TDS и палене на студено - решено (обичайният проблем)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
TDS и палене на студено - решено (обичайният проблем)
Да почнем с описание на проблема:
От събота насам като паднаха под 0* температурите, първото палене сутрин е голяма мъка. Върти 3-4 пъти преди да успея да запаля. После дори и до вечерта да стои пали от раз. Предните зими нямаше никакви проблеми да запали от 1/4 оборот до -15*, по-надолу не искаше изобщо да върти.
Проблема с < 15л в резервоара не е - сменях помпата и за проба палеше без проблем и с 5-6л
Свещите са наред
Веригата е сменяна преди 3 години
При диагностика нищо не изкарва.
Акумулатора е на 3 години, но и при него всичко изглежда ок
За момента предложенията които остават са:
- кофти компресия - основен ремонт на двигателя (поне по телефона това разбрах, но не ми стана много ясно какво точно имат предвид)
- кофти нафта (де късмет да е това)
Даваите идеи какво друго може да е проблема, че не ми се наливат пари за ремонти при неясен резултат.
В момента колата е в сервиз да я видят утре сутринта на студено как ще се държи.
Edit: от препатили познати се оказва, че май свещите не всеки път се хващат като развалени. Май с тях ще се почва
От събота насам като паднаха под 0* температурите, първото палене сутрин е голяма мъка. Върти 3-4 пъти преди да успея да запаля. После дори и до вечерта да стои пали от раз. Предните зими нямаше никакви проблеми да запали от 1/4 оборот до -15*, по-надолу не искаше изобщо да върти.
Проблема с < 15л в резервоара не е - сменях помпата и за проба палеше без проблем и с 5-6л
Свещите са наред
Веригата е сменяна преди 3 години
При диагностика нищо не изкарва.
Акумулатора е на 3 години, но и при него всичко изглежда ок
За момента предложенията които остават са:
- кофти компресия - основен ремонт на двигателя (поне по телефона това разбрах, но не ми стана много ясно какво точно имат предвид)
- кофти нафта (де късмет да е това)
Даваите идеи какво друго може да е проблема, че не ми се наливат пари за ремонти при неясен резултат.
В момента колата е в сервиз да я видят утре сутринта на студено как ще се държи.
Edit: от препатили познати се оказва, че май свещите не всеки път се хващат като развалени. Май с тях ще се почва
Последна промяна XaMaB на 18 Дек 2009, 13:38, променена общо 2 пъти
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Re: TDS и палене на студено - ново 20
Здравей,имах абсолютно същият проблеми като твоя!Оказа се че имах изгоряли 3 подгревни свещи,и бендикса ми беше за ремонт,въпреки че нямаше присъщия за него звук ,когато почне да върти при палене!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
как разбра че свещите са наред сваля ли ги пуска ли ги една по една да видиш нагряват ли и релето за подгрева сигурен ли си че работи
Барай шишарката Минкеее ....
свещите могат да се проверят без да се свалят с едно уредче като фазомер,като се откачи буксата,която се намира при релетата до акумулатора.Моите от 6 бяха изгорели 4 .
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
уредчето като фазомер се казва пробна лампа но НАЙ СИГУРНО е да се свали свеща и да се премери види как нагрява
Барай шишарката Минкеее ....
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Трябва да е под 18 бара че да не пали студен.Или свещи или кабелите кьм тях
Вьзможно е и помпата да остава без гориво,и сутрин докьто подкачи,пада врьткане
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
presko79 написа:Трябва да е под 18 бара че да не пали студен.Или свещи или кабелите кьм тях
И това го има, сложи си едно невъзвратно клапанче преди горивния филтър, Ф8 или Ф10 мисля ,че беше. Да си сигурен ,че не е от това,но първо си провери свещите ако продължи да го прави продължаваш нататък каквото са те посъветвали колегите.
Успех.
- XaMaB
- ентусиаст
-
anzak написа:как разбра че свещите са наред сваля ли ги пуска ли ги една по една да видиш нагряват ли и релето за подгрева сигурен ли си че работи
Наред са според това което са гледали в сервиза. Днес си взех колата без нищо сменяно и с диагноза: "пали си без проблем". Сипах и алпин дизел, ще видя утре сутринта как е и ако пак е така отивам да сменям свещи, въпреки уверенията че са наред.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
XaMaB написа:Наред са според това което са гледали в сервиза. Днес си взех колата без нищо сменяно и с диагноза: "пали си без проблем". Сипах и алпин дизел, ще видя утре сутринта как е и ако пак е така отивам да сменям свещи, въпреки уверенията че са наред.
Как сменяш смело направо ти се чудя, явно имаш пари в излишък. Поне за твое душевно спокойствие пробвай си свещите дали нагряват една по една и тогава ги сменяй.
Успех.
- XaMaB
- ентусиаст
-
Вчера отидох при ясен, провери свещите и от 6 2 бяха изгорели.
Да им !@№$%%§*(§ на лъскавите бош сервизи... Не знам мързи ли ги, сърби ли ги, но за разлика от предните пъти когато съм опирал до супер дизел, този път нищо не свършиха.

Да им !@№$%%§*(§ на лъскавите бош сервизи... Не знам мързи ли ги, сърби ли ги, но за разлика от предните пъти когато съм опирал до супер дизел, този път нищо не свършиха.

- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
Re: TDS и палене на студено - решено (обичайният проблем)
колата вече работи
много здраве на супер дизел

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
ясен николов написа:колата вече работимного здраве на супер дизел
![]()
![]()
много много ПО-здрави

Диагностиката не е гледане на телевизия !
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
- XaMaB
- ентусиаст
-
Да.
В супер дизел се бях засилил направо да ги сменям, но след като ме убеждаваха 2 дни, че не било от тях, стигнах до пускането на тая тема и сервиза на Ясен
В супер дизел се бях засилил направо да ги сменям, но след като ме убеждаваха 2 дни, че не било от тях, стигнах до пускането на тая тема и сервиза на Ясен
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
XaMaB написа:Да.
Ще се сетиш ама нервите ще ти останат
обичам BMW
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2