Лакиране - приблизителна цена и препоръки за майстор?
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Лакиране - приблизителна цена и препоръки за майстор?
Колеги,
извинявам се предварително, че отварям нова тема, но не намерих отговор на това, което ме интересува в търсачката. Много ще съм благодарен ако някой може да помогне.
Проблемът е следния - става дума за е36 (91-95 г). Пиша модела, понеже съм сигурен, че някой е имал същия проблем. Та лакът се бели. Понеже обичам да ми е чиста и си мия по 1-2 пъти седмично и със съжаление забелязвам, че обелените части се увеличават, с което и при всяко миене свалям все повече и повече лак. Та дайте съвети как да се справя с проблема. То е ясно, че ще се ходи до тенекеджия, дори говорих с един, но цената ми се стори малко височка. Няма да я споделям за да не повлиявам на мненията ви, но горе долу колко според вас би излезло да се прелакира. Може ли само засегнатите области или трябва цялата кола. Съответно ако препоръчате и майстор от София (а ако си заслужава не е проблем и да се поразходя из страната) - цена няма да имате.
Благодаря ви предварително!
извинявам се предварително, че отварям нова тема, но не намерих отговор на това, което ме интересува в търсачката. Много ще съм благодарен ако някой може да помогне.
Проблемът е следния - става дума за е36 (91-95 г). Пиша модела, понеже съм сигурен, че някой е имал същия проблем. Та лакът се бели. Понеже обичам да ми е чиста и си мия по 1-2 пъти седмично и със съжаление забелязвам, че обелените части се увеличават, с което и при всяко миене свалям все повече и повече лак. Та дайте съвети как да се справя с проблема. То е ясно, че ще се ходи до тенекеджия, дори говорих с един, но цената ми се стори малко височка. Няма да я споделям за да не повлиявам на мненията ви, но горе долу колко според вас би излезло да се прелакира. Може ли само засегнатите области или трябва цялата кола. Съответно ако препоръчате и майстор от София (а ако си заслужава не е проблем и да се поразходя из страната) - цена няма да имате.

Благодаря ви предварително!
- Torbalan008
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D 2002 touring
Re: Лакиране - приблизителна цена и препоръки за майстор?
ползвам Евел 2 и съм много доволен
ЕВЕЛ - 2
Ясен Иванов - 0888 639774
кв. Павлово
ул. Вихрен 35 - 02/8565380
звънни и питай за цени
ЕВЕЛ - 2
Ясен Иванов - 0888 639774
кв. Павлово
ул. Вихрен 35 - 02/8565380
звънни и питай за цени
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
в грешка си колега с прелакиране няма да стане трябва ПРЕБОЯДИСВАНЕ на детайла
- FANATICHKA
- Потребител
-
- Кара: BMW e36
- Мечтае да кара: BMW e30 325 IX
За съжаление и аз имам същия проблем, и моята е 91 (да не кажа, че е първата), но на колкото места отидох и всеки ми казва "по-добре цялостно пребоядисване, понеже ще седи на петна дори и след прелакиране, тъй като боята с времето изсветлява и не можем да докараме същия нюанс".При мен на тъмно синия цвят седи като петниста хиена... 

Ок, благодаря! Вероятно съм в грешка наистина, просто като аматьор в областта си мислех, че след като само лакът е паднал има и лесен начин. Уви. 
Мерси и на двама ви!

Мерси и на двама ви!

0886148402-Тони. ше ти сварши работа. за Софиа по точно Горубляне
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
matros написа:в грешка си колега с прелакиране няма да стане трябва ПРЕБОЯДИСВАНЕ на детайла

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
kriso85 написа:matros написа:в грешка си колега с прелакиране няма да стане трябва ПРЕБОЯДИСВАНЕ на детайла
![]()
![]()
само ще допълня, личния опит на моя бояджия - само с различен начин на пръскане, и различно разреждане на лака могат да се докарат 10-тина различни нюанса, от там нататъка ти си прави сметка какъв е този бояджия, и от колко години го прави това.
Казва се Ники, цените са му 150-180 лева на детайл с камера с всички глезотии.
намира се в софия в жк. Манастирски ливади.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
_65536_kb_sec_ написа:
само ще допълня, личния опит на моя бояджия - само с различен начин на пръскане, и различно разреждане на лака могат да се докарат 10-тина различни нюанса...
Една лека поправка:
Лака както и да го разреждаш не е от значение поради простата причина,че той е безцветен

Виж вече за базистния цвят ако е металик или перла съм на 100%съласен,че от разреждането и от начина на пръскане може да се промени тоналноста на цвета.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Борис_Малинов написа:Виж вече за базистния цвят ако е металик или перла съм на 100%съласен,че от разреждането и от начина на пръскане може да се промени тоналноста на цвета.
Не е нито металик, нито перла, а обикновен базисен цвят.

Благодаря отново, вече се разбрахме с човека. Около седмица ще отнеме, за 400 лв (3 детайла) и гаранция. Мисля, че е повече от идеално.

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Колега щом ти се люпи лака,значи е прелакирана или е пръскана база лак.Не е задължително да е металик за да се лакира 
Но се хващам на бас,че твойта кола просто са е поочесали със скоч-брайта и са иметнали един лак на позахабените детайли за да могат да и предадът търговски вид...стар трик на автоджабазите.

Но се хващам на бас,че твойта кола просто са е поочесали със скоч-брайта и са иметнали един лак на позахабените детайли за да могат да и предадът търговски вид...стар трик на автоджабазите.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
Борис_Малинов написа:Колега щом ти се люпи лака,значи е прелакирана или е пръскана база лак.Не е задължително да е металик за да се лакира
Предполагам е така, както казваш.

12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Сервизно обслужване на БМВ