Инсталиране на LED светлини в купето? Не светят :D

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

Инсталиране на LED светлини в купето? Не светят :D

Мнение от mandorg » 11 Дек 2009, 23:41

Първо да кажа че си ми харесва оригиналната жълта светлина в купето ама съм си навил на пръста да сложа на централния плафон LED да видя как ще седи. Проблема е че не светят. Взех си LED върху платка от едно магазинче до техническия. Пише че е за свързване на 12 волта. Откачих плафона и докато светеше свързах двете жички на LED-то към съответните на крушката на плафона докато тя е там и си свети и LED-то светна. Викам си супер махнах плафона махнах крушката свързах LED-то и го закрепих стана много добре и стабилно. Връзвам буксата - не свети. Предполагам че е въпрос на някакво съпротивление или.... Моля разбиращите от ел. и жички да дадат мнение на какво се дължи

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Инсталиране на LED светлини в купето? Не светят :D

Мнение от Ilko Ivanov » 11 Дек 2009, 23:52

Завърти Лед лампата на обратно и трябва да светне ;) Светодиодите имат поляритет .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520i - e39 - 97 г.

Мнение от mandorg » 12 Дек 2009, 1:04

Ами и аз предположих нещо такова и мисля че пробвах ама понеже пробвах какво ли не може и да съм пропуснал. Пусках на различни плафони и на номера даже, освен това имаше и малка обърквация щото от платката излизаха 4 жички а не 2 та докато разгадая как върти веригата по платката. Мирси все пак ще пробвам утре пак

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 12 Дек 2009, 3:42

Колега пробваи на сухо,без да си я поставил, да не стане някой фал :mhihi: Ако е двойна лампа,то двете са сигурно маса,и по едно за всяка лампа.

Назад към E39