Мазане на турбо!
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Мазане на турбо!
Здравейте колеги,
Предстой ми смяна на масло!Но сам пред дилема или по точно не е дилема ами игра на нерви ако трябва така да се изразя!Та карам Е 34 ТДС 94 година, и имах проблеми с турбото.Беше цялостно отремонтиране и в момента колата е на 6 , карам я с масло 15/40, но някой ми казват да сипя 10/40 4е иначе можело да се запали втулката на самото турбо
Добре но автомобила е на почти 351 000 км и мисля че 10/40 ще си го яде като на бал
Възможно ли е найстина по дебелото масло да разсипе турбото или са само слухове!!!
Мерси предварително за отговорите ви!
P.S.На колата за 8000 км сам и долял около 600-700 грама масло!
Предстой ми смяна на масло!Но сам пред дилема или по точно не е дилема ами игра на нерви ако трябва така да се изразя!Та карам Е 34 ТДС 94 година, и имах проблеми с турбото.Беше цялостно отремонтиране и в момента колата е на 6 , карам я с масло 15/40, но някой ми казват да сипя 10/40 4е иначе можело да се запали втулката на самото турбо

Възможно ли е найстина по дебелото масло да разсипе турбото или са само слухове!!!
Мерси предварително за отговорите ви!
P.S.На колата за 8000 км сам и долял около 600-700 грама масло!
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Мазане на турбо!
Караи няма грижи,но пьк що не го пробваж ведньж с 10/40,ако папка тогава,иначе няма проблем,вьпреки предписаното от производителя.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Карам си колата вече 3 години и половина със "Селения" супер дизел 10В40. Колата е 94/07 месец. До сега съм разбрал следното, колата "пие" масло след като мине 8К километри и когато е в "лютеницата". Иначе не пипа въобще (доколкото може да се разбере от пръчката). Не знам как се изчислява вискозитета, но някъде тука из темите имаше доста интересни нещица за производителите и за продуктите пращани към "източЕНАТА" Европа. Всичко зависи от вида и качеството на маслото. Иначе аз съм сигурен, че ако отвориш двигателя и ако двигателя е обслужван редовно няма никакво износване по цилиндрите.... Виждал съм милионник, който беше износил сегменти, но цилиндрите бяха супер (като излезли вчера от завода).
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
По принцип и мойта почва да го пипа към 7-8000 км , но не сам сигурен как ще е с 10/40 и въобще има ли нещо верно в това с турбото!
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Здрасти, не виждам какво толкова го мислете това масло
На моята съм слагал и на 5 и на 10W40 не виждам никви проблеми
В момента съм с
Castrol EDGE Sport 10W-60, това е много хубаво масло но и от средства е доста.
Виж масло което е с подобрени качества и също според мен ако държиш на колата си много сменай масло и всички филтри на макс. 6000 км.
Успех

На моята съм слагал и на 5 и на 10W40 не виждам никви проблеми

В момента съм с
Castrol EDGE Sport 10W-60, това е много хубаво масло но и от средства е доста.
Виж масло което е с подобрени качества и също според мен ако държиш на колата си много сменай масло и всички филтри на макс. 6000 км.
Успех
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Ами няма да го мислим но въпроса ми беше дали има за какво да се притеснявам с това 15/40 за мазането на турбото на моя автомобил!!!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Сега в тези студове,Да има за какво да се притесняваш! 15/40 е минерално и е по-гъсто от 10/40 което е полусинтетика!
Въпреки че когато колата загрее,почти всички малса имат еднакъв вискозитет,но докато загрее
Сложи му 10-ка да си мирен !!! 15-ка може лятото ... !
За двигове с турбалан винаги давам или препоръчвам 10-ка или 5-ка ... Ще ти драсна едно ЛС,с едни цени ако искаш да го менуваш

Въпреки че когато колата загрее,почти всички малса имат еднакъв вискозитет,но докато загрее

За двигове с турбалан винаги давам или препоръчвам 10-ка или 5-ка ... Ще ти драсна едно ЛС,с едни цени ако искаш да го менуваш

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
[quote="Pesho_1"]Здравейте колеги,
Добре но автомобила е на почти 351 000 км и мисля че 10/40 ще си го яде като на бал
ама едното е синтетика, другото минерално. Слагаи 10/40 пак ако се наложи доливай. Секи гори масло зависи от оборотите

ама едното е синтетика, другото минерално. Слагаи 10/40 пак ако се наложи доливай. Секи гори масло зависи от оборотите
King Regards, 0888 750 222
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
15w40 е много гъсто масло за този двигател особенно за зимно време.
От Motul дори препоръчват да се кара 5W40.
От Motul дори препоръчват да се кара 5W40.
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
аз съм с 5W40 и тдс-а въобще не го харчи

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
От БМВ препоръчват М51 да се кара с масла 0W30,0W40,5W30,5W40 или това са масла по спецификации Longlife - 98,Longlife -01,Longlife -04.С тези показатели БМВ е одобрило много марки като Мобил,Аджип,Тексако,Есо и много други така че дерзай по магазините.Относно 10W40 от БМВ препоръчват единствено тяхното BMW High Power Special (парт.№: 83 21 9 407 782) нямат одобрени масла на други производители.Така че тоя мотор си иска синтетика масло не забравяйте освен турбото че е и с хидравлични повдигачи
Между другото информацията е от TIS

Между другото информацията е от TIS

- Diavollo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 520i
Моята не е нито с турбо, нито е дизел... Причината, за да пиша, е, че и моята почва да харчи яко маслото след 8 000 км. До тази цифра не го пипа, но след това за 1000 км литър... Та вече съм решил - ще се сменя на 8 000 км.
Иначе по тънките масла са по-добри, особено сега зимата 

Всичко, което не ме убива ме прави по-силен!!!
Diavollo написа:Моята не е нито с турбо, нито е дизел... Причината, за да пиша, е, че и моята почва да харчи яко маслото след 8 000 км. До тази цифра не го пипа, но след това за 1000 км литър... Та вече съм решил - ще се сменя на 8 000 км.Иначе по тънките масла са по-добри, особено сега зимата
Май маслата ни свършват до там.Абсолютно същата картина е при дизела ми.
Интересно за мен бе,като смених на м50 маслото на 10 000 мили(16 000 км) и мотора не го беше пипнал.
Тогава си припомних,е има значение как са минати тези км.-на дълго или в задръствания .

by ''kompleksa''
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Аз не виждам да има проблем с Castrol EDGE Sport 10W-60 също да се кара М51 при положение че имам табелка на която е дадено и масло 10W-60 от производитела
Не знам какво е да ми гори масло и т.н. първо че карам с доказани с качеството си масла а и сменям всички консумативи на 5000 - 5500 км. и дизела пееее....

Не знам какво е да ми гори масло и т.н. първо че карам с доказани с качеството си масла а и сменям всички консумативи на 5000 - 5500 км. и дизела пееее....

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2