Top Gear : BMW X5M vs Audi Q7 V12 TDI
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Top Gear : BMW X5M vs Audi Q7 V12 TDI
http://www.youtube.com/watch?v=BNzCS2mzEhE
http://www.youtube.com/watch?v=vxxxeLf945s
В сравнението участва и Ленд Роувър , но той по-скоро е като наблюдател , пък и не е конкурент
Резултата от поставянето на 4.4л , би-турбо , 555 коньовия двигател в Х5 според Джерами е все едно си си сложил бясна невестулка в гащите
Дори успя да дръпне в началото Jaguar 5.0л компресор (може би защото бе мокро,може би защото е топ гиър ) . От другата страна е " доста грозното " Ауди Q7 V12 TDI . Ускорението на Х5 от 0-100 е за 4,7 сек , Q7цата - 5,5 (5,4) . Времето за обиколка на пситата на топ гиър е 1,33.3 за Аудито и 1,28.2 за БМВто . Освен това цената на Q7 (86 000паунда) е със цели 10 000 паунда по-висока от тази на Х5
Може би Х5 е малко по-късо , но само аз ли виждам най-катеогоричната победа на БМВ над Ауди
ПС: и на бензина над дизела
http://www.youtube.com/watch?v=vxxxeLf945s
В сравнението участва и Ленд Роувър , но той по-скоро е като наблюдател , пък и не е конкурент

Резултата от поставянето на 4.4л , би-турбо , 555 коньовия двигател в Х5 според Джерами е все едно си си сложил бясна невестулка в гащите

ПС: и на бензина над дизела

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Top Gear : BMW X5M vs Audi Q7 V12 TDI
Нормално - в един от скорошните билдове имаше сравнение на Кайен Турбо срещу Q7 V12 TDI. Кайена го маризеше във всяка дисциплина, а той е сходен по показатели с X5M. X5M/X6M vs Кайен Турбо - това ще е интересно.
Si non confectus, non reficiat.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Zagy написа:Нормално - в един от скорошните билдове имаше сравнение на Кайен Турбо срещу Q7 V12 TDI. Кайена го маризеше във всяка дисциплина, а той е сходен по показатели с X5M. X5M/X6M vs Кайен Турбо - това ще е интересно.
Да , ама ти знаеш ли че в този тест на АБ , Ку7 беше победител , защото ... харчи с 3 литра по-малко и има по-голям багажник

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
acho.rs написа:Да , ама ти знаеш ли че в този тест на АБ , Ку7 беше победител , защото ... харчи с 3 литра по-малко и има по-голям багажникА Х6М срещу Кайен Турбо С , не знам дали има официални тестове
Съгласен, но аз следя само графата "фактор удоволствие" - другото за пригодността не ме вълнува толкова. А и все пак говорим за динамичните характеристики.
За Х6М срещу Кайен Турбо С - ще почакаме

Si non confectus, non reficiat.
- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
acho.rs написа:Да , ама ти знаеш ли че в този тест на АБ , Ку7 беше победител , защото ... харчи с 3 литра по-малко и има по-голям багажникА Х6М срещу Кайен Турбо С , не знам дали има официални тестове
Само 3л по малко

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
То резултата беше ясен
Просто беше въпрос на време да се документира.
Като цяло концепцията на Ауди си е чисто тираджийска
Но все пак те не тръгнаха сляпо в надпреварата да се набутат много турбо-бензинови коне в джип (като порше и БМВ) и е опитаха да направят нещо различно ... друг е въпросът дали е нещо смислено това в12тди с своите 1000 НМ
Който освен че е безбожно скъп, харчи безобразно много (само 3 л. по-малко от Кайен, чийто разход е пословичен и се носят легенди).
Х5м/х6м е ясно че ще е по-балансирания и остър автомобил - освен прекрасния бензинов мотор, все пак това е джип излязъл от Мгмбх и не може да си позволят да няма прекрасен хендлинг и злобно поведение на писта.
Не мисля , че точно тези две коли ще са конкуренция , защото едното си е спортен СУВ , а другото е надигнато семейно комби с "интересен
" дизелов двигател
По скоро на в12тди ще са му конкуренция Рейндж-Ровъри, Лексуси и други такива автобуси с в8 дизели.
А Х5м си е ясно че е най-бруталния джип в момента, чакам с нетърпение клипчета как тупа Кайен Турбо

Като цяло концепцията на Ауди си е чисто тираджийска

Но все пак те не тръгнаха сляпо в надпреварата да се набутат много турбо-бензинови коне в джип (като порше и БМВ) и е опитаха да направят нещо различно ... друг е въпросът дали е нещо смислено това в12тди с своите 1000 НМ

Х5м/х6м е ясно че ще е по-балансирания и остър автомобил - освен прекрасния бензинов мотор, все пак това е джип излязъл от Мгмбх и не може да си позволят да няма прекрасен хендлинг и злобно поведение на писта.
Не мисля , че точно тези две коли ще са конкуренция , защото едното си е спортен СУВ , а другото е надигнато семейно комби с "интересен

А Х5м си е ясно че е най-бруталния джип в момента, чакам с нетърпение клипчета как тупа Кайен Турбо

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Как може да се сравнява този аквариум с звярът Х5М? Нещо не мога да разбера - Аудито е по-бавно и по-настабилно от Х5. При всички положения...
Но толкова по-добре
Но толкова по-добре

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Уфф, баси от 2 дена гледам само Топ Гиър....дават го по 9238239430 телевизии......различни епизоди......и този съм го изпуснала
Сега дават един...в няква джунгла....в 6 има следващ...дано да е новия

По-интересно ще бъде с Кайен Турбо еС
Тоя дизел го опукахме отвсякъде 

- ivan83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на цигари
- Мечтае да кара: само на пури
- Детайли за колата: и тя пуши
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
тепърва ще има тестове на Х5М Х6М
интересно ми е с МЛ63АМГ.....
както и с много други ..... доста американски има в тоз клас

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
((:BuKcu:)) написа:Уфф, баси от 2 дена гледам само Топ Гиър....дават го по 9238239430 телевизии......различни епизоди......и този съм го изпуснала![]()
![]()
![]()
От скоро в замунда , някакъв тип качва 14ти сезон със 720p , веднага след като излязът . Субтитри , нито има , нито ще ти трябват

- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Много ми допада X5M!Уникална машина,а относно до оня вагон Аудито няма какво да коментирам,грам не ми допада.Ровъра поне има идентичност,въпреки че грам не е практичен(освен оня пиянския модел
с хладилничетата
)...

от свинята лебед не става...
barabqga написа:тепърва ще има тестове на Х5М Х6М
Само като гледам разликата в ускорението и максималния въртящ момент между Х5М и Х6М и ML63... Мисля, че ML-ът намери своя убиец.