Пътешествие София-Велинград (без БМВ-та в историята)

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Пътешествие София-Велинград (без БМВ-та в историята)

Мнение от boywalking » 02 Дек 2009, 12:46

Действието се развива миналата година някъде около :confused: ....бе лятото беше, аз горд собственик на мойто БееМдабълЮ и едно наборче дето се знаеме от поне 10 години - да речеме, че се казва Сашо.... Той принципно кара джипче марка незнам си к'во Санг Йонг Мусо Деуу - корейска му работа - все тая.... та един следобед със Сашо ни щръква идеята да отпрашиме посока Велинград, понеже дядо му, му преписа една къщурка у центъра на града, ама къщата и джаса мамата, едни дограми, едни мазилки, плочки, пътечки, дворче, беседка с барбекю сичко как си требе!
Заааа ташак решаваме да заебеме баварката щот ще стигнеме за нема и 1 час и нема да е интересно, а за джипа пък ще налееме нафта колкот за багер да прекопа тракия... идва ни гениалната идея да потеглиме с колата на дядо му - а именно Рено Клио 91-ви набор, мотор 1.2 с газова бутилка - едвам върви щото газовата така била направена, че едвам да цвъцка газ и дава скромният разход от 4-5 на 100 вънка - кола трепач за клошари...
Отиваме като тарикатчета с БМВ-то при дядото - паркираме го, качваме се при дядото - хапваме по един боб (малии дедото страшен го прави тоя боб - ама това е за друга история :mhihi: ) и съпроводени от на Сашо на бащата - баща му към Клио-то последва едночасов инструктаж как се работи с този велик автомобил.... та то не беше как се пускат чистачките, как се проверява вода, масло.... а ние не смееме да гъкнеме, щото а сме избързали а не ни дадат колата - а с тая кола винаги стават приключения и половината преживяване е от нея!!!
става около 19:30 - петък вечер ли е - през седмицата ли е - нямам спомен, ама сме с почти пълна газова до горе! - това ще рече 20 литра газ, с което мое да обиколиме странта и ще остане.... ама решаваме да дозаредиме на ОМВ-то на Цариградско след Макдоналдс-а.... иде едно момче дига багажника и почва да мъчи газовата, ме нещо как и да го наръчка неще да влезе маркучо, ръчка, фърче газ, тоя побеля у лицето.... нищо неможа да зареди, а на машинката изкара към лев и педесе... ма не го платихме щото нещо не било в ред.... може и от наща газова да е било - ма здраве да е, измихме джамовете и ай Велинград зове!!!
Караме си ние, надули Дарик радио на КАСЕТОфона (марка "Suzika"), пръщи - дере, ма свири... вънка времето перфектно, няма движение по магистралата, гледаме залеза и щастливи от безгрижния уикенд който ни очаква... решаваме да издупиме клиото да видиме тая газ колко пауър има, дърпаме смукачи сичко и развихме скорост от невероятните 145км/ч който много трудно се подържаха и колата сиурно харчеше 15 газ с тоя смукач, та се покротнахме и си карахме с 90 като най-големите пичове...
Стане то някъде около 21:30 вече вънка почти не се кяризи изминали сме около 60-70км +/- 10-15км дето вече не е магистрала, а треа да почнат некви села преди дефилето.... та шпориме си ние и по едно време колата почва леееекинко да се метка и нещо пляка от вънка.... намаляме Модерната Саунд ситема изградена само от HI-FI компоненти :mhihi: свалям джама - ааааа забравих да кажа - колата имаше една единствена екстра - Ел.Стъкла :bowdown: !!!
тааааааааа..... свалям аз джама показвам са от колата и гледам задна дясна гума мека кат мекица престояла една вечер у пликче, спаружена.... отбиваме настрани от пътя - и ша сменяваме гумааа...
Сашо вади крика и почва там да върти да дига колата, аз през това време нещо се врем отзаде да извадим резервната, а тя седи под колата, голем ташак, едни клеясали болтове... бе мамата си е***о, ма това да ни е кусура, ма то се двеста щото резервната гума мека, ама мека, по-зле от мекицата.... сваляме спуканата, гледаме резервната и отсъждаме коя е по-зле та да сложиме другата.... вънка жега, от комари фраш, ние по къс ръкав - изедо ни комаро как се вика.... Спуканата гума, беше изкарала тел чак - тотал щета - ай у багажника, другата ше я помпаме с една помпа дет ми се побира в двете шепи и може да се сгъва и разгъва във всички посоки..... едни такива малки синички от сичко по левче ли са, дет немат сила и балон да надуят..... :ranting: - Туряме помпата да помпаме резерната, помпаме, помпаме, помпаме, звезди изгреха, гумата мека..... откача ми се кракът от помпане, а Сашо през това време гони комарите и през 15-тина минути мине някоя кола та ни събори или сгази триъгълника, която бяхме подпряли със пръчки и дребни камъчета, че си нямаше стойка.
След дълго и безрезултатно помпане с помпата от 1.5лв от всичко по левче, решаваме, че някъде има проблем, пробив в системата и трябва да се разлседва, докато помпам аз, Сашо ослушва гумата, и маркуча на помпата и кво се оказва, маркуча изпуска от поне 15 места... китайска му работа... Обаче!!! Дядото е бил предвидлив и е купил от същия магазин за левче - изолирбанд за 50 стотинки, който е с качеството на помпата... как и да е - по-добре от нищо... това тиксо за да хване треа много ловко да се държи с няколко ръце и да се увива здраво, за да седи стегнато, щото на лепнещите му свойства неможе да се разчита много, няяяякак си закърпихме положението и останахме без тиксо, маркуча си съска още и чудна работа, та представете си следната картинка - Сашо клечи и е хванал маркуча на няколко места и го стиска да не бега въздуха, а аз помпам, пуснал съм фенерчето на телефона и гоня комарите, като през цялото време и двамата се клатиме и подскачаме щото то комара т'ва е нещо нетърпимо...
