Top Gear : BMW X5M vs Audi Q7 V12 TDI

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст

Re: Top Gear : BMW X5M vs Audi Q7 V12 TDI

Мнение от OPASNO LUD » 08 Дек 2009, 1:48

Аудито е далеч по-напред технологично,Бмвто е по-красиво и по-бързо.Проблемът при тези коли е малоумното разхищение на технология в супертежки автомобили.БМВто е 5 местно,а Х6 дори 4местно и не върви повече от една 550ца например,която като комби верятно ще има идентичен клиренс и вътрешно пространство.Естесвено Една Х5М,ще харчи на високи скорости почти колкото Кайен Турбо С-тоест отрезвяващо..На Аудито идеята му е ,че примерно при скорост 210-220 разхода ще ходи на около 25л,докато при БМвто ще са 40

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 08 Дек 2009, 2:37

OPASNO LUD написа:Аудито е далеч по-напред технологично,Бмвто е по-красиво и по-бързо.Проблемът при тези коли е малоумното разхищение на технология в супертежки автомобили.БМВто е 5 местно,а Х6 дори 4местно и не върви повече от една 550ца например,която като комби верятно ще има идентичен клиренс и вътрешно пространство.Естесвено Една Х5М,ще харчи на високи скорости почти колкото Кайен Турбо С-тоест отрезвяващо..На Аудито идеята му е ,че примерно при скорост 210-220 разхода ще ходи на около 25л,докато при БМвто ще са 40

Тук каза няколко неверни неща.
Първото е, че не може да кажеш, че Х5М върви колкото 550i. За да не се ровя аз, потърси разликата в ускорението.
Другото, което е, че разликата в разхода между Аудито и Х5 ти гарантирам, че не е толкова голяма. Дори бих казал, че може и да стигнат сходни разходи. За това ако искаш може и да се провери с един тест.
Аудито може да е седемместно, но това не го прави по-добро. По всички други показатели то е по-слабо от Х5 и Х6. A който иска седемместна кола, може да си вземе обикновена Х5, която не е по-лоша от Q7, гарантирам ти го!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Дек 2009, 3:52

ЕлА да видиш как 4.2ФСИ гори 40/100градско в покой :conf: :mhihi: :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 08 Дек 2009, 8:20

OPASNO LUD написа:Аудито е далеч по-напред технологично,Бмвто е по-красиво и по-бързо.Проблемът при тези коли е малоумното разхищение на технология в супертежки автомобили.БМВто е 5 местно,а Х6 дори 4местно и не върви повече от една 550ца например,която като комби верятно ще има идентичен клиренс и вътрешно пространство.Естесвено Една Х5М,ще харчи на високи скорости почти колкото Кайен Турбо С-тоест отрезвяващо..На Аудито идеята му е ,че примерно при скорост 210-220 разхода ще ходи на около 25л,докато при БМвто ще са 40

Ко речи за по-напред технологично :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 08 Дек 2009, 10:23

acho.rs написа:победа на БМВ над Ауди :driving:
ПС: и на бензина над дизела :driving:

Време си е турбо бензинките, все повече и повече да на влизат в ежедневието ни. :lalala: :lalala:

п.с. Пък и нафтата си е за отопление не за карне. :mhihi:
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 08 Дек 2009, 10:53

acho.rs написа:
Zagy написа:Нормално - в един от скорошните билдове имаше сравнение на Кайен Турбо срещу Q7 V12 TDI. Кайена го маризеше във всяка дисциплина, а той е сходен по показатели с X5M. X5M/X6M vs Кайен Турбо - това ще е интересно.

