Разход на ТДС
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Разход на ТДС
Здравейте колеги,отскоро съм собственик на много хубава и гледана Е39-ка 525 ТДС,но имам съмнения че колата ми харчи повече от нормалното. Интересно ми е колегите които карат този модел със автоматична скоростна кутия какъв разход им дава.Засичал съм я аз лично(по мой изчисления) и данните от компютъра съвпадат,разхода е между 13 и 15 литра на 100 километра(говорим за напълно нормално каране без никакви ръчкания ,дрифтове и т.н) което ми се струва много за този двигател?Или греша? Предишния собственик на колата твърди че при него е давала около 11-12 разход...Понеже съм с доста големи гуми отзад 255/40/17 отпред 235/45/17 дали това оказва някакво значително влияние в/у разхода? Ако не къде мога да търся евентуално проблема?Ако сложа чип, ако сменя гумите и т.н дали разхода ще падне или това са просто митове и ако има проблем къде може да е?
П.С Опитах се да намеря теми свързани с разхода в търсачката,но просто нищо от това което намерих не ми даде конкретни отговори.ИЗвинявам се предварително ако в търсачката е имало нещо и съм го пропуснал.
П.С Опитах се да намеря теми свързани с разхода в търсачката,но просто нищо от това което намерих не ми даде конкретни отговори.ИЗвинявам се предварително ако в търсачката е имало нещо и съм го пропуснал.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Re: Разход на ТДС
Слагай чип и ти гарантирам разход от 8.5 9.0л градско при нормално каране
И моята беше така
,другият вариант е да ходиш да ти направат една хубава центровка

И моята беше така

Аз хубаво ще отида ама да ме насочите къде?Едни ми викат ходи в супер дизел,други ми викат в сервиз на бош...за това се надявам да ме насочите къде мога търся проблема...и къде да го разрешавам че вече не се издърйа в тая криза с такъв разход 

Sivako написа:Слагай чип и ти гарантирам разход от 8.5 9.0л градско при нормално каране![]()
И моята беше така,другият вариант е да ходиш да ти направат една хубава центровка
Незнам как ще стане тая работа с 8-9 кила нафта на 100 км градско!Имам тдс,автоматик, сложих и чип ,зимно време под 13 градско не падам!Колата редовно я карам на профилактика,понеже съм си бая маняк,няма никакъв проблем!При каране на дълго, до морето ми е падала до 7,7 при скорост 120-140!Карай яко пичага,мотора зимно време си гълта бая!
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
Здравей ,колега.
Смятам ,че при теб нещата са комплексни.
Автомата харчи поне литър повече от ръчната скоростна кутия, по големите гуми и те качват разхота, зимата и на мокър път разхода пак се качва, ако живееш в хълмист район като Велико Търново разхода пак се покачва, освен това я имаш от скоро и още не си я почуствал добре -стила на каране също е от значение.
Смятам ,че при теб нещата са комплексни.
Автомата харчи поне литър повече от ръчната скоростна кутия, по големите гуми и те качват разхота, зимата и на мокър път разхода пак се качва, ако живееш в хълмист район като Велико Търново разхода пак се покачва, освен това я имаш от скоро и още не си я почуствал добре -стила на каране също е от значение.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
st_piskov написа:Sivako написа:Слагай чип и ти гарантирам разход от 8.5 9.0л градско при нормално каране![]()
И моята беше така,другият вариант е да ходиш да ти направат една хубава центровка
Незнам как ще стане тая работа с 8-9 кила нафта на 100 км градско!Имам тдс,автоматик, сложих и чип ,зимно време под 13 градско не падам!Колата редовно я карам на профилактика,понеже съм си бая маняк,няма никакъв проблем!При каране на дълго, до морето ми е падала до 7,7 при скорост 120-140!Карай яко пичага,мотора зимно време си гълта бая!
Колега моята е38 725тдс автомат ми харчеше 12-13 след като я чипосах ми падна на 8.5 9л
Миналата седмица ходих до Пловдив и извънградско със скорост 140 160 ми даде 6.5л

