Проблем с е34...

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 524td E34

Проблем с е34...

Мнение от fame_ » 09 Дек 2009, 12:55

Колеги, имам следния проблем: не стига ток до помпата...колата е 524тд е34, странното е, че дори и след директно подаване на ток от плюса към помпата, клапана се отваря, но пак не пали... :( нафта има, смених бушона на релето (пластина 80 ампера) за подгревните свещи, защото след тяхната смяна един от кабелите се бил докоснал до корпуса, възможно ли е и нещо друго да е изпушило? Ако някой има някаква идея какво може да е да сподели. ;)

Аватар
Кара: E34

Re: Проблем с е34...

Мнение от ivan. » 09 Дек 2009, 14:44

fame_ написа:Колеги, имам следния проблем: не стига ток до помпата...колата е 524тд е34, странното е, че дори и след директно подаване на ток от плюса към помпата, клапана се отваря, но пак не пали... :( нафта има, смених бушона на релето (пластина 80 ампера) за подгревните свещи, защото след тяхната смяна един от кабелите се бил докоснал до корпуса, възможно ли е и нещо друго да е изпушило? Ако някой има някаква идея какво може да е да сподели. ;)

Като за начало пробвай следните неща:
-дай на контакт и си закачи постоянния ток на клапана,след това отвий и пак завий буксата за плочката.Трябва да чуеш движението на четеца й ;
-извади една подгряваща свещ,закачи си я на оригиналното захранване,дай и маса на свеща и виж дали ще подгрее;
-отвий една тръбичка за високо налягъне преди дузата и при завъртане на стартера виж дали отива нафта до дузите;
Почни от това,което ти е най -лесно и пиши за резултата,за да не гадаем.
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 09 Дек 2009, 20:20

Плюса на компютьра в кутията с комповете,чест дефект при Е-34 там огледаи,пьк и там си пипал.На таблото светят лампи без да угасват(без масло и генератор) ?
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

Потребител
Аватар
Кара: 524td E34

Мнение от fame_ » 11 Дек 2009, 15:21

Намерих проблема: по червения кабел (плюс) който стига до комповете няма ток...може ли някой да ми каже през реле ли минава или някъкъв бушон преди да стигне до кутията с компютрите и ако да къде се намира? :dunno:
Преведох от другия плюс с кабел и всичко е наред, пали работи нормално, но има 1 лампа която не угасва и не знам за какво е...тя се пада точно преди тази за подгряването... :|

Назад към E34