E39 Tds проблем или не?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
E39 Tds проблем или не?
Здравейте колеги и фенове на марката!Проблема ми е от скоро и е следния(т.е. незнам дали е проблем или внушение от моя страна)!Сутрин колата на студено пали без никакъв проблем,в момента в който я запаля не излиза никакъв пушек и е така докато работи на место,тръгвам да речем и след 100-ина метра спирам!Колата почва да пуши,не мога да кажа точно какъв цвят дим,но със сигурност не е черен или син!Прилича ми на газовете които излизат от всяка една кола зимно време,но ми се струва ,че е доста повече!В момента,в който колата загрее и стрелката на температурата излезе от синята зона колата постепенно намалява пушенето,и спира да пуши!Та,нормално ли е това или има някакъв проблем според вас!
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 525 TDSA
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: E39 Tds проблем или не?
Колега при мен е по същия начин, от както застудя... Питах един приятел с Х5 и тои каза че и при него е така и да не се притеснявам било нормално. Междо другото винаги оставям колата да загрее до края на синята зона и тогава тръгвам и като чели по малко пуши като я изчакам.
monogamnia написа:Колега при мен е по същия начин, от както застудя... Питах един приятел с Х5 и тои каза че и при него е така и да не се притеснявам било нормално. Междо другото винаги оставям колата да загрее до края на синята зона и тогава тръгвам и като чели по малко пуши като я изчакам.
Незнам,мисля се че пушека си е бая,досега не ми е правила така!
- monogamnia
- младши ентусиаст
-
st_piskov написа:monogamnia написа:Колега при мен е по същия начин, от както застудя... Питах един приятел с Х5 и тои каза че и при него е така и да не се притеснявам било нормално. Междо другото винаги оставям колата да загрее до края на синята зона и тогава тръгвам и като чели по малко пуши като я изчакам.
Незнам,мисля се че пушека си е бая,досега не ми е правила така!
Миналата зима пушеше ли ?!
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
нищо и няма карай спокойно, лошо става ако вземе да пуши синьо след като загрее
Ако са бели пари - конденз от студа 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

doomy525 написа:Ако са бели пари - конденз от студа
парите са бели,то и аз си мислех ,че е конденз,ама защо спират като загрее колата??
Защото когато е студена колата и запалиш започва да загрява метала (ауспуха тоест). Когато стигне определената температура вече няма как да направи конденз, защото я няма тая разлика в температурите
enjoy life and drink cold beer

- monogamnia
- младши ентусиаст
-
doomy525 написа:Защото когато е студена колата и запалиш започва да загрява метала (ауспуха тоест). Когато стигне определената температура вече няма как да направи конденз, защото я няма тая разлика в температурите

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Най-простия начин.. щом дъха ти се вижда при студено време, значи и на колата топлите газове и те се виждат, докато не загрее и генерацията да изчисти влагата вътре...
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- dmxl
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
LUCIFER'S написа:Най-простия начин.. щом дъха ти се вижда при студено време, значи и на колата топлите газове и те се виждат, докато не загрее и генерацията да изчисти влагата вътре...

Благодаря на всички отзовали се по темата!Явно всичко е от внушение или прекалено много внимание обръщам на колата!В петък карах колата на диагностига,абсолютно нищо!
13 мнения
• Страница 1 от 1