BMW 760Li M-Sports Package vs. Mercedes S63 AMG

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: BMW 760Li M-Sports Package vs. Mercedes S63 AMG

Мнение от steeN » 02 Дек 2009, 0:46

подкрепям... бих повърнал върху скоростния им лост, иначе централната конзола ми харесва. малко на сила са се опитали да са различни. интересно дали са се сетили да сложат някакво олеофобно покритие на дисплея като е touch или всичко ще се замазва (една от причините поради, които някой фирми не го правят).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Дек 2009, 0:49

MCar написа:
BadAngel написа:ненам, заглеждат ги мадамите тия фарчета, кво да ти кажа =)

Абе не знам дали на Ауди целта им е точно мадамите да заглждат фарчетата, ама... Хайде...

Иначе скоростният лост е пълно извращение (лично мнение, според моя вкус).

емзф, като го гледам тоя скоростен лост, на мадамите няма да им хареса особено, те обичат по-дълга щека =)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 02 Дек 2009, 0:58

:mhihi: :mhihi: Колеги, темата не е за аЛди и разни щеки...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Дек 2009, 1:00

((:BuKcu:)) написа:Ачо, да те насоча към Ауди форума?

Къде видя да напиша, че за мен интериора е само череша, вишна, лимон и т.н?! :shock: НЕ ЧЕТЕШ, моето момче ;)
Къде видя, че в случая конкретизирам Ауди, БМВ или някой друг КОНКРЕТЕН автомобил? :shock: НЕ ЧЕТЕШ, моето момче!

Така че, ТИ не се изказвай толкова крайно, като не вникваш какво пишат другите!

Ако ми прочетеш постовете ще видиш , че се изказвам негативо за външния дизайн и урудливите ЛЕД на тази А8 . Къде казваш -
Ако интериорът ти е направен от най-скъпите материали...бамбуци, акации, банани и лимони.....
или говориш за Хюндай :mhihi: Не знам , за мен водещо при една кола е интериора и задвижването . Двигателите са добри за сега , алуминиевата конструкция , допълнително "ще олекоти" работата им , а интериора , особено командния пулт , отзад ме фрапираха . А за скоростния лост - без майтап , помислих , че е аматьорска снимка и това е калъфче за телефон :lol: Може да е грозно , но поне ще е удобно
ПС:харесва ми да ме наричаш "моето момче" :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 02 Дек 2009, 1:06

....и прочети нататъка.....или не вникваш какво искам да кажа?! Добре...ще ти поясня.... Ни най-малко ме вълнува от какви материали е направен интериора....ама ни най-малко...стига в колата да има достатъчно системи за сигурност, реагиращи на всякакви ситуации. Защото автомобилостроенето върви в тази посока......ако скоростния лост се е използвал с някаква цел, то сега в повечето случаи седи за красота! Ако преди е имало само един АБС....сега са ДСЦ, ДТЦ, ЕСП и т.н, т.н. да не изброявам.

А във въпросния си пост, даже не конкретизирах Ауди...БМВ, Мерцедес...или който и да е. Говорих глобално!

П.С Приключвам темата! И без това ще сънувам кошмари тая нощ от това А8, което е предпоставка утре да изпусна пътуването към Лондон! :conf:
Последна промяна ((:BuKcu:)) на 02 Дек 2009, 1:08, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Дек 2009, 1:07

викси, да не допускаш, че а8-цата няма АБС ? =))
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 02 Дек 2009, 1:09

BadAngel написа:викси, да не допускаш, че а8-цата няма АБС ? =))

Ще те разочаровам, но има :bang: даже го изпробвах :bang: :conf:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Дек 2009, 1:11

((:BuKcu:)) написа:
BadAngel написа:викси, да не допускаш, че а8-цата няма АБС ? =))

Ще те разочаровам, но има :bang: даже го изпробвах :bang: :conf:

браво, сигурно си една от първите =) а ел. стъкла има ли =)
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Дек 2009, 1:14

е де...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Дек 2009, 1:28

((:BuKcu:)) написа:....и прочети нататъка.....или не вникваш какво искам да кажа?! Добре...ще ти поясня.... Ни най-малко ме вълнува от какви материали е направен интериора....ама ни най-малко...стига в колата да има достатъчно системи за сигурност, реагиращи на всякакви ситуации. Защото автомобилостроенето върви в тази посока......ако скоростния лост се е използвал с някаква цел, то сега в повечето случаи седи за красота! Ако преди е имало само един АБС....сега са ДСЦ, ДТЦ, ЕСП и т.н, т.н. да не изброявам.

А във въпросния си пост, даже не конкретизирах Ауди...БМВ, Мерцедес...или който и да е. Говорих глобално!

П.С Приключвам темата! И без това ще сънувам кошмари тая нощ от това А8, което е предпоставка утре да изпусна пътуването към Лондон! :conf:

Доста странно , но си е твое мнение и вкус - за мен е на 2ро място след задвижването ... Аз си мисля , че от към системи за сигурност Мерц,БМВ,Ауди , че даже и Волво са на едно ниво , така че какво толкова е различно във сигурноста , не знам . Пък и лимузините , не са Шкоди да се доплаща за такива неща , като ЕСП,АСР и тн .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Дек 2009, 11:04

Или престанете с чат-заяждането и карайте по темата или ще приключим коментара...
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Modulo » 03 Дек 2009, 19:05

Няма вече разлики в сигурността в тоя клас. И по "системи за сигурност" винаги Мерцедес са били преди всички. Първи ABS, Airbag, ESP, Brake assist...Pre-safe в актуалната S-class "подготвя" пътниците преди колизия като намества седалки, колани, вдига стъклата, след удара ги сваля малко (ако са останали) за да влиза кислород, даже има маркировка някъде на пантите на вратите къде да ги режат с хидравличните клещи....Та по темата сигурност.... S и CL.

А за интериора - ако не включва специално обработени финни кожи, красив шев, многослойно лакирани дървени апликации, таван от алкантара, магнезиеви елементи и т.н. не виждам много смисъла от 7/S-class/A8. Тва е все едно да си купиш самолет Gulfstream G550 и да го обзаведеш с обикновенни седалки от бизнес класа.

730d с Dakota кожа (и съответните еквиваленти на MB и Ауди) не е представата ми за такава лимузина, ама явно за някой хора е важно да се покажат в голямата кола...
Последна промяна Modulo на 03 Дек 2009, 22:25, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 03 Дек 2009, 20:39

Modulo написа:Няма вече разлики във сигурността в тоя клас. И по "системи за сигурност" винаги Мерцедес са били преди всички. Първи ABS, Airbag, ESP, Brake assist...Pre-safe в актуалната S-class "подготвя" пътниците преди колизия като намества седалки, колани, вдига стъклата, след удара ги сваля малко (ако са останали) за да влиза кислород, даже има маркировка някъде на пантите на вратите къде да ги режат с хидравличните клещи....Та по темата сигурност.... S и CL.

А за интериора - ако не включва специално обработени финни кожи, красив шев, многослойно лакирани дървени апликации, таван от алкантара, магнезиеви елементи и т.н. не виждам много смисъла от 7/S-class/A8. Тва е все едно да си купиш самолет Gulfstream G550 и да го обзаведеш с обикновенни седалки от бизнес класа.

730d с Dakota кожа (и съответните еквиваленти на MB и Ауди) не е представата ми за такава лимузина, ама явно за някой хора е важно да се покажат в голямата кола...

Колега,какво му е пък на 730д или на С320цди или на А8 3.0тди
Това е мечтата на средния бизнесмен!Евтина поддръжка(в сравнение със големите бензинови мотори),нисък разход и си е на екстрите и си е на 18-ката и си е на Лед стопа па и ангелски очи си има.Кожата си му е кожа климата си е отделен на всяка седалка :ok: .
Моята представа за такъв автомобил е можеби нещо като Ролс Ройс купе но не точно защото 1 милион ми се струва прекалено за кола.Примерно идеала ми за лукс е 7-ма серия Купе - нещо от този род и да има буквичка от зад :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 03 Дек 2009, 20:49

Май доста хора не могат да разберат какво има предвид Модуло...

Модуло е от хората които ценят парите, ценят и колата(екстрите), държи за цената която плаща да получава качеството което иска. Той има предвид, че иска целият интериор да е от кожа (не само седалките, но и таблото), шевеоте да са с определена плетка и т.н.

Склонен съм да вярвам, че изискванията на Модуло донякъде могат да се изпълнят от Индивидуал (merino full leather)
Все пак работата на Индивидуал подразделението е да накара собствениците на такива автомобили да се почувстват по-специални.

Модуло, надявам се правилно да съм се изразил ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 03 Дек 2009, 22:38

Modulo написа:Няма вече разлики в сигурността в тоя клас. И по "системи за сигурност" винаги Мерцедес са били преди всички. Първи ABS, Airbag, ESP, Brake assist...Pre-safe в актуалната S-class "подготвя" пътниците преди колизия като намества седалки, колани, вдига стъклата, след удара ги сваля малко (ако са останали) за да влиза кислород, даже има маркировка някъде на пантите на вратите къде да ги режат с хидравличните клещи....Та по темата сигурност.... S и CL.

:yes: Хубаво го каза , че някой ръсят страшни глупости ...

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум