Радиаторът протече....

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Радиаторът протече....

Мнение от fox1981 » 02 Дек 2009, 20:28

Протече точно м/у пластмасовото казанче с капачката и алуминиевата част. Някои има ли представа дали подлежи на ремонт или да купувам друг.Поздрави на всички страхотен форум и мнения.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Re: Радиаторът протече....

Мнение от Ненко Вранков » 02 Дек 2009, 22:23

мале, през ден я има тази тема...
не става този радиатор-не подлежи на ремонт. Взимай нов или ако нямаш финанси-втора ръка. Това е.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fox1981 » 02 Дек 2009, 22:59

Някъде ми попадна през редовете че се разглобява и се лепи със силикон но не ми стана ясно как.А иначе сега е момента за течащи радиатори за това е така Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525

Мнение от saimonville » 02 Дек 2009, 23:06

абсолутно няма начинн ша лепиш и пак ша протече нов тва е решението

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tisho_ » 03 Дек 2009, 0:16

ама ако ще е втора ръка гледай да е от скоро разфасован автомобил че по моргите повечето са разсъхнали

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 03 Дек 2009, 17:01

Аз, си го залепих с едно лепило подобно на пластелин. Има го в практикер и така си карам вече 3 месеца.
Да си кажа чесно, на дълъг път не смея да карам много с това лепеното, въпреки че се залепи добре и не губи вода и при първа възножност ще си купя нов. Но за закрепване на положението става с това лепило.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 04 Дек 2009, 9:16

penio написа:Аз, си го залепих с едно лепило подобно на пластелин. Има го в практикер и така си карам вече 3 месеца.
Да си кажа чесно, на дълъг път не смея да карам много с това лепеното, въпреки че се залепи добре и не губи вода и при първа възножност ще си купя нов. Но за закрепване на положението става с това лепило.

Очакваме да напишеш в раздел Купува, че ти трябва мотор или глава. Събери си пари и си вземи 1 нов радиатор. По-добре 300лв сега от колкото 1500 след 3 месеца не мислиш ли? Тази е най-лошата икономия която можеш да направиш от към подръжка на автомобила.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от fox1981 » 04 Дек 2009, 12:08

Е явно ще купувам нов то се е видяло, ама нали знаете че тия неща се случват в най неподходящият момент. Благодарности. :yes:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 04 Дек 2009, 14:12

penio написа:Аз, си го залепих с едно лепило подобно на пластелин. Има го в практикер и така си карам вече 3 месеца..

Ако това,с което си лепил е SunFix мога да ти кажа,че няма какво да се притесняваш.Един приятел си беше залепил разцепил се корпус на водна помпа с него за временно докато вземе нова ама бая покара докато я смени.Доста здраво е това лепило и може да му се има вяра ;)
Изображение
8.32

Потребител
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: X6, Cayenne, CL65 ...

Мнение от S.Krustevv » 02 Яну 2011, 13:51

Здравейте. И Честита Нова Година на всички! Здраве, Щастие и повече пари през 2011! :)
Имам едно питане, надявам се да ми отговорите и посъветвате какво да предприема...
Протече ми радиатора. Ще кача и снимка на колега от форума на който е протекло от същото място и е сменил някакво уплътнение.
Колата е карам вече 2-3 месеца и забелязах, че маркучите са твърди. Казват ми, че било нормално, системата работила пот високо налягане - 2 бара и сам да преценя, че 2-бара са почти колкто налягането в гумите. За мен са твърди, но никой не може да ме убеди. Дали проблема е от тях, че протече радиатора? Първо почна да сълзи най-горе м/у пробката за обезвъздушаване и казанчето за наливане, което е хванато с 2 "звезди" от там сълзеше, притегнахме малко болчетата но пак си сълзи лекичко. От 2 дена обаче проблема слезе надолу ниско под "Colt-a" тече си антифризче, капе си по малко и си губи от казанчето.
Прикрепям и снимка. Ако някой знае и може да ми помогне какво да правя, ще се радвам да пише в темата или на лични.
Или пък ако някой може да го ремонтира или отстрани проблема ще си заплатя каквото е необходимо за да се оправи положението, че вече ме е страх да оставям колата в сервиз. Някакъв съвет какво да правя? Нов радиатор ли да купувам или да се ремонтира този?
Ако взема нов и маркучите пак са така твърди, да не протече и той? Иначе колата не загравя седи си на "12". Когато е много студено обаче и се пускам от високо към ниско стрелката пада на първата чертичка след "синята зона" сигурно и термостата е за смяна иначе в градски условия си седи на "12" на дълъг път и по "надолнище" стрелката пада и се мени. Нещата може да са вързани.
Някой добър познавач на този проблем или добър майстор, който може да ми помогне без значение в кой град е, ще пропътувам растоянието за да отстрани проблема. Надявам се да ми помогнете :)
Ето го мястото от което протече :(
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 04 Яну 2011, 17:17

10 лв за О пръстени и един час е занимавката.

Сваляш радиаотора, отвиваш еврейските звезди горе , с 2 отверки се едно 2 крика изваждаш казанчето. Сменяш Опръстените , мажеш със силиконец да има и си ти ...!
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 04 Яну 2011, 19:27

Моя и тои замина но не ми се занимаваше да го лепя, за 230 си зех нов :lalala: .Но провери в търсачката някои колега беше пуснал тема за това и направо го беше разглобил целия има и снимки
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 04 Яну 2011, 19:44

Аз пък моя го свалих, измих го добре, обезмаслих го и го омотах стабилно със силикон за гарнитури и не помръдна повече, така и продадох колата(старата).
По-добре 20 лв за силикон, отколкото 300 за радиатор :mhihi: (това е в кръга на шегата разбира се) :wave:
Изображение
Изображение

Назад към E34