не съм сигурен.

Имай предвид, че след тази манипулация има опастност да ти светне лампта на AirBag-a. Може да се наложи да отидеш на диагностика да го изчистят.
With all the money in the world you can't buy my respect !!!

www.shahovservices.com - Най-добрите в компютърния бранш!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 тдс
Мечтае да кара: M3 e92

Мнение от kiret0 » 16 Дек 2009, 13:35

колега аз сам с същия проблем и в момента ,,, това става като патрона ти прещракне и превърта трябва да го извадиш да върнеш контакта и пак да го сложиш! аз сам я правил тая процедура няколко пъти ! Решението при мене е по-нежно работене с ключа и немам ядове,,,,

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 16 Дек 2009, 15:05

Не става - разглобих колонката и свалих контактора. При завъртане на ключа, оста не се завърта - явно е счупена. Кофтито е, че не можах да извадя патрона по никакъв начин. Прочетох темите по въпроса, обаче не става и това си е. Дайте идея как да го махна, че не ми се дават 100 лева за нещо толкова елементарно :confused:

П.П. Кочината е 11.95 - с дебелите ключове, ако има изобщо значение....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso_topalov » 16 Дек 2009, 15:43

И при мен се получи същия проблем-ключът се въртеше безкрай.Угасих колата на скорост.После викнах ключар.Оправия за 2 мин.и ми взе 15 лв.Но аз го гледах внимателно и видях как оправи проблема.Първо се маха пластмасата около волана,след което и долната кора над педалите.На патрона има 2 винтчета,развиват се и се вади.Като го извадиш,ще видиш че от контакта излиза един чоп,който влиза в патрона по принцип.С клещи го връткаш леко да щракне и да се прибере и си готов.Това го правиш при извадена клема на акумулатора.Успех :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 16 Дек 2009, 15:57

http://www.youtube.com/watch?v=tETEtb5Yr_o

Тва е някаква защита попринцип да не се чупи ключалката от злонамерени деятели, а вместо това да превърта.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от moniglow » 16 Дек 2009, 16:26

veso_topalov написа:На патрона има 2 винтчета,развиват се и се вади.Като го извадиш,ще видиш че от контакта излиза един чоп,който влиза в патрона по принцип.С клещи го връткаш леко да щракне и да се прибере и си готов.Това го правиш при извадена клема на акумулатора.Успех :yes:

:yes: Това е начина.

Crash Master
Аватар

Мнение от viper » 16 Дек 2009, 17:16

veso_topalov написа:И при мен се получи същия проблем-ключът се въртеше безкрай.Угасих колата на скорост.После викнах ключар.Оправия за 2 мин.и ми взе 15 лв.Но аз го гледах внимателно и видях как оправи проблема.Първо се маха пластмасата около волана,след което и долната кора над педалите.На патрона има 2 винтчета,развиват се и се вади.Като го извадиш,ще видиш че от контакта излиза един чоп,който влиза в патрона по принцип.С клещи го връткаш леко да щракне и да се прибере и си готов.Това го правиш при извадена клема на акумулатора.Успех :yes:

Tи си човекът!!! :yes: Имаш голяма зелена бира, като идвам до Бургас! :bchug:

Назад към E36