................ 1 час преди полунощ - гумата прилича на гума вече, монтаж на колата и газ... след има-няма и 2 километра хвърлям един поглед на гумата през прозореца - МЕКА.... айде аварийки.... слизай и същата процедура, аз помпам, Сашо стиска маркуча и подскачаме от комарите.... качваме се - 2км..... айде пак, помпа, маркуч, комари..... и докато се изминават тия 2 км аз със фенерчето на телефона стърча от колата и гледам как спада гумата и като стане критично положението - спираме и знаете какво правиме....
и така след 10-тото спиране бяхме по-бързи от екипа на Шумахер във Формула 1
И ТАКА стигаме до село с табела "Злокучене" много интересно име.... навя ни на разни странни мисли, но.... както и да е... в една от първите къщи се вихреше някакъв м/укомшийски запой, и ние пред вратата като просяци питаме дали нямат някоя помпа под ръка, да напомпаме колата като хората и дали незнаят някой гумаджия в района.... услужиха ни хората с хубава помпа, дори им предложихме да им я откупим, но не си я дадоха, явно няма от къде да си купят нова таква в района... както и да е потегляме и караме ние, караме - стигнахме у центъра на село... едно селско кафенце с 3-4 пластмасови маси буквално на пътя изкарани и половината хорица с извинение кат свине пияни и простаци до безобразие.... спираме - гумата почти умряла и питаме за гумаджия и помпа... то почти полунощ - ма ние гумаджия си търсиме... 2-3 момчета на наще години се разхвърчаха да търсят помпа - евалата за което, истински пичове... Аз отивам с едно момче до съседната пряка да будиме гумаджията, а Сашо остава да пази колата... гумаджията явно е бил в доста нетрезво състояние защото не ни отвори никой, а казаха, че не ходел никъде, е тая вечер беше заминал на някъде.... та не намерихме ни гумаджия, ни помпа.... връщаме се с момчето към колата и гледам Сашо седи до колата - трепери целия, а от масите пияндурите яко го ебават и се чуват реплики от типа: "Абе ти от къде си дошъл тука са и са оплакваш, че гумата била спукана, ти пукал ли си 3 гуми на тир в движение бе келеш..... мааа**а ти дее***ба мръ**а дее**ба у нещас**ка...."" и като чух тва, яхнах се в колата, Сашо също, много бързо им махнах с ръка и с меката гума избегахме... свърши селото,... свършиха лампите, гумата я нема.... знаете какво следва до следващото село.... то се беше видело, че ше се спи у колата, гладни и у балкана нощно време не е много топло....
------------------------------------------------------
Часът бе 1:30 спирка номер 163, процедурата ясна..... обаче какво виждаме - "светлина в края на тунела", на края на пътя се вижда бензиностанция - това означава: ХРАНА, вода, Компресор....
спираме помпаме гумата на 3 атмосфери - като да има и влизаме да си вземеме нещо за хапване и да видиме колко ще спадне за 5-10мин.... хапваме, излизаме, пак компресора - седи си на 3 атмосфери и потегляме.... газ, дефилето.... през 2-3 минутки се показвах от прозореца, с фенерчето на тела (повтарям го за да не забравите, че отдавна е нощно време) гумата - железна - не е мръднала..... стигнахме си благополучно, изморени, мръсни.... паркирахме колата в двора и към голямата механа да се напиеме.....
На следващата сутрин гумата си седи яко напомпана и не е спаднала грам, явно джантата е имала кривина ли незнам и аз и като сме я напомпали да се е уплътнила и да не е изпускала вече, факт обаче е, че сме на 4 здрави колела. За да не рискуваме отиваме на гумаджия за да сложи на резервната джанта "някаква" гума, да има там за всеки случай.... отиваме в центъра в едно малко сервизче и едно момче и то на наще години приблизително и му казваме, че ни трябва гума каква и да е, колкото да имаме като за резервна.... момчето взима джантата - маха старата гума гледа дота на гумата и вика "авее ай момци, тая гума е по-стара от мене", вика на 10-тина години била, слага няква друга дето си беше доста прилична, като преди това с машина минава крайщата на джантата за да падне ръждата, маже с нещо там с неква четка, слага гумата, баланс, тежести и ни я закача на мястото там под колата дето си седи.... ние доволни от бързата работа вадиме портфейлите и почваме да ровиме и очакваме да останеме без пари, щото тая разходка на базик я предприехме... И тоя като ни каза 2лв! и ние ей така :shock: :shock: и двамата.... огледахме се, дадохме му 5лв и си тръгнахме кат пичове.... всичко останало си беше по план, и прибирането беше благополучно....
Дано ви се стори интересно, ако не - става за губене на време, аз поне убих една сутрин в офиса за да го напиша....
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 компакт

