? показание на разходомер
Модератор: Технически модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: ? показание на разходомер
сипваш до горе ама докато го видиш с око караш 400 километра в града.
Отиваш и пак сипваш на същата колонка до горе докато го видиш. Горе долу си помниш задръстванията дали е имало драстични или е било нормално. Намираш средния разход сравняваш с този по книжка ако си +1 макс +2 литра вс е ок
разходомера под 10/100 не пада и е нормално да ходи към безкрайност 
Отиваш и пак сипваш на същата колонка до горе докато го видиш. Горе долу си помниш задръстванията дали е имало драстични или е било нормално. Намираш средния разход сравняваш с този по книжка ако си +1 макс +2 литра вс е ок

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Виждал съм на 520iA на един колега показание 560л/100 при тръгване от място. На моя тдс съм виждал най-много 100/100. За показания в скритите менюта на борд компа става въпрос.
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
Воденичаров написа:Виждал съм на 520iA на един колега показание 560л/100 при тръгване от място. На моя тдс съм виждал най-много 100/100. За показания в скритите менюта на борд компа става въпрос.
560 литра на 100 км?????????????? Такова нещо няма на такива коли!

"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"
и при мен на борда ми е показвала 400 и косур на борда при тръгване,с много натиск на педала 

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
моментният ти дава някакъв ориентир какво се случва с разхода,няма как да отчете напълно точно,не може да реагира толкова бързо.
иначе при движение извън градско разходомера е по-коректен и помага за по-икономично каране,който иска такова де
иначе при движение извън градско разходомера е по-коректен и помага за по-икономично каране,който иска такова де

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- BUHALA
- кандидат ентусиаст
- Кара: E34-M30/B35
Аз доскоро мислех че нямам стрелка на тоя уред...... пък тя все в дясно се криела гадината ....
Из града до 3та показва само ориентировъчно - да си знаеш колко ти е тежък крака. На дълго си показва коректно разхода - така си е конструирано уредчето преди 20годинки.
По него все пак има и механика - да не забравяме че има износване някакво - в края на краищата то работи нонстоп с постоянно менене на показанията ......
Не търсвте проблем там където го нямате.

Из града до 3та показва само ориентировъчно - да си знаеш колко ти е тежък крака. На дълго си показва коректно разхода - така си е конструирано уредчето преди 20годинки.
По него все пак има и механика - да не забравяме че има износване някакво - в края на краищата то работи нонстоп с постоянно менене на показанията ......
Не търсвте проблем там където го нямате.

Добрите момчета обичат реда, а лошите владеем и управляваме хаоса.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
BULL3T написа:Воденичаров написа:Виждал съм на 520iA на един колега показание 560л/100 при тръгване от място. На моя тдс съм виждал най-много 100/100. За показания в скритите менюта на борд компа става въпрос.
Не си виждал следователно няма такова нещо, така ли?

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
BULL3T написа:Воденичаров написа:Виждал съм на 520iA на един колега показание 560л/100 при тръгване от място. На моя тдс съм виждал най-много 100/100. За показания в скритите менюта на борд компа става въпрос.
Aз съм колегата... проста сметка включваща, факта че при спряла кола разходът е + безкрайност, формулата S=V.T и .......показва че е възможно

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Djelebov написа: ... проста сметка включваща, факта че при спряла кола разходът е + безкрайност, формулата S=V.T и .......показва че е възможно
Е, аз това написах на предната страница, ама няма кой да го прочете...

1-2-3 при мен стрелката е над 15 .. което според мен е нормално при все че това е моментен разход .. на 5та с 90км/ч си ми показва 8 на 100км .. бензин .. по темата според мен така трябва да си бъде и е нормално
- Christoff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Xi
- Мечтае да кара: 760
Борд компютъра предоставя информация за разхода. "Разходомера", за който говорим не е толкова разходомер, а "икономайзер" - показва колко да натискаш газта, за да си икономичен.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Christoff написа:Борд компютъра предоставя информация за разхода. "Разходомера", за който говорим не е толкова разходомер, а "икономайзер" - показва колко да натискаш газта, за да си икономичен.
Както и да го наречеш, все си показва моментния разход на колата. Мисля е време пощальона да тури ключа

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Zubcho написа:......................................................Както и да го наречеш, все си показва моментния разход на колата. Мисля е време пощальона да тури ключа
Рано е още

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
На 1 и 2 моментния рззход при ускорение достига доста повече от 25-30л 

63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5