Да , ама ти знаеш ли че в този тест на АБ , Ку7 беше победител , защото ... харчи с 3 литра по-малко и има по-голям багажник :help: А Х6М срещу Кайен Турбо С , не знам дали има официални тестове :roll:

Хах, този брой и аз съм го чел и останах без думи... Аudi Bild. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе епизодът не ми допадна особено, именно поради факта, че тестваха "джипки", а аз определено не съм им фен. :)
"Пиянският" Land Rover обаче избуши кочината! :bowdown: :bowdown: :bowdown: :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2009, 11:47

Ами да ти кажа няма нищо вярно във поста ти , освен че Х5М е по-бързо и красиво . Първо Х5М върви повече от 550и , като 550и нито има по-голям просвет , нито пространството вътре е идентично . Идеята на Ауди , вервай ми не е икономия - ако разбираш англииски , слушай Кларксън какво говори - понякога казва много верни неща с елементарни думи ... Според мен целта на Ауди с този малоумен двигател е реклама на "ТДИ" , както и самото им участи на ЛьоМан е реклама на "ТДИ" - виждате ли Ауди прави най-мощните дизели в света (не че не е вярно) . Конкретно в случая в света няма друг V12 дизел и от Инголщад са намерили начин да са единствените , макар и да няма абсолютни никакъв смисъл.Кой ще дава 170 000 евро за камион със разход 20л на 100км и ще търси икономия , защото видиш ли Х5цата ще харчела 24л ... навярно защото и бяга доста повече :driving:
Тва е моя извод - V12 TDI е една скъпа реклама,защото съм убеден , че няма да може да избие разходите хвърлени по разработването му , както и Бугатито не може ! Такива машини се правят на загуба , но маркетинговия успех който носят е неуспорим .

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 08 Дек 2009, 12:10

Според мен, в случая с В12 дизела на Ауди, се губи идеята на.....дизела. За кой :censored: ще си вземеш мощен дизел като ще ти гори над 20 / в най-добрия случая/, а в същото време еквивалентни коли с мощни мотори...бензин....са с 3-4л повече :dunno: :dunno:

Тоя дизелов мотор, ще го има и в новата А8, нали?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2009, 12:16

((:BuKcu:)) написа:Според мен, в случая с В12 дизела на Ауди, се губи идеята на.....дизела. За кой :censored: ще си вземеш мощен дизел като ще ти гори над 20 / в най-добрия случая/, а в същото време еквивалентни коли с мощни мотори...бензин....са с 3-4л повече :dunno: :dunno:

Тоя дизелов мотор, ще го има и в новата А8, нали?

Ами би трябвало , не вярвам да разработват двигател само за Ку7 - те даже и с Бентли спрягат ламерския дизел :help:
А чак сега при А8 ще стане каша W12 , V10 , V12 TDI всички с идентична мощност :mhihi: Навярно ще ги пуснат по различно време , та да може поне малко да не се конкурират ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 08 Дек 2009, 12:33

хаххахахахаха :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Купуването на 12-цилиндров дизел 6.0 литра било като да си изключиш парното
и да гориш картини на Рембранд да се топлиш :mhihi: :mhihi: Даеба как ги измисля :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от paczo911 » 08 Дек 2009, 13:06

OPASNO LUD е много прав, като каза че проблемът на всички тези "автобуси" (да, включително Кайен и Х5M/X6M) е че цялата тази технология се прилага по възможно най-безумния начин, с влагане на огромна мощност в коли, които чисто конструктивно не са създадени за такъв тип спортни прояви. Огромната им маса, неблагоприятно челно съпротивление, пътния им просвет, окачването им, автоматичните скоростни кутии и т.н. са просто толкова "анти-спортни" черти, че повече няма накъде... Това са маркетингови продукти с една единствена цел - печалба... От гледна точка на ефективност са истинска катастрофа... :kuku:

Лично за мен, всички тези фирми се подиграват с философията, която ги е направила толкова големи, колкото са в момента. Какво е било веруюто на БМВ? Компактна лимузина със спортно поведение, нали така? Отговаря ли това на концепцията на Х5М и Х6М? НЕ! Каква е концепцията на Ауди? Да кажем че е приблизително същата като на БМВ, но с добавка на по-различно пътно поведение, и Куатро задвижване... Отговаря ли това на концепцията на танк като Q7? Разбира се, че не! А каква е концепцията на Порше? Да бъдат най-добрите болиди, в комбинация с това, че са напълно пригодени за движение както по нормалните пътища, така и по пистите... Отговаря ли корабът Кайен на това описание? За трети път - НЕ!