Re: Пътешествие София-Велинград (без БМВ-та в историята)

Мнение от nani » 02 Дек 2009, 14:01

Аз определено се посмях! :clap:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 02 Дек 2009, 14:09

boywalking написа:... аз поне убих една сутрин в офиса за да го напиша....

Тъй то човек без работа :mhihi: Тряаа и аз да зема да напиша някой от мойте екшАни дет съм ги преживял :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 03 Дек 2009, 12:48

Ти си нема такъв образ!!!
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kaligilo » 03 Дек 2009, 12:55

Баце ти си ми идол :lol: Нема такъв карък :lol:
Изображение

Колата е една и тя се казва Е30 М3. Тя ще е първата и последната Точка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 03 Дек 2009, 14:33

абе има една история по-яка от тая от преди 3-4 години като взех книжка с голф 2-ката, пак към Велинград, там имаше жеги, немаше пари, много бензин разлят по магистралата + други... ама ще е другата седмица, че много работа в офиса тия дни....

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 03 Дек 2009, 17:04

весело :mhihi:
the project is ready....
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2

Мнение от vectra » 03 Дек 2009, 20:06

ахахаха, евалата, посмях се за пореден път!
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 05 Дек 2009, 19:08

Ех върна ме в ученическите години :) Все такива ги вършехме и ние :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от boywalking » 06 Дек 2009, 0:30

веднъж с един приятел останахме без акомулатор на Копитото зимата в 3 през нощта.... :smoke:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 06 Дек 2009, 13:14

Хаха весела история :mhihi: :mhihi: емоций е имало.. Ама да видим следващи път дали ще оставяте бимата и ще вземате рендака :mhihi:
Изображение
a b c d e f g h i j k l, but M is something Special ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 06 Дек 2009, 20:31

Днес на връщане от там, като минах през Злокучене се сетих за твоята история....и се смях, естествено :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 11 Дек 2009, 2:37

Добро...много добро.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Как пък на връщане не ви се спука и другата гума..? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от StuNNeR » 12 Дек 2009, 11:37

Забавно е било! :mhihi:

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 17 Дек 2009, 1:45

Поразчистих темата от излишен спам.
Колеги, моля Ви да се възържате от постването само на емотикона/и в мненията си. :)
Изображение

Назад към Страхотни истории