Датчик разпределителен вал
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Датчик разпределителен вал
kirililiev написа:извънредно елементарни мотори,с извънредно елементарна подръжка,и с извънредно елементарно диагностициране,трябва само едно важно нещо-"правилния човек"
на елконаджията дето ходих му отне 30 минути да провери абсолютно всичко и да вкара колата в нормите въпреки че беше с чип.проблема се оказа елементарен и сега колицата мърка и върви като замаяна.естествено след диагностиката имаше и малко тестове,да видим умрелия мотор на 500 000 как ще се държи на 7200 оборота 20,30 обиколки на пистата http://www.vbox7.com/play:b8cea59d и както винаги дращи яко без да се предава![]()
сименса е малко по пипкава електроника но и тя се прави,не е проблем,просто както казах по горе трябва правилния човек.
Ама как върви -с добавките в бензина и маслото или без тях.

При М20 не знаех ,че имам двигател-до 600К само масло и свещи,после смених 3 дюзи ,че бяха запушени и така до 800К.При М50 със Сименс още с покупката трябва да си готов за датчик колянов,разпределителен и сонда.Вчера нова двайсе-под двигателя локва,някакъв теч на антифриз точно където се събират картера и предният капак,там пък от къде може да тече,да е масло ясно.Абе пълен боклук-май проекта с В28 ще го направя по-рано.
Колега, аз съм си сменил всички датчици профилактично за да нямам изненади. Имам работещ датчик, ако искаш ще ти го дам да пробваш дали проблема е от него преди да купуваш нов.
И аз ти предлагам да ти пратя датчиците за проба ,поне да знаеш кое да сменяш.
Провери само дали са съвместими мотора е м50 б25 с ванос(вин:gd 89110)
Ако не падне акциза и целия мотор мога да изпратя

by ''kompleksa''
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ivan. написа:И аз ти предлагам да ти пратя датчиците за проба ,поне да знаеш кое да сменяш.
за момента слуховете казват че акциза ще се замени от еко такса която ще е на киловат от 1-вия до последния киловат ще се плащат

_65536_kb_sec_ написа:ivan. написа:И аз ти предлагам да ти пратя датчиците за проба ,поне да знаеш кое да сменяш.
за момента слуховете казват че акциза ще се замени от еко такса която ще е на киловат от 1-вия до последния киловат ще се плащат

по темата...........

by ''kompleksa''
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ivan. написа:_65536_kb_sec_ написа:ivan. написа:И аз ти предлагам да ти пратя датчиците за проба ,поне да знаеш кое да сменяш.
тогава ще се лети по сушата ,а не по въздуха,към острова с робинзонска регистрация
по темата...........
по добре иди със самолет и се върни с 40-ка, мотора слагай в комбарата и газ до ламарината

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:И аз ти предлагам да ти пратя датчиците за проба ,поне да знаеш кое да сменяш.
Ванка,благодаря много, но датчиците са други-пращай двигателя