Кое е истинско БМВ? БМВ М3, например... Кое е истинско Ауди? Примерно - RS4... А кой модел най-добре олицетворява философията на Порше? 911 GT3 е отговорът в случая...

Изброените в теста на Top Gear "танкери" на немските марки (плюс Порше Кайен и Мерцедес МЛ63) са много удобни, много бързи коли, поне на път с не чак толкова много завои, но са коли с огромни разходи, огромна жажда за гориво, неудобни за движение в града, и лично за мен, изцяло скъсали с традициите на фирмите, които ги произвеждат... За мен лично, точно тези модели, са от най-неефективните автомобили, които може да си представи човек... Странно е че се произвеждат, особено в тези трудни икономически времена... Но за всичко си има купувачи, жалко само че тези компании много повече се интересуват от печалбите си, отколкото от нещо друго... :no:

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 08 Дек 2009, 14:51

Идеята на М-джиповете е да отхапе пазарен дял от Кайен в Щатите-а Турбо е най-продаваната модификация там.Ето го и първият тест http://www.xbimmers.com/forums/showthread.php?t=325408.
Аз лично останах малко разочарован-6скорости вместо 8,липса на въздушно окачване и от там липса на регулация по височина ,отново Рънфлат дърва и пак супертежка кола.Мда и вторият проблем е ,че това е лек автомобил,а не джип-без клиренс,блокажи,дори резерван гума и крик няма!Колата е 1см по-ниска от нормална Х5 със спортен пакет,въпросът ми към разбирачите тука е колко по-висока е от стандартно Хдрайв комби?Резултатите от скидпада също може да ги наблюдавате.
Относно Аудито и неговото предимство за мен-по-голяма каросерия,която е с 10% по-аеродинамична,регулируемо въздушно окачване+нормални гуми,същите скорости,не по-лошо 4по4 ,по-ефективен двигател и спирачки, цена в България,която е по-ниска от тази на БМВто

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 08 Дек 2009, 15:30

paczo911 написа:OPASNO LUD е много прав, като каза че проблемът на всички тези "автобуси" (да, включително Кайен и Х5M/X6M) е че цялата тази технология се прилага по възможно най-безумния начин, с влагане на огромна мощност в коли, които чисто конструктивно не са създадени за такъв тип спортни прояви. Огромната им маса, неблагоприятно челно съпротивление, пътния им просвет, окачването им, автоматичните скоростни кутии и т.н. са просто толкова "анти-спортни" черти, че повече няма накъде... Това са маркетингови продукти с една единствена цел - печалба... От гледна точка на ефективност са истинска катастрофа... :kuku:

Лично за мен, всички тези фирми се подиграват с философията, която ги е направила толкова големи, колкото са в момента. Какво е било веруюто на БМВ? Компактна лимузина със спортно поведение, нали така? Отговаря ли това на концепцията на Х5М и Х6М? НЕ! Каква е концепцията на Ауди? Да кажем че е приблизително същата като на БМВ, но с добавка на по-различно пътно поведение, и Куатро задвижване... Отговаря ли това на концепцията на танк като Q7? Разбира се, че не! А каква е концепцията на Порше? Да бъдат най-добрите болиди, в комбинация с това, че са напълно пригодени за движение както по нормалните пътища, така и по пистите... Отговаря ли корабът Кайен на това описание? За трети път - НЕ!

Кое е истинско БМВ? БМВ М3, например... Кое е истинско Ауди? Примерно - RS4... А кой модел най-добре олицетворява философията на Порше? 911 GT3 е отговорът в случая...

