318tds - две турбини счупени

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

318tds - две турбини счупени

Мнение от sasho_21 » 07 Дек 2009, 21:05

защо моита печка 318тдс ми чупи турбините вече две строши и се чудя какво да направя :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Re: 318tds - две турбини счупени

Мнение от Gancho » 07 Дек 2009, 21:29

Провери ли преди да сложиш втората дали ходи масло до корпуса на турбината? :roll: Може да ти е запушена някоя маслена трабичка и от там да ги чупи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Дек 2009, 21:50

Gancho написа:Провери ли преди да сложиш втората дали ходи масло до корпуса на турбината? :roll: Може да ти е запушена някоя маслена трабичка и от там да ги чупи.

Мога да добавя само,че тия турбини не са като на 2,5 тдс доста по не качествени са и са доста тьрсени ,направо като консуматив.Друг е и вьпроса твоето в какво сьстояние е било а сьщо и новото/другото което си сложил.
Както колегата Ганчо пише сега при демонтажа провери дали ще прокапе масло от изхода за масло отдолу на компресора.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 08 Дек 2009, 10:01

presko79 написа:Мога да добавя само,че тия турбини не са като на 2,5 тдс доста по не качествени са и са доста тьрсени ,направо като консуматив.Друг е и вьпроса твоето в какво сьстояние е било а сьщо и новото/другото което си сложил.
На tds фабрично се монтират 2 марки турбини - Mitsubishi и Garrett. За кои по-точно говориш?
Турбината на 318tds - Garrett GT15 се ползва в много други модели на различни производители и качеството мисля, че е на ниво.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAVARIA » 08 Дек 2009, 10:41

xts написа:
presko79 написа:Мога да добавя само,че тия турбини не са като на 2,5 тдс доста по не качествени са и са доста тьрсени ,направо като консуматив.Друг е и вьпроса твоето в какво сьстояние е било а сьщо и новото/другото което си сложил.
На tds фабрично се монтират 2 марки турбини - Mitsubishi и Garrett. За кои по-точно говориш?
Турбината на 318tds - Garrett GT15 се ползва в много други модели на различни производители и качеството мисля, че е на ниво.

:shock: това значи ли че ако ми изпляска турбото мога да си купя от фиат браво JTD /предполагам по тънко ще я намеря/ и да се монтира на мойта 318ТДС

ПС ако е така направо да я чипосвам мойта ,че не съм го направил поради тази причина да не ми отиде турбото /чувал съм че заминавали по бързо / по някаква причина ,а някой ако ми каже дали това е верно/обосновано защо че никой до сега не се е обосновал но мен ме е страх :D / също ще съм много благодарен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36, E87, F25

Мнение от xts » 08 Дек 2009, 11:30

Никога не съм го правил, но съм чувал че може да се сложи турбина от друга кола след малко преправяне. Фактически турбината е еднаква, но изходите й са различни за различните модели. Ето картинка, за да се види къде е разликата:

http://www.capa.com.au/turbo_garrett.htm
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_21 » 08 Дек 2009, 18:27

не сам проверявал ништо направо го сложих обаче ми свети лампата на маслото окло 20-30секунди когато е студена

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 08 Дек 2009, 19:21

Gancho написа:Провери ли преди да сложиш втората дали ходи масло до корпуса на турбината? :roll: Може да ти е запушена някоя маслена трабичка и от там да ги чупи.

И аз мога да препоръчам да си погледнеш дали правилно се смазва турбото. :yes:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 08 Дек 2009, 21:06

xts написа:

То хубаво производителите,но моите впечатления и известна практика,ме карат да си мисля че тези турбини не са толкова качественни.
То и като цяло малкия ТДС неможе да стьпи на малкия прьст на 2,5,уж сьщия мотор а само бели прави :D
Друго гледам като почна да тьрся по моргите все няма,вярно е че ги вземат и стават 1кьм 1 с Астра Х17ДТЛ,може и това да е,вьпреки благоприятното му разположение на мотора

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_21 » 09 Дек 2009, 21:35

вазможно ли е да са ми набутали от астра турбина и все пак ще си прегледам маслените пътища

Потребител
Аватар

Мнение от sasho_21 » 11 Дек 2009, 14:31

вазможно ли е да е от маслена помпа заштото намерих друга турбина и се чудя дали да я сменям

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 11 Дек 2009, 20:45

премери налягането на маслото :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sevosevo1 » 13 Дек 2009, 1:58

е как става тоя номер да си мериш налягането на маслото

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: само бмв та
Детайли за колата: много бърза

Мнение от ясен николов » 13 Дек 2009, 12:33

ами през датчика за маслото ,но трябва да имаш нужния манометър за целта :yes: че на малкия тдс е на едно удобно място :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 13 Дек 2009, 18:54

ясен николов написа:ами през датчика за маслото ,но трябва да имаш нужния манометър за целта :yes: че на малкия тдс е на едно удобно място :mhihi:

И друго сьм виждал в един гараж с мноооого учен маистор.сваля капака на клапаните и пали.
Ако всичко се уклепа с масло начи качва много.ако оплиска по малко,значи малко. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E36