какво и колко масло за автаматик на Е-39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Marto66
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525dA
какво и колко масло за автаматик на Е-39
Колеги, реших да освежа маслото в автомата, колата е Е-39, 2000г. с кутия типтроник GM. Какво и колко масло е необходимо и естествено филтъра. Моля за инфо, цени и откъде в София. Майстор съм си намерил, обаче искам маслото и филтъра да са от мене. Хем ще съм сигурен в качеството им, пък и цената ще си я нося само аз.
Re: какво и колко масло за автаматик на Е-39
Най-добре е да провериш типа на скоростната кутия (съответно маслото) по VIN-а при оторизиран дилър. После можеш да го купиш/смениш където искаш
За кола произведена 2000-та година почти сигурно е, че маслото е Life Time но е хубаво да го смениш заедно с филтъра и гарнитурата на картера
За кола произведена 2000-та година почти сигурно е, че маслото е Life Time но е хубаво да го смениш заедно с филтъра и гарнитурата на картера
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
здр колеги
значи до колкото маслото задалжително трябва да е оригинално има си специални норми
до колкото филтъра желателно и него иначе правиш половин работа )и да знаеш маслото за скоростите е наливно 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- mitkosekurit
-
-
- Кара: E 39,34
- Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
- Детайли за колата: 0896863663
По принцип има много лесен начин да си сигурен в частите отиваш в дару кар или камор и готово.А иначе за маслото е така само наливно.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Marto66 написа:Колеги, реших да освежа маслото в автомата, колата е Е-39, 2000г. с кутия типтроник GM. Какво и колко масло е необходимо и естествено филтъра. Моля за инфо, цени и откъде в София. Майстор съм си намерил, обаче искам маслото и филтъра да са от мене. Хем ще съм сигурен в качеството им, пък и цената ще си я нося само аз.
GM кутията е с Тексако ама не помня точно абривиатурата, ще ти събере около 7л. Това масло се продава в БГ само в оторизираните представителства на БМВ, проверявал съм в Тексако БГ. Филтъра и гарнитурата на тая кутия са комплект и си вървят с нови болтчета - около 120лв. Маслото ако искаш отиди във Вари ако си от Сф имат и наливно такова, по-евтино е, не помня цената, но не е нещо безумно скъпо.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Колега, в подфорум Е39 е пълно с информация за автоматик и масло.Ето ти всички скоростни кутии и маслата за тях http://tech.bentleypublishers.com/servl ... pacity.pdf
Проверяваш си кутията в realOEM и си търсиш правилното масло.
В оторизиран сервиз цената на смяна масло филтри и всичко е 250-260лв и те съветвам да не пробваш на друго място.
Проверяваш си кутията в realOEM и си търсиш правилното масло.
В оторизиран сервиз цената на смяна масло филтри и всичко е 250-260лв и те съветвам да не пробваш на друго място.
6 мнения
• Страница 1 от 1