За зимно време незнам щото я карам от 3 месеца но е39ката 525тдс зимата ми харчеше 9.0 9.5л ръчка беше

Ужас
ЗАбравил съм да спомена че става дума за градско каране в София,иначе извънградско първият път като излизах със средна скорост 130-140 км/ч ми отчете 7.2-7.7 л. разход...обаче преди 3 седмици пак пътувах извънградско пак с такава средна скорост и ми отчете средно 9.3-10 литра....и двата пъти пътувам до пловдив и минавам по един и същи път

- mitkosekurit
-
-
- Кара: E 39,34
- Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
- Детайли за колата: 0896863663
Колеги при една хубава центровка на помпата TDS-а харчи в градско 8-9л.на 100км. а извън градско с скорост до 170км дава разход 5.5-6.5л. на 100км. Ако желаете пишете на ЛС да ви кажа кой го прави
Пожелавам ви успех в търсенето на по-малък разход на гориво.
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
mitkosekurit написа:Колеги при една хубава центровка на помпата TDS-а харчи в градско 8-9л.на 100км. а извън градско с скорост до 170км дава разход 5.5-6.5л. на 100км. Ако желаете пишете на ЛС да ви кажа кой го прави

Няма тдс който да харчи 8-9 градско, а пък за 5.5-6.5л извън градско ептем няма как да стане(за автоматик говоря)
За тези с ръчни скорости нямам представа какъв им е случая.
А колега към твоя въпрос и мойта е автомат и си харчи 13-14 зимата съвсем нормално, все пак караш 6 цилиндров 2500 кубика двигател. Предишния собственик може би ти е говорил лятото колко харчи.
Колеги незнам обаче днеска определно разбрах че нещо ми става с колата ...снощи ми светна лампата за нафтата и след 500 метра за мой късмет имаше бензиностанция,заредих за 30 лева(около 16 литра мисля че са това ),днес минах 60 километра и лампата ми светна пак....като нито вчера нито днес съм ръчкал колата и т.н.Говорих с познат който кара ТДС комби,автомат каза ми че му давало 9,5-10,5 разход градско....Друго нещо което исках да попитам е забелязал съм като карам колата примерно стрелката за нафтата е точно на 15(литра),на сутринта като я запаля първо че стрелката въобще не е вече на 15 ми е посредата м/у "15" и "0" и като тръгна да я карам студена след няма и 1 километър изминати лампата пак светва...после като загрее се вдига леко стрелката но пак не си отива на 15(както съм я оставил вечерта)...та при вас имали го този момент? ДА не ми е спукан резервоара? 

- lozen_bmw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 само с десния крак
- Мечтае да кара: m5
на борда ми пише среден 8.3 на автомат тдс....много ви е тежък кракът
NE SI GO DAVAM BMW-to-MOE SI E!!!!
Еми явно аз имам проблем сега ако можете и да ме насочите къде да го търся и къде да го поправам ще е супер... 

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Ако си поиграеш малко с борд компютъра може и 6/100 градско да ти показва 

Преди да сменя умната дюза на борда и на колонката на бензионстанцията изписваше 8.2-8.5-9.0. След смяната й на борда започна да изписва 6.2-6.5. Осъмних се и заредих колата до горе и на 100 км точно отидох да я дозаредя. Беше изпила 6.6. Не знам от къде тая разлика. Колата се кара нормално, не се ръчка, нито нещо др. Просто споделям мнение.
Колата е ръчка, само че
Колата е ръчка, само че

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
doomy525 написа:Преди да сменя умната дюза на борда и на колонката на бензионстанцията изписваше 8.2-8.5-9.0. След смяната й на борда започна да изписва 6.2-6.5. Осъмних се и заредих колата до горе и на 100 км точно отидох да я дозаредя. Беше изпила 6.6. Не знам от къде тая разлика. Колата се кара нормално, не се ръчка, нито нещо др. Просто споделям мнение.
Колата е ръчка, само че
Каква е тази умна дюза ?!!?
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3