искам съвет за..... газово

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

искам съвет за..... газово

Мнение от GS_VARNA » 22 Юли 2005, 18:26

Положението е следното: Поради високите цени на бензина и най-вече поради ТВЪРДЕ високия разход на колата ми :bcry: :bcry: се налага да помисля сериозно за монтаж на газова уредба :( ... Нужен ми е съвет какво е важно да се сложи( освен бутилка, тръби, изпарител и клапани ). От 5 места на които питах ми казаха 7 различни варианта.
Моля Ви да няма коментари от рода на: "БМВ не е кола която се кара на газ" и т.н. :arrow: това и аз го знам и никак не ми харесва идеята, но се налага при положение че разход от 16-17л./100км. мога само да го сънувам. Знам че има достатъчно хора които карат на газ, а и кой друг може да ме посъветва достатъчно компетентно ако не вие :?:
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 22 Юли 2005, 18:31

Ако искаш колата ти да върви като на бензин.. или поне с много малка разлика си сложи газов инжекцион така няма как да пръснеш и колекторите.., но цената му е около 2000лв.За около 30 000 км се избиват.. ;) Има и други вариации (както са ти казали), но ако имаш парида вложив в такава газ май е най добре. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 22 Юли 2005, 18:37

SlipKnoT написа:Ако искаш колата ти да върви като на бензин.. или поне с много малка разлика си сложи газов инжекцион така няма как да пръснеш и колекторите.., но цената му е около 2000лв.За около 30 000 км се избиват.. ;) Има и други вариации (както са ти казали), но ако имаш парида вложив в такава газ май е най добре. ;)

И аз разбрах, че това е най-дория вариант, но проблема е точно в тези около 2000лв.( по-скоро малко отгоре идват...) Знам, че няма да върви както сега, но коне имам в изобилие и мога да изпратя без грижи 20-25 от тях да пасат трева :mhihi: :mhihi: :mhihi: И забравих да питам дали е проблем , че колата е с нов чип и няколко коня повече :?:
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 22 Юли 2005, 18:48

Виждал съм да ги правят и понякакъв странен начин който е по евтин.., но точно на какъв принцип незнам.. :uups:
Няма проблем за чип'а.. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ruskia_bg » 22 Юли 2005, 18:51

Най- добре е с газов инзекцион. Ако е направен както трябва ти гарантирам че нищо няма да ти умре. Аз съм с такъв и на газ ми върви както на бензин, да не говорим че за 10мин мога да я направя да върви повече но и ще гори много повече. Ако ги имаш парите не се чуди. Личното ми мнение е да не слагаш обикновена газова за да не се видиш в чудо след това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 22 Юли 2005, 18:56

SlipKnoT написа:Виждал съм да ги правят и понякакъв странен начин който е по евтин.., но точно на какъв принцип незнам.. :uups:
Няма проблем за чип'а.. ;)

Ето точно за този начин става дума- да е по-евтин и достатъчно безопасен за да не пр***а нещо по двигателя. Ще се радвам ако някой от монтиралите вече АГУ (уффф че гадна дума :puke: ) сподели това което знае като + и - при монтажа :arrow: не че ще се откажа- няма начин при тези цени, но поне да се подготвя. А щом няма проблеми за чипа е още по-добре :arrow: аз се съгласявам вече дори и да пратя на паша 35 коня от моите. Все ще ми останат достатъчно от 200 и няколко :mhihi:

Ruskia_bg
Личното ми мнение е да не слагаш обикновена газова за да не се видиш в чудо след това.

Какви са възможните проблеми- това ме интересува
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ruskia_bg » 22 Юли 2005, 19:03

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=21143

Прегледаи тази тема, мисля че ще ти е от полза.
Между другото мойта излезна 1450лв - италиянска.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GS_VARNA » 22 Юли 2005, 19:20

Ruskia_bg написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=21143

Прегледаи тази тема, мисля че ще ти е от полза.
Между другото мойта излезна 1450лв - италиянска.

Благодаря за линка, беше ми много полезен и разбрах това което ми трябва. И се извинявам за глупостта да не погледна внимателно форума :arrow: МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ ДА ИЗТРИЯТ ТЕМАТА
BMW & RAMMSTEIN RULES
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 22 Юли 2005, 20:31

Ruskia_bg написа: Личното ми мнение е да не слагаш обикновена газова за да не се видиш в чудо след това.

И какво ще стане :?: Ще се пръсне двигателя ли? При мен няма детонации, кихания, менене на обороти. Ако си я слагаш ти и ако си любител маже да има такива неща, но си я закарай в сервиз с добро име и няма да имаш проблеми. Ако всичко по двигателя ти( кабели , свещи, дистрибутори) ти е добре не трябва да имаш ядове. Газта, както е известно трябва да има по голямо предварение, за да не излиза след това "огъня" през ауспуха. Той, човека (или мадамата) ако има излишни 2 хилки, едва ли ще се засили много да кара на газ. Виж, ако ги дават мама и тати е друга работа :P Не се засягай :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Юли 2005, 21:36

ъъъ само дето мадамата е с шестак с пласмасови колектори ,така че има какво да стане :mhihi: в списание автогаз писаха - на пласмасови колектори задължително газов инжекцион ,инак риска си е ваш..

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 22 Юли 2005, 22:06

Alexi написа:ъъъ само дето мадамата е с шестак с пласмасови колектори ,така че има какво да стане :mhihi: в списание автогаз писаха - на пласмасови колектори задължително газов инжекцион ,инак риска си е ваш..

Вярно бе, грешката е моя :uups: аз все изхождам от моята 318 и забравям, че има и шестаци :P

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 22 Юли 2005, 22:49

Заключвам по молба на авторката ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Назад към E36