Шумен двигател-520и

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Шумен двигател-520и

Мнение от bili1 » 09 Дек 2009, 18:08

Здравейте,от скоро съм във форума 8) от година и полувина съм собственик на БМВ 520и е39 97 година.Колата съм я взел от България внос от Италия е,когато я купих колата работеше осезаемо малко по шумно от нормалния звук за 520и за сметка на това колата няма драскотини по нея ходовата и част "беше" перфектна сега имам рейка за сменяне всички екстри като за годината си ги има двигателят работи добре само кадето е по шумен като вървене си върви като другите 520-ки изцяло няма проблеми.Два месеца след като си купих колата бях тръгнал на път,изкачвах далго нанагорнище на 3-та и по едно време обортомера взе да пада почна да пада мощноста вкарах втора обортомера пак пада вкарах първа обортомера пак пада и изведнъж колата спря изгасих я взе да излиза пушек от двигателя отворих предния капак колата беше загряла бая температурата беше отишла в червено :cry: от там извиках приятели дойдоха и ме издърпъха до Златоград (аз съм от тука) издърпахме колата до един сервиз.Вклиучваха компиютър гледаха я какво ли още не оказа се че катализатора се е запушил,от там ми го изкормиха и всичко се оправи ,НО колата стана много тромава не че 520-ките са пъргави,но затромавя още повече взе да гори много 15.. и нещо даже "ДРЪНЧЕШЕ" на лъмарина стана адски шумна и така я карах почти година.Поръчах си цяла генерация от друга 520-ка на части с катализатор когато пристигна генерацията прегледахме я в един сервиз хубаво и я сложихме катализатора си беше наред гърнетата всичко,колата утихна МНОГО вадеше по тих звук взе да гори по малко-12.6 градско (колата е карам само градско) върви си както преди всичко ОК,обаче все още тая кола е по хумна от другите бензинови е-39-ки и това адски много ме дразни.Един ден дойде едно момче със същото бмв 520и 97 година поръзкара ме тая кола почти не се чува как върви аз му казах да дойде да чуе мойта и той каза че действително ДВИГАТЕЛЯТ работи по шумно генерацията цялата е перфектна тогава взе едно дърво и единият край го доближи до генератора а другия до ухото и ми каза че имам разбит лагер в генератора и той чука.Отидох в сервиз свалиха ми генератора и действително имаше разбит лагер :shock: смениха ми го веднага и ефекта беше осезаемо по тих звук ,НО ВСЕ ОЩЕ РАБОТИ ПО ШУМНО :banghead: имам и един приятел с 528и е39 и неговото работи като онази 520-ка и други 520-ки сам слушал работят много тихо днес ви пиша за помощ,ако можете да предположите поне от каде може да е по шумен двигателя обикалях каде ли не по сервизи качвахме го 3 пати на компютър няма грешки никави гледахме какво ли на всякъде ми казват иди в М-КАР не ми се ходи чак до там за такова нещо последно в един сервиз ми казаха че било дросел или дросер незнам как му е името когато работи колата на място има едно съскане чува се от кам инжекцията когато натисна МНОГО ЛЕКИЧКО гаста и изчезва пусна гаста и пак съска,незнам и аз вече какво може да е колата си гори нормално върви нормално обаче тоя двигател като го изфорсираш РЕВЕ ,а другите бмв-та ВУЯТ до 3-4000 оборота се чува едно много яко вуене а мойто реве чува се някакъв рев няма го тоя спицифичен звук на бензиново е-39 след два дена ще ходя да ми оправят тоя дросел/р ,но едва ли ще оправи звука на двигателя.Моля дайте предположения какво може да бъде това ! :banghead: :cry: :evil: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Re: Шумен двигател-520и

Мнение от badsharki » 10 Дек 2009, 9:21

Само предположение, но защо не видиш дали виското не е постоянно зацепено. Може да се е прецакало след прегряването.

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 10 Дек 2009, 9:59

Аз не можах да разбера самия двигател ли е по-шумен или просто повече се чува в купето? Правилно ли са ти монтирани въздуховодите и филтрите за купето? Уплътненията как са?

Това съскане може да означава сцепен въздуховод към дроселовата клапа, което значи че трябва да дърпа допълнителен въздух (непремерен от дебитомера).
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 10 Дек 2009, 12:45

А аз пък неможах да разбера,тази кола заради катализатора ли е прегрята??? :shock: И след това прегряване никакви ремонти ли не са правени по двигателя???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 10 Дек 2009, 13:03

badsharki написа:Само предположение, но защо не видиш дали виското не е постоянно зацепено. Може да се е прецакало след прегряването.

