Чип на 525д-трябва ли да се променя софтуера на автоматика?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- koko_milena
- Потребител
-
- Кара: 525d 2001г automatic
Чип на 525д-трябва ли да се променя софтуера на автоматика?
Колеги някой знае ли при слагане на чип на 525д трябва ли да се променя софтуера на автоматика 

- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Re: чип на 525д-трябва ли да се променя софтуера на автоматика?
Няма нужда, този тип автоматични скоростни кутии е адаптивен.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Чип на 525д-трябва ли да се променя софтуера на автоматика?
Чип и автоматик.... нито едното, нито другото ще е като хората. Кой ще ти прави софтуера?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Говоря за каране!!! а не само от работа вкъщи и обратно...направи 50 хилки и ще се убедиш сам за какво говоря, я моторя я скоростната ще е аут... обяснявал съм го много пъти никой афтърмаркет софт не се доближава до сток товарните характеристики с които се постига продължителна работа на двигателя без прегряване, детонации икономичност и специфична мощност
никой не може от тези тунери да изчисли точно... работата е 1 към гьотере, гони се цел само мощност. нека някой тунер да ми изкара термодинамичните изчиления с формулите, за конкретния двигател т.е. чип, за да му повярвам, а и не само аз.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
какво разбираш под ,,каране,, ? защото съм минал точно 40000км без забележки за година и половина с чипа 

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Не искам да ме разбираш грешно и дано нямаш проблем още много по толкова...
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Валка,с nightdriver се познаваме лично и мога да ти кажа ,че колата му върви доста прилично,а относно километрите повярвай ми че той си я кара доста
Най малкото пътува редовно България - Франция с нея .

- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
И аз съм с чип и колатга е автомат и редовно си я ръчкам и нямам проблеми. Изминал съм над 70 000 км с чипа. 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
от толкова мнения,само това дава отговор на въпроса на човекаICE написа:Няма нужда, този тип автоматични скоростни кутии е адаптивен.

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
VRPerformance написа:.....
а това мнение защо така тактично го подмина

LUCIFER'S написа:... обяснявал съм го много пъти никой афтърмаркет софт не се доближава до сток товарните характеристики с които се постига продължителна работа на двигателя без прегряване, детонации икономичност и специфична мощностникой не може от тези тунери да изчисли точно... работата е 1 към гьотере, гони се цел само мощност. нека някой тунер да ми изкара термодинамичните изчиления с формулите, за конкретния двигател т.е. чип, за да му повярвам, а и не само аз.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Защото нямам никакво намерение да водя безмислени спорове
Всеки си има свой поглед на нещата и мнение,всеки си е умен по неговия си начин 
Поздрави

Поздрави
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
LUCIFER'S написа:Говоря за каране!!! ... обяснявал съм го много пъти никой афтърмаркет софт не се доближава до сток товарните характеристики с които се постига продължителна работа на двигателя без прегряване, детонации икономичност и специфична мощностникой не може от тези тунери да изчисли точно... работата е 1 към гьотере, гони се цел само мощност. нека някой тунер да ми изкара термодинамичните изчиления с формулите, за конкретния двигател т.е. чип, за да му повярвам, а и не само аз.
не е проблем да ти изпратя адресите на някои водещи фирми в тунинга , а и ти можеш да ги намериш и там сигурно ще получиш отговор на въпроса ти , иначе спорим излишно.
а и ако наистина всичко беше ,,едно към гьотере,, , тези фирми отдавна щяха да са ударили ключа ! Все пак става въпрос и за автомобили много по-скъпи от нашите...
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
добре изпрати ми адресите.... но тези фирми изцяло правят софт за двигатели и то индивидуални сотуери, аз много добре знам за какво ми говориш, но твоя софт такъв ли е или... много добре знам какво се прави на една атмосферка когато се слага турбоконверсия или се надгражда софт за турбо двигател... той един мой приятел така направи турбоконверсия на една Опел манта верно бруталия е, ама и смля и биели и колянов вал... кара я по 100-150 км и е за ремонт Иванов го познава... Даниел колега му е
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
LUCIFER'S написа:Говоря за каране!!! а не само от работа вкъщи и обратно...направи 50 хилки и ще се убедиш сам за какво говоря, я моторя я скоростната ще е аут... обяснявал съм го много пъти никой афтърмаркет софт не се доближава до сток товарните характеристики с които се постига продължителна работа на двигателя без прегряване, детонации икономичност и специфична мощностникой не може от тези тунери да изчисли точно... работата е 1 към гьотере, гони се цел само мощност. нека някой тунер да ми изкара термодинамичните изчиления с формулите, за конкретния двигател т.е. чип, за да му повярвам, а и не само аз.
Колега над 20К км за 5-6 мес направих на моята с чипа. Върви мн добре, харчи разумно

- VRPerformance
- ентусиаст
-
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2