"Малък проблем" - Гори масло

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Re: "Малък проблем" - Гори масло

Мнение от e39 FEN » 09 Дек 2009, 18:58

BMW-E39 написа:колеги колко пари беше тоя филтър на картерните газове, нали за него говорите ? и какъв е ефекта след смяната му
за 240 000 км дали се е позапушил как мислите :lol:

колега филтъра за картерните газове не е ли само при дизелите а тук да говорим за друг филтър :roll:
и аз не съм много наясно с тия филтри и тия газове :mhihi: така че ако може пояснение малко от накой по знаещ,да ни светне по тоя въпрос с колегата :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: всичко дет се кара

Мнение от Filipoff » 09 Дек 2009, 19:29

e39 FEN написа:
bmwpoweralpina написа:
e39 FEN написа:
bmwpoweralpina написа:Смени мотора :) :yes: Питай ме мене с проблеми с маслото :D :D :D

я разкажи че ми стана интересно :mhihi:

Ем като я зех мойта 39-ка преди месец някаде , след няколко дни почна да надува и загрява , всички майстори викат че е гарнитруа на глава... смених я , смених и водна помпа и термостат и почти всички водни съединения ... и пак същия проблем. Оказа се преебани резби на блока , взех друг блок и го сложихме , проблема с надуването го няма вече ама ми харчи сега около 2-3 кила масло на ден :) оказа се че главата сега била крива и изкривила и тоя блок май :) и утре ще взимам от един колега от форума цял мотор че ми писна вече :)

ти добре си го закъсал,и то от рано,не си могъл да и се нарадваш на колата,дано с новия мотор нямаш проблеми :yes:
по между другото какъв мотор ще взимаш,пак ли 2.0 или нещо по така? 8)

Еми пак 2.0 за съжаление :( не останаха пари за друго , досега съм дал към 1400 :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 09 Дек 2009, 19:30

e39 FEN написа:
BMW-E39 написа:колеги колко пари беше тоя филтър на картерните газове, нали за него говорите ? и какъв е ефекта след смяната му

колега филтъра за картерните газове не е ли само при дизелите а тук да говорим за друг филтър :roll:
и аз не съм много наясно с тия филтри и тия газове :mhihi: така че ако може пояснение малко от накой по знаещ,да ни светне по тоя въпрос с колегата :lol:

има има, чети колега :)
viewtopic.php?t=113348&highlight=%EA%E0%F0%F2%E5%F0%ED%E8
ще го сменям, че като гледам в какво състояние е на колегата шницера, и неговата е била тогава баш на 240 ... тами става явно какъв мармалад е в него :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 09 Дек 2009, 23:17

BMW-E39 написа:
e39 FEN написа:

има има, чети колега :)
viewtopic.php?t=113348&highlight=%EA%E0%F0%F2%E5%F0%ED%E8
ще го сменям, че като гледам в какво състояние е на колегата шницера, и неговата е била тогава баш на 240 ... тами става явно какъв мармалад е в него :mhihi:

евала колега,не я бях чел тази тема,мерси много,още утре го разколачвам тоя филтър да видя какво е положението
Изображение

Предишна

Назад към E39