Е то има ли вариант,виското да не се върти,когато колата е студена :shock: :shock: :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 10 Дек 2009, 13:17

bili1 написа:...обаче тоя двигател като го изфорсираш РЕВЕ ,а другите бмв-та ВУЯТ до 3-4000 оборота се чува едно много яко вуене а мойто реве

Реве или дрънчи на износен мотор (на железа като дизел) ?!! Защото 1 и другото са 2 различни неща, едното е шум от газовете отпушени спортни генерации.., а другото все едно в консервна кутия да сложиш съчми и да ги раздрънкаш...
Я кажи с какво масло го караш тоя мотор... харчи ли.. и т.н.?

Не се лъжете и сляп монтьор веднага ще се усети, ако виското е зацепено винаги, а колегата е ходил на сервиз!!! ;)
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
Мечтае да кара: 5GT 535i

Мнение от Lucky » 10 Дек 2009, 14:08

Има ли някакви видими щети след прегряването. Да губи масло или антифриз или да ги смесва.
Задължително след такова прегряване е да смениш термостат и водна помпа. Водната помпа да е с метална перка задължително.
Само на празен ход ли е по шумен или и по време на движение?
Има ли вибрации в двигателя на празен ход?
Трябва да се определи дали шума е от неравномерно горене или не добър празен ход или от нещо механично.
Трябва да провериш - двигателно масло, свещи, бобини, филтър, регулатор за празен ход, обезвъздушител на картера, проверка за стабилност на тока идващ от алтернатора, дебитомер и ламбда сонди. всичко това влияе върху горенето и работата на двигателя. Ако всичко от горните е наред почваш проверки за нещо разхлабено, проблем в хидравлика, климатик и какво ли още не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 10 Дек 2009, 19:43

а ролките на ремъците проверихтелиги? от тах също мотора става шумен като са си заминали.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 10 Дек 2009, 21:12

Също и от лагерите на алтернатора може да шуми.

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 10 Дек 2009, 23:43

Нашия ще да се е уморил от шума май :mhihi: Нема feedback, а тука една каруца капацитети раздадоха акъл. Особено Lucky го бях пенсионирал вече :wave:

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 11 Дек 2009, 13:50

колеги вчера катастрофирах за съжаление колата ми е в един сервиз беше наваляло дъжд и ме поднесе през една градина и се ударих в една паркирана кола :cry: както и да е двигателя си беше добре след прегряването нищо му нямаше просто от както си я взех колата си работеше по шумно гледали сме и ремъци и лагери и ролки всичко си е наред обаче гледах вчера преди да стане катастрофата на моя приятел кадет има 528и като загрее колата на място като работи оборотите са му много ниски а на мене ми работят по високо и на другите 520-ки оборотите им са по ниско мойто работи на по високи обороти и самия двигател колеги не работи както трябва не вади типичния си звук за бмв реве тоя двигател и на място работи по шумно и в движение свещите сам ги сменял 4 електродни му сложих,но както и да е вчера си одарих бавареца и сега ми е адски криво счупи предната броня фарове предницата цялото окачване се разби едната гума хлатна наватре ужас :cry: сега незнам кога ще мога пак да си я карам!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 11 Дек 2009, 13:53

забравих да отговоря на колегата im0tep да колата прегря заради катализатора раздробен запушва напално гарнетата и колата спира и прегря :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_n00b » 12 Дек 2009, 16:00

Съчувствам ти колега, съвсем искрено! Препоръчвам ти да се обърнеш към mad_presley за рейка, ако я е продал - има една в Найси Кар, Пловдив, рециклирана в Германия, за около 600-700 кинта май беше. За части по окачването ти препоръчвам горещо тази тема Колегата nikisport изключително точен и ще ти помогне по всякакъв начин. Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 12 Дек 2009, 20:40

лош финал за изминалата година пичага, дано новата година ти донесе повече радости :yes:
иначе ако ти потребват фарове с бял мигач - свиркаи, кои с квото може ще помогне

ентусиаст
Аватар

Мнение от bili1 » 12 Дек 2009, 21:23

Колеги благодаря ви много за съдействието,колата ще си я оправям ще иска и пребоядисване смятам да я направя черна,а колкото до части за окачването пишете кой какво продава като сабера кинти ще ви звъня за частите непремено ;) радвам се много,че все пак сте точни и се опитвате да помогнете!Аз съм сериозен само да събера кинти да оправям баварката парво ще влезна тука да видя кой какво продава и ще се сварзвам с вас :yes: и карайте внимателно,че аз си изпатих не го пожелавам на никой колега :cry: !

Назад към E39