Егати колата

1.На диагностиката нищо
2.Налягане и дебит на горивна помпа нормални,слагах и хиляди добавки за почистване като ефекта е- подобри се работата на топъл двигател
3.Датчик на колянов и разпределителен вал и температурен датчик -нови
4.Нови свещи
5.Датчик на дроселова клапа и дебитомер-мерих ги в нормата
6.Компресия на почти изстинал двигател-13.2-13.8
7.Стъпково моторче и вакуми-наред
8.Пробвах с нов чип и нов софтуер за DME-никакъв ефект
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
zvetiko написа:ivan. написа:И аз ти предлагам да ти пратя датчиците за проба ,поне да знаеш кое да сменяш.
Ванка,благодаря много, но датчиците са други-пращай двигателя![]()
Егати колата![]()
1.На диагностиката нищо
2.Налягане и дебит на горивна помпа нормални,слагах и хиляди добавки за почистване като ефекта е- подобри се работата на топъл двигател
3.Датчик на колянов и разпределителен вал и температурен датчик -нови
4.Нови свещи
5.Датчик на дроселова клапа и дебитомер-мерих ги в нормата
6.Компресия на почти изстинал двигател-13.2-13.8
7.Стъпково моторче и вакуми-наред
8.Пробвах с нов чип и нов софтуер за DME-никакъв ефект
как измери дебитомера??
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Stanchev написа:какви са болежките все пак?
zvetiko написа:Не пали добре сутрин-искрата се подава много рано,гърми.След като обърнах всичко и научих двигателя от всякъде остана само този датчик,който не знам защо го наричат датчик на ваноса,по принцип това е датчик за начало на работният цикъл.Един от признаците за дефектиране на този датчик е ако колата се замисля малко преди да ускори при подаване на газ,ако не го прави от паразитен въздух разбира се,друг признак е ,че постепенно почва да не ускорява добре,защото керамиката в датчика старее и почва да подава сигнал с неправилна графика.Ако датчика напълно е заминал колата не пали изобщо.Може датчика да е в изправност ,но облицовката на кабелите да се напука и кабелите да почнат да дават от време на време на късо и колата да полудее,а ако всичко е наред в момента на диагностика да не може да се хване-просто качеството на изолацията на Сименс е с пъти по-ниско от качеството на BMW....
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
ми щом всичко друго е проверено и смено - нов датчик и приключва темата?

- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Бобините гледахте ли ги?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:ми щом всичко друго е проверено и смено - нов датчик и приключва темата?
Колега,нов е

какви са болежките все пак?
Колега не пали добре-върти два оборота,после спира,като имам чуството ,че се опитва да завърти обратно,като цялата работа е съпроводена с гадно изстряскване при коляновият вал,после продължава да върти и пали,като потеглям, няма никаква мощност и гасне.Би трябвало да прави така или от бедна смес или от голямо предварение.След като пробвах и със сигурни дюзи днес бедната смес поради механични причини отпада.Следващото ,което е наред друго стъпково моторче,въпреки ,че мойто го свалях чистих,мерих и т.н.
А бобините са наред и добре притегнати,лулите са наред.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравей колега,
липсва ти 10-а точка на подменените и/или сменените неща.
А, именно:
10. Ремонтен комплект на ВАНОС-а.
Симптомите, който споделяш говорят за проблем в "момента на запалване".
За това отговарят:
1. Camshaft sensor
2. DME
3. IGNITION COIL/SPARK PLUG
4. Camshaft angle
От 1 до 3 си сменил. Остава да ремонтираш ВАНОС-а. Ако трябва и веригата на ВАНОСА-а и обтегача и` ще смениш и трябва да стане.
Ремонтния коплект на ВАНОС-а струва около 100-на лева при официалния представител и има подробна инструкция как се прави.
Хвърлил си доста до тук - редно е да довършиш. Ако и с ремонт на ваноса не стане то остава неправилно зацепена ангренажна верига. Ако и тогава не стане, то значи мотора е правен, както казват братушките "В ДЕН ПОЛУЧКИ"
Поздрави и успех,
Д
липсва ти 10-а точка на подменените и/или сменените неща.
А, именно:
10. Ремонтен комплект на ВАНОС-а.

Симптомите, който споделяш говорят за проблем в "момента на запалване".
За това отговарят:
1. Camshaft sensor
2. DME
3. IGNITION COIL/SPARK PLUG
4. Camshaft angle
От 1 до 3 си сменил. Остава да ремонтираш ВАНОС-а. Ако трябва и веригата на ВАНОСА-а и обтегача и` ще смениш и трябва да стане.
Ремонтния коплект на ВАНОС-а струва около 100-на лева при официалния представител и има подробна инструкция как се прави.
Хвърлил си доста до тук - редно е да довършиш. Ако и с ремонт на ваноса не стане то остава неправилно зацепена ангренажна верига. Ако и тогава не стане, то значи мотора е правен, както казват братушките "В ДЕН ПОЛУЧКИ"

Поздрави и успех,
Д