Размер на радиатор!!!
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Размер на радиатор!!!
Значии..проблема е следния колата е е34 520i 24V 91г. ..... иии евентуално е имала климатик който е бил махнат по незнайна причина...но не мога да съм на 100% сигурен тъй като компонентите които трябва да отговарят за кола с климатик...в купето се разминават по няколко неща...но на основния въпрос...трябва да сменя проклетия радиатор който е със странните размери (440/430/30или32) но като правя справка по година двигател и модел...ии го слагам да е без климатик ми излизат най различни размери но няма нито едно съвпадение...което е дилемата...най близките до тези са (440/329/32) което според мен ще рече че не е толкова дълбок колкото моя!!!И та има ли проблем да сложа този или трябва да търся точните на моя размери!???
Благодаря,предварително
!!!
Благодаря,предварително

Последна промяна DekeR на 01 Дек 2009, 18:28, променена общо 1 път
Re: Дилема(и то голяма)!!
Колега, слагай такива заглавия на темите си, че да подсказва проблема и да може да го открива търсачката ...
Конкретно на въпроса - бих ти препоръчал следното
1. Отиди при оторизиран дилър по VIN-a да ти извадят екстрите с които е произведена колата и виж първо какъв точно радиатор ти трябва
2. Ако радиатора е по-плитък с 1 см. може щипките които го държат за горната греда над фаровете да не могат да се закачат.
3. Провери и "петите" на които ляга отдолу дали пасват на новия
Конкретно на въпроса - бих ти препоръчал следното
1. Отиди при оторизиран дилър по VIN-a да ти извадят екстрите с които е произведена колата и виж първо какъв точно радиатор ти трябва
2. Ако радиатора е по-плитък с 1 см. може щипките които го държат за горната греда над фаровете да не могат да се закачат.
3. Провери и "петите" на които ляга отдолу дали пасват на новия
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Дилема(и то голяма)!!
Колега,ти питата ли мериш,или целият радиатор?!?!?!
Щото колкото и католога да отворя все го дава на 328,което не е най-близкото,ами си е единственото дето се предлага

Щото колкото и католога да отворя все го дава на 328,което не е най-близкото,ами си е единственото дето се предлага

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Re: Размер на радиатор!!!
само питата меря и е толкоз...иии аз нз търся търся и никъде няма!!!
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Сега погледнах още един каталог и там
го мерят горе м/у двете уши и цялата дължина!
Я пробвай така да видим ко ще стане!?
Понякога се чудя и аз на ко да вярвам ...

Я пробвай така да видим ко ще стане!?
Понякога се чудя и аз на ко да вярвам ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

DekeR написа:само питата меря и е толкоз...
Мери се само питата и дават само широчината на радиатора (А). Щом няма посочени отделни стойности за височина и дълбочина би трябвало да са стандартни (еднакви) за определено купе и двигател

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Хмм...че търсенето е голямо голямо ще е...който с каквото може да помага ще съм благодарен
!!!

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
DekeR написа: ... И та има ли проблем да сложа този или трябва да търся точните на моя размери!??? ...
Не, че разбирам много, ама си мисля, че няма никакъв проблем да сложиш по-голям:
1. По-малкият няма да е по-евтин, защото е по-малък, в никакъв случай.
2. Номенклатурен номер : 17111737760 е радиатор с размер 520 мм и е за М50В20 с автоматичен климатик. Предлагат го най-малко 10 производителя и го има в абсолютно всеки магазин за авточасти.
3. Колкото по-популярна е една стока, толкова по-ниска цена може да се договори и обратно: колкото по-дефицитна е стоката, толкова повече те режат търговците.
4. Лятото ще караш по-спокойно.
5. Лятото ще чуваш виското по-малко.
И се сещам само за един недостатък:
6. Зимата термостата ще се изпотява от гимнастики

Така си мисля аз...

Поздрави,
Д

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Ми да ти кажа от тва което съм гледал поне размерът драстично променя цена...но може и да греша може от друго да се влияе...а колкото доо... 
...за останалото си прав но аз търся за без климатик...тъй като и да е имало някога и да е нямало....в момента няма тъй че не мисля да се набивам излишноddddk написа:DekeR написа: 2. Номенклатурен номер : 17111737760 е радиатор с размер 520 мм и е за М50В20 с автоматичен климатик. Предлагат го най-малко 10 производителя и го има в абсолютно всеки магазин за авточасти.
3Д

гледай обема на радиатора да е от 8 до 10литра .. другото .. не е фатално стига да става на мястото де и да е малко по голям на дължина .. примерно от някое ТД може да се нагоди.
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Най накрая
....еиии нема по събирана барака от мойта нищо не е нейно...че дори и радиатора...оказа се че шибания радиатор с който купих колата е бил закрепен само колкото за продажба(добре замаскиран) ... ии та както се оказа колата е била с климатик(който е свален) което ме обърка още повече....та значи на BMW 520i 24v 91г. с климатик и ръчни скорости ....размерът на радиатора е 520/439/32 ааа не измислените 440/440/32 !!!
Поздрави!!

Поздрави!!

11 мнения
• Страница 1 от 1