Изброените в теста на Top Gear "танкери" на немските марки (плюс Порше Кайен и Мерцедес МЛ63) са много удобни, много бързи коли, поне на път с не чак толкова много завои, но са коли с огромни разходи, огромна жажда за гориво, неудобни за движение в града, и лично за мен, изцяло скъсали с традициите на фирмите, които ги произвеждат... За мен лично, точно тези модели, са от най-неефективните автомобили, които може да си представи човек... Странно е че се произвеждат, особено в тези трудни икономически времена... Но за всичко си има купувачи, жалко само че тези компании много повече се интересуват от печалбите си, отколкото от нещо друго... :no:

Eдва ли може да се каже по-добре - браво! :bowdown:
OPASNO LUD написа:Ето го и първият тест http://www.xbimmers.com/forums/showthread.php?t=325408

От тези, ако имам нужда от такава кола (по-скоро ми се гъзарее и киселее, то от такава кола никой няма нужда :mhihi: ) без да се замисля отнасям Cherokee-то!
Егати, цената му е наполовина в сравнение с BMW-то и Range-a, а от Cayenne-a е близо 3 пъти по-евтин! :shock:
Вярно, че от четирите е "най-лошата" кола, ама при тази разлика в цените... :conf:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Дек 2009, 15:35

OPASNO LUD написа:Идеята на М-джиповете е да отхапе пазарен дял от Кайен в Щатите-а Турбо е най-продаваната модификация там.Ето го и първият тест http://www.xbimmers.com/forums/showthread.php?t=325408.
Аз лично останах малко разочарован-6скорости вместо 8,липса на въздушно окачване и от там липса на регулация по височина ,отново Рънфлат дърва и пак супертежка кола.Мда и вторият проблем е ,че това е лек автомобил,а не джип-без клиренс,блокажи,дори резерван гума и крик няма!Колата е 1см по-ниска от нормална Х5 със спортен пакет,въпросът ми към разбирачите тука е колко по-висока е от стандартно Хдрайв комби?Резултатите от скидпада също може да ги наблюдавате.
Относно Аудито и неговото предимство за мен-по-голяма каросерия,която е с 10% по-аеродинамична,регулируемо въздушно окачване+нормални гуми,същите скорости,не по-лошо 4по4 ,по-ефективен двигател и спирачки, цена в България,която е по-ниска от тази на БМВто

Защо търсите смисъла на джипки 500+ коня , като е ясно че няма . Темата не е - има ли файда от тези коли , а по-скоро - от безмислениете джипки , коя е по-добра :idea:
Аз лично останах малко разочарован-6скорости вместо 8

- ти в кой джип или изобщо спортна кола видя 8 скорости , та си разочарован ?
липса на въздушно окачване

- аз лично не съм чувал БМВ да имат въздушно окачване :roll:
отново Рънфлат дърва

- темата за рънфлат е дълга и широка , според мен е добре в такъв мощен кораб , да си една идея по-сигурен , а и да не ти харесва , мисля че няма нищо по-лесно от това да си смениш гумите (2000евро да са , пак е нищо на фона на общата ценат) :idea:
пак супертежка кола

- ти забеляза ли че Ку7 тежи 2700+ кг ? Кайен турбо С , който не участва в сравнението тежи точно колкото БМВто , та не виждам кое му е тежкото на Х5М ? Самия Кайен струва със 50% повече , без да има съществена причина за това ...
по-ефективен двигател и спирачки

- по-ефективен - ти КПД на двигателя ли гледаш - случайно при спротните автомобили КПД и 15 икономия не ограят съществена роля . А спирачките - ако ти се дават 20 000 лв за керамични спирачки може и по-бързо да спреш , но не знам дали и за БМВ не се предлагат такива .
цена в България,която е по-ниска от тази на БМВто

- муаххахахаха - цена на БМВ Х5М в България - 235,000 лева , цена на Ауди Q7 V12 TDI quattro - 286,696 lv .
Единствено Аудито е по-удобно и широко , но само с това не може да спечели ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Оглежда се за някое сносно BMW
Мечтае да кара: М3 Е90

Мнение от sexpodmosta » 08 Дек 2009, 16:04

Тия коли са единствено и само да чешат егото на собствениците и за да могат да си мерят пишките с който им кефне.
Който харесва BMW ще си вземе X5-цата, дори и да е по-бавна от Q7.
За тези, които харесват Audi, няма логика да купят X5, защото била дала по-добро време на Top Gear пистата.
Аз смисъл не виждам и от 3-те кораба :roll: ... Ако парите не са проблем, не виждам причина да не се напазарува спортна кола, вместо едно от тия големи